tiistai 30. huhtikuuta 2019

Perhosleinikkejä ja omena-kuohuviinikakkua - Iloista vappua!



Hassua, tuntuu aivan perjantailta, vaikka on tiistai. Huomisessa yhdistyy varmaan lauantai ja sunnuntai, ja sitten ollaan taas maanantaissa. No, uusi perjantai on sitten jälleen ihan nurkan takana!:)  



Viime perjantaina kävin Villiviinissä, ja etukäteen olin ajatellut tehdä jotain samantyylistä tarjottimelle (pienemmässä mittakaavassa), mitä Saija Sitolahti teki Kevätmessuilla. Nähdessäni Eijalla Pihapiiri -messuja varten hankitut perhosleinikit, muutin hetkessä mieleni ja otin pienen nipun tuota kukkaa, jolle olen nyt viime päivinä menettänyt sydämeni täydellisesti. Aivan ihana, uusi, tuttavuus!<3




Kotona tein kuitenkin niin, että rakensin ensin perhosleinikeistä ja pääsiäiskukkien rippeitä käyttäen asetelman olohuoneen tarjottimelle. Pienet maljakot ja pullot, ja yksittäiset oksat, saa kivasti koottua ryhmäksi tarjottimen avulla. Juuri sen vuoksi olen jonkinmoinen tarjotinhamsteri.:P 


Loput kukat asettelin Marimekon Ming -maljakkoon, ja sen sellaisenaan keittiön pöydälle. Perhosleinikeissä on jotain ruusumaista, mutta kepeämpää. Kukat tuntuvat saavat hauskan metallisen hohteen vanhetessaan, ja miten monta erilaista, puuterista, sävyä muutamaan oksaan mahtuu!



Eilisilta meni töihin leipoessa. Halusin pitkästä aikaa ilahduttaa työkavereita jollain herkullisella. Kokeilin tuoreessa Kodin Kuvalehdessä ollutta omena-kuohuviinikakkua, ja lisäksi tein tuttua marenkikakkua, molempia kaksinkappalein. Marenkikakkujen päälle laitoin toiseen Valion Irish Cream -rahkaa, ja toiseen valmista Sitruunarahkaa. Kakut katosivat lähes kokonaan päivän aikana, ja kovasti kehuja sai tuo omena-kuohuviinikakku. Jos olette kiinnostuneet reseptistä voin sen jakaa myöhemmin.



Jos meillä tänä vuonna olisi ylioppilasjuhlat, niin saattaa olla, että tuota omena-kuohuviinikakkua olisi hyvinkin meillä tarjolla.

Viimevuotiselta ylioppilaalta kyselin, aikooko hän ulkoiluttaa uutta lakkiaan nyt vappuna. Vastaus oli, että ehkä. Eipä ole itsellä juuri tullut lakkia käytettyä vuosiin, edes vappuna. Toista se oli ennen vanhaan, kun lakki päässä kuljettiin koko kesä!;)))

Oikein kuplivan ihanaa ja aurinkoista vappua!
Taina

sunnuntai 28. huhtikuuta 2019

Tunnelmaa julisteilla



Kaupallinen yhteistyö Poster Store

Julisteet on hyvä tapa luoda tiloihin haluttua tunnelmaa. Laadukas juliste kehystettynä on mielestäni varsin edullinen keino sisustaa ja tuoda taidetta kotiin. 

Molempien poikien huoneiden seinille oli jäänyt seinille roikkumaan kaikenlaista epämääräistä, vuosia vanhoista mitaleista ikivanhoihin postikortteihin. Kun Poster Storelta ehdotettiin yhteistyötä, oli heti selvää, että halusin ensisijaisesti siistiä ja rauhoittaa poikien huoneiden ilmeitä poistamalla seiniltä silppua ja korvata ne isommilla julisteilla. 




Esikoisen huoneeseen sopii mielestäni graafiset kuvat, kartat miellän sellaisiksi. Poika oli hiljattain Lontoon reissulla, mikä ilmeisestikin oli varsin mukava kokemus. Niinpä tilasin hänen huoneeseensa Lontoon kartta -julisteen. Ripustuspaikka on juuri se seinä, jolla aiemmin roikkui kaikenlaista epämääräistä. Olisin ehkä muutoin ripustanut kartan hieman ylemmäs, mutta halusin käyttää edes yhtä seinässä ennestään ollutta ripustuskohtaa. Taulun alle niitä jäikin sitten muutama piiloon.  



Kuopuksen huoneessa oli samanlainen "tilkkutäkki" seinä. Halusin luoda pojan huoneeseen huoletonta, rentoa, tunnelmaa. Vähän kuin huoneen asukki on! Vaihtoehtoja oli runsaasti varsinkin valokuva-aiheisissa julisteissa. 



Kuopuksen huoneen seinän väri ohjasi valintojani, ja päädyin tilaamaan kaksi ranta-aiheista julistetta ja niihin tammiset kehykset. Tammen lämmin sävy sopii mielestäni hyvin paitsi pojan huoneeseen, myös turkoosiin, jota on huoneen seinissä ja nyt myös noissa julisteissa. Julisteiden vieressä oleviin kehyksiin voisin vaihtaa tuoreempia kuvia pojasta, vaikka reissuiltamme vuosien varrelta!



Meidän makuuhuoneessa oli myös yksi seinä, jossa oli ennestään vain naulakko. Tarkoitus ei suinkaan ole täyttää jokaista seinää täpötäyteen, mutta naulakko kaipasi mielestäni jotain seurakseen, muutakin siis kuin vaatteita roikkumaan.:) Erilaiset luontoaiheiset julisteet ovat kovasti mieleeni, ja niitä löytyy ennestäänkin meidän makuuhuoneesta. Lopulta päädyin tilaamaan etelä-afrikkalaisen taiteilija Victoria Verbaan maalaamaan julisteen. Julisteen tunnelmassa on jotain erityisen herkkää, ja tykkään sen pehmeistä väreistä. Mustat kehykset sopivat naulakkoon ja viereisellä seinällä roikkuviin hääkuviin, jotka ovat isossa, mustassa, kehyksessä. 



Työpisteelläni olohuoneessa tykkään pitää paitsi kukkia, myös kauniita kuvia. Eucalyptuksen hopeanharmaa on niin ihana väri! Tilasin vielä Eucalyptus -julisteen työpisteeni "vaihtuvaa taidenäyttelyä" varten.

Poster Store tarjoaa nyt blogini lukijoille mahdollisuuden hankkia kaunista seinille vieläkin edullisemmin! Koodilla MANSIKKA30 saat 30 % alennuksen julisteista (ei koske Selection -julisteita). Alennuskoodi on voimassa tästä hetkestä 14 päivää. 


Aurinkoista sunnuntaita!
Taina 

keskiviikko 24. huhtikuuta 2019

Kepeä kevätkranssi



Kylläpä meitä on nyt hellitty lämmöllä ja auringonpaisteella!<3 Kevät on edennyt hurjin harppauksin eteenpäin, jäät suurimmaksi osaksi lähteneet Kymijärvestä ja meidän pihakin kohta lumeton.;) Loppuviikolle on luvassa paitsi Pihapiiri -messuja, niin ihan pihahommia kukkapenkkejä siistien ja ainakin etupihalla haravaa heilutellen.



Pääsiäistouhuihin palaan vielä tämän postauksen verran. Viikonloppuna tekemäni kranssi sopii kyllä muutenkin keväiselle terassille tai miksei vaikka sisällekin. Pääsiäisen kukkajuttuja voit käydä kurkkimassa edellisissä postauksissa täällä ja täällä.



Oli jo aikakin purkaa havukranssi, joka oli roikkunut etuterassin seinällä joulusta saakka! Aloitin siis kranssin teon purkamalla metallirenkaalta havut roskiin. Metallirenkaan päälle kieputtelin lamoherukkaa pari kierrosta. Olen vasta tänä vuonna tajunnut, kuinka hyvä tuo lamoherukka on kranssien pohjiin. Joulun jättikranssin pohjalla käytin tätä samaa. Se on kova luikertelemaan pitkin maata eli se on erittäin hyvä maanpeittokasvi rinteisiin. Sillä on myös kaunis syysväri ja se tuoksuu aina ihanan herukkaiselle.




Lamoherukan päälle lisäsin muutamia tupsukoita mustikan- ja puolukanvarpuja. Jälkeenpäin katsoin kuvista, että lopputulos olisi ehkä ollut kivempi pelkällä mustikalla, mutta en viitsinyt enää repiä puolukanvarpuja pois. Lopuksi sidoin muutamia narsissin ja helmihyasintin sipuleineen kranssiin. Aikaa meni ehkä tunti, josta suurin osa havujen (ja niissä olevien rautalankojen) poistoon. Simppelin kranssin teko ei kauan kestä!



Sovittelin kranssia aluksi havuranssin naulaan etuterassille, vaan totesin, että se sopii paremmin Kesähuoneen oveen. Siihen se sitten jäi.:)

Oikein ihanaa loppuviikkoa!
Taina

maanantai 22. huhtikuuta 2019

Terassin kevät - Pääsiäiskukkia II



Nopeasti sitä tottuu jatkuvaan auringonpaisteeseen, olipa outoa herätä harmauteen! Ainakin meillä on nyt taivas pilvessä, ulkona näyttää vähän sateiseltakin. Lämmintä on kuitenkin luvattu, joten ulkona tulee tänään varmasti vietettyä tunti ja toinenkin. Olen tehnyt mm. mun keväistä lempipuuhaa eli kevääntekoa, siis käänteisiä lumitöitä.:) Mies teki lumityöt tänä talvena erityisen huolella, ja esim. terassin hän jaksoi kolata puhtaaksi. Sitä lunta on siis vielä näissä kolauskinoksissa leviteltäväksi saakka. Näissä postauksen kuvista lumi on huvennut jo aika tavalla!<3 Alapihan kukkapenkki ja uusin yläpihan kukkapenkki ovat tässä pääsiäisen aikaan tulleet lumen alta suurimmaksi osaksi esiin, ja olen niistä jo nyppinyt rikkaruohoja ja viimevuotisten kukkien raatoja.;)



Koska terassi on ollut lumeton jo pitkään, on siellä voinut nauttia esim. iltapäiväkahveja auringon lämmittäessä mukavasti. Sohvan taisimme ottaa vajasta pari viikkoa sitten, ja viikko sitten täydensin terassin varustusta riipputuolilla, jonka ostin Facebook -kirppiksen kautta. Loistava tuoli nauttia auringosta! Tuntuu, että toinen samanlainen olisi kiva, niin että voisimme miehen kanssa yhdessä niissä istuskella. Sohvakin on hyvä, jos haluaa istua ryhdikkäämmin tai oikaista itsensä suoraksi. Kesähuoneessa voi sitten olla vielä pidempään, sillä sinne aurinko paistaa vielä senkin jälkeen, kun terassilla ei enää paista. Kiva, kun useampi paikka, missä voi halutessaan nauttia pihasta, lintujen laulusta ja auringosta.



Tuossa torstain "kukkapsykoosissa" laitoin samalla terasseillekin kukkia, enimmäkseen erilaisia hyasintteja, jotka kestävät hyvin pientä pakkastakin. Ajatuksena mulla on istuttaa nämä sipulit maahan, kunhan kukinta on ohi ja maa sulaa. Etupihalla, mongolianvaahteran alla, kukkapenkissä nostaa edellisvuosien sipulikukat "päitään". Kannattaa siis istuttaa esim. pääsiäisistutusten sipulit maahan, niin niistä saa monivuotisen ilon! Näen siis nämä(kin) ostokset sautsauksena pihaan.



Kekkilän kasvulaatikkoon on tarkoitus laittaa myöhemmin jotain syötävää kasvamaan (ostan ne sitten valmiina), mutta nyt mulla oli selvä visio siitä, että laatikko näyttäisi hyvältä erilaisilla hyasinteilla täytettynä. En ole edes ottanut kukkia pois ruukuistaan, ja laatikon pohjalla on kaksi kerrosta pihatiiliä nostamassa kukkia ylöspäin laatikosta. Perunanarsissit "Bridal crown" ja ruukkunarsissit "Tete á Tete" ostin Tokmannilta, sillä ne ovat siellä todella edullisia. Laatikossa on myös Villiviinin Eijalta ostamani narsisissit, joissa on aivan ihanan vaalea väri ja sirot, kruunumaiset, terälehdet. Sain nekin sopuhintaan. Näissä kaikissa sipuleissa näen jo sieluni silmin lapsuuteni haaveen Salaisesta puutarhasta. Olin unohtanut haaveeni, ja muutama vuosi sitten en olisi arvannut laittavani pihaan mitään keltaista...



Tokmannilta ostin myös murattia, muutaman sinisen helmililjan (maksoivat vähän päälle euron, kun ovat jo kukinnan loppupuolella) ja ruukun vaaleankeltaista kukkaa (samoin puoleen hintaan parilla eurolla), jonka nimen olen jo unohtanut, ja lapun laittanut hyvään talteen.;D  Orthexin ruukkuihin laitoin vähän murattia, Cittarista ostetun kaunokaisen (senkin voi istuttaa penkkiin myöhemmin) jaoin kahteen osaan ja lopuksi täytin tyhjän tilan narsisseilla. Osa ruukkujen perunanarsisseista oli jo yli kolme viikkoa sitten etuterassin istutuksiin ostamiani (ja siltä ne jo kuvissa näyttävätkin), joten siirsin ne eilen ruukuista sivuun odottamaan maahan istuttamista. Etuterassin koriin puolestaan siirsin sisältä aiemmin Florenciasta ostamani narsissit "Katie Heath", jotka ovat vaihtaneet väriä sitruunankeltaisesta persikan kautta lähes valkoiseen. Kuinkahan monta erilaista narsissia mahtaa ollakaan?!

Terassi Kesähuoneen ikkunan takaa kuvattuna.
Toissayönä täällä oli ollut yllättäin pakkasta (ennusteesta huolimatta),  maa ja terassi oli nimittäin kuurassa yön jälkeen. Oikein hyvin olivat kukat, jopa kaunokaiset, kestäneet pikkupakkasen. 

Tekaisin viikonloppuna myös kranssin samaan pohjaan, johon ennen joulua tein havukranssin. Vuoden kiireisimmät viikot töissä ovat käsillä, ja pihaltahan ei oikein malttaisi sisälle tullakaan... Yritän ennättää postailemaan silti ihan pian!

Leppoisaa toista pääsiäispäivää!
Taina

lauantai 20. huhtikuuta 2019

Pääsiäiskukkia I



Täällä on menty iloisesti sekaisin päivistä, keväästä ja kukkasista. Torstaina pääsin töistä jo aamulla, sillä edellinen yö meni pitkälti valvoessa yökoulussa. En malttanut nukkua torstaina päivällä silmäystäkään, eikä minua oikeastaan tuntunut väsyttävänkään, sillä oli niin ihana laittaa kukkia sisälle ja ulos, istua välillä terassilla auringonpaisteessa ja haaveilla kesäpäivistä... Mies totesi illalla, että peruskukkapsykoosi.;) Olkoon sitten vaikka niin, kyllä kai tästä ihanasta keväästä saa ja pitää nauttia!:) Kuvia on nyt niin paljon jaettavaksi, että jaan postauksen suosiolla kahteen osaan. Tässä ensimmäisessä ollaan sisällä ja tehdään kevättä ja pääsiäistä leikkokukilla.





Minulla kävi hirmuinen mäihä, ja voitin BO -Lahden Facebook-arvonnassa lahjakortin Florenciaan. Lahjakortti oli oikeastaan viikkokimpulle (ihana idea minusta tuollainen vaihtuva viikkokimppu vakiosummalla), mutta minä valikoin kaupan kukkabaarista (toinen ihana idea!) sekalaisen nipun kukkia, ja sain pari aukinaista unikkoa vielä kaupan päälle. 

Florencian kukat asettelin olohuoneen pöydälle kahteen maljakkoon, sillä kirjopikarilijat laitoin omaan maljakkoon sipuleineen, en raaskinut niitä leikata pois, ja epäilen, että sipulit eivät olisi seisovassa vedessä viihtyneet. Tuollaisia persikkaisia ja kerrottuja narsisseja olisi muuten kiva saada myös ulos kukkapenkkiin. Samoin valkoista iiristä!




Olohuoneen tasolla on myös omenapuunoksia, jotka toin sisälle kaksi viikkoa sitten. Odotan niiden puhkeavan kukkaan tässä pääsiäisen aikana.<3



Olihan mun käytävä myös Villiviinissä, sillä olin jo edellisviikolla (ennen tietoa lahjakortin voitosta) esittänyt Eijalle joukon kukkatoiveita. Vähän samaan tapaan kuin Florenciasta poimin sieltä kaikkea kepeän keväistä mukaan. Kirsikanoksia, sudenporkkanaa, pari kirjopikarililjaa ilman sipuleita sekä ginstianoksan valkoisena. 




Kukat asettelin perusmaljakkoon, josta jätin betonisen alaosan pois ihan siitä syystä, että nuo kirsikanoksat nousevat ilman lisäkorkeutta melko ylös. En nyt ole oikein tyytyväinen ottamiini kuviin, ne eivät täysin tee oikeutta sille niittymäiselle olomuodolle, mikä kukista syntyy...



Siskon tekemät savipuput kuuluvat meidän pääsiäiseen, ne asettelin Facebook -kirppikseltä ostamani keraamisin tarjottimen päälle ja papukaijatulppaanit, jotka eivät sitten sopineetkaan olohuoneen kimppuun, laitoin Marimekon harmaaseen Flower -maljakkoon.

Tulipa siitä aikamoinen  kukkapostaus! Toinen on siis vielä tuloillaan, ja varmaan kolmaskin keväisestä kranssista, jonka eilen askartelin... Instasta löytyy kuvia nopeammin.:)

Ihanaa pääsiäistä!
Taina

p.s: Jos kaipaat inspistä esim. kattauksiin tai muihin pääsiäisjuttuihin, niin edellisestä postauksesta löytyy iso kokoelma!