maanantai 22. huhtikuuta 2019

Terassin kevät - Pääsiäiskukkia II



Nopeasti sitä tottuu jatkuvaan auringonpaisteeseen, olipa outoa herätä harmauteen! Ainakin meillä on nyt taivas pilvessä, ulkona näyttää vähän sateiseltakin. Lämmintä on kuitenkin luvattu, joten ulkona tulee tänään varmasti vietettyä tunti ja toinenkin. Olen tehnyt mm. mun keväistä lempipuuhaa eli kevääntekoa, siis käänteisiä lumitöitä.:) Mies teki lumityöt tänä talvena erityisen huolella, ja esim. terassin hän jaksoi kolata puhtaaksi. Sitä lunta on siis vielä näissä kolauskinoksissa leviteltäväksi saakka. Näissä postauksen kuvista lumi on huvennut jo aika tavalla!<3 Alapihan kukkapenkki ja uusin yläpihan kukkapenkki ovat tässä pääsiäisen aikaan tulleet lumen alta suurimmaksi osaksi esiin, ja olen niistä jo nyppinyt rikkaruohoja ja viimevuotisten kukkien raatoja.;)



Koska terassi on ollut lumeton jo pitkään, on siellä voinut nauttia esim. iltapäiväkahveja auringon lämmittäessä mukavasti. Sohvan taisimme ottaa vajasta pari viikkoa sitten, ja viikko sitten täydensin terassin varustusta riipputuolilla, jonka ostin Facebook -kirppiksen kautta. Loistava tuoli nauttia auringosta! Tuntuu, että toinen samanlainen olisi kiva, niin että voisimme miehen kanssa yhdessä niissä istuskella. Sohvakin on hyvä, jos haluaa istua ryhdikkäämmin tai oikaista itsensä suoraksi. Kesähuoneessa voi sitten olla vielä pidempään, sillä sinne aurinko paistaa vielä senkin jälkeen, kun terassilla ei enää paista. Kiva, kun useampi paikka, missä voi halutessaan nauttia pihasta, lintujen laulusta ja auringosta.



Tuossa torstain "kukkapsykoosissa" laitoin samalla terasseillekin kukkia, enimmäkseen erilaisia hyasintteja, jotka kestävät hyvin pientä pakkastakin. Ajatuksena mulla on istuttaa nämä sipulit maahan, kunhan kukinta on ohi ja maa sulaa. Etupihalla, mongolianvaahteran alla, kukkapenkissä nostaa edellisvuosien sipulikukat "päitään". Kannattaa siis istuttaa esim. pääsiäisistutusten sipulit maahan, niin niistä saa monivuotisen ilon! Näen siis nämä(kin) ostokset sautsauksena pihaan.



Kekkilän kasvulaatikkoon on tarkoitus laittaa myöhemmin jotain syötävää kasvamaan (ostan ne sitten valmiina), mutta nyt mulla oli selvä visio siitä, että laatikko näyttäisi hyvältä erilaisilla hyasinteilla täytettynä. En ole edes ottanut kukkia pois ruukuistaan, ja laatikon pohjalla on kaksi kerrosta pihatiiliä nostamassa kukkia ylöspäin laatikosta. Perunanarsissit "Bridal crown" ja ruukkunarsissit "Tete á Tete" ostin Tokmannilta, sillä ne ovat siellä todella edullisia. Laatikossa on myös Villiviinin Eijalta ostamani narsisissit, joissa on aivan ihanan vaalea väri ja sirot, kruunumaiset, terälehdet. Sain nekin sopuhintaan. Näissä kaikissa sipuleissa näen jo sieluni silmin lapsuuteni haaveen Salaisesta puutarhasta. Olin unohtanut haaveeni, ja muutama vuosi sitten en olisi arvannut laittavani pihaan mitään keltaista...



Tokmannilta ostin myös murattia, muutaman sinisen helmililjan (maksoivat vähän päälle euron, kun ovat jo kukinnan loppupuolella) ja ruukun vaaleankeltaista kukkaa (samoin puoleen hintaan parilla eurolla), jonka nimen olen jo unohtanut, ja lapun laittanut hyvään talteen.;D  Orthexin ruukkuihin laitoin vähän murattia, Cittarista ostetun kaunokaisen (senkin voi istuttaa penkkiin myöhemmin) jaoin kahteen osaan ja lopuksi täytin tyhjän tilan narsisseilla. Osa ruukkujen perunanarsisseista oli jo yli kolme viikkoa sitten etuterassin istutuksiin ostamiani (ja siltä ne jo kuvissa näyttävätkin), joten siirsin ne eilen ruukuista sivuun odottamaan maahan istuttamista. Etuterassin koriin puolestaan siirsin sisältä aiemmin Florenciasta ostamani narsissit "Katie Heath", jotka ovat vaihtaneet väriä sitruunankeltaisesta persikan kautta lähes valkoiseen. Kuinkahan monta erilaista narsissia mahtaa ollakaan?!

Terassi Kesähuoneen ikkunan takaa kuvattuna.
Toissayönä täällä oli ollut yllättäin pakkasta (ennusteesta huolimatta),  maa ja terassi oli nimittäin kuurassa yön jälkeen. Oikein hyvin olivat kukat, jopa kaunokaiset, kestäneet pikkupakkasen. 

Tekaisin viikonloppuna myös kranssin samaan pohjaan, johon ennen joulua tein havukranssin. Vuoden kiireisimmät viikot töissä ovat käsillä, ja pihaltahan ei oikein malttaisi sisälle tullakaan... Yritän ennättää postailemaan silti ihan pian!

Leppoisaa toista pääsiäispäivää!
Taina

6 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää teidän terassilla. Minäkin aion laittaa pääsiäisnarsissin sipulit maahan, vaikkei minulla olekaan niitä kuin pari. Katsotaan nousevatko sieltä sitten ensi keväänä. Hyvän fb-kirppislöydön olet tehnyt. Kirpparit ja roskalavat ovat ihan parhautta. Mukavaa pääsiäismaanantaita sinulle, Taina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 Muutamasta sipulista minäkin olen aloittanut, ja tämä oli ihan poikkeuksellinen kerta, kukkapsykoosi nimittäin.;))) Ainakin nyt näyttää erittäin lupaavalta edellisvuotisten istutusten suhteen. Eniten jännittää, että miten perunanarsissit...Viimevuotiset oli ensimmäiset laatuaan, jotka istutin.:)

      Voi, musta on tullut niin kauhea kirppistelijä, ettei mua meinaa enää saada edes ruokakauppaan.;D
      Kivaa loppuviikkoa!<3

      Poista
  2. Ihanan näköistä teidän terassilla on. Aivan ihana tuo keinu, hyvä löytö kertakaikkiaan. Minäkin sain laitettua vähän kukkia ulko-oven eteen ja orvokkiamppelin jo tuolla keikkuu.
    Ihanaa uutta viikkoa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Outi!<3 Eikös olekin ihanaa tämä kevät ja kukkahulluttelut!<3
      Aurinkoista loppuviikkoa!:)

      Poista
  3. Iahnan keväisiä kuvia ja kaunis terassi teillä. Täällä on nautittu auringonpaisteesta ja vähän huolettaa ensi viikon säätiedotus, mutta nyt nautitaan niin kauan kuin tätä kestää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Souliina!<3 Kyllä nyt on kelvannut, tuskin malttaa sisälle tulla! Yritetään nauttia näistä ihanista keleistä, kun tosiaan ei voi tietää, koska tällaisesta seuraavan kerran nautitaan...:)

      Poista