sunnuntai 30. kesäkuuta 2019

keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

Syytä juhlaan!


Kaupallinen yhteistyö Niemen Tehtaat Oy kanssa

Miehellä alkoi tänään odotettu ja kaivattu kesäloma. Sitä on itsekin enemmän lomalla, kun voi lomailla yhdessä! Ajattelin juhlan kunniaksi piilottaa yöpöydältä herätyskellon laatikkoon, ettei se vain vahingossa ala joku aamu visertää.:) Se nimittäin visertää!





Otimme hieman jo ennakkoon lomatunnelmasta kiinni, Kesähuoneessa se onnistuu helposti. Avasimme lahjaksi saadun pienen shampanjan, söimme mansikoita ja mansikkajäätelökakkua. Tällaisina lämpiminä kesäiltoina Kesähuoneen ovet saavat olla ihan auki, ja silti kaikkien ikkunoiden ja avonaisten ovien keskellä, pihan korkeimmalla kohdalla, on omassa rauhassa ja piilossa ohikulkijoiden katseilta. 





Otimme samalla virallisesti käyttöön uuden Kesähuoneen pöydän, jonka sain Niemen tehtailta blogiyhteistyönä. Aiemmin tuossa oli nettikirppikseltä ostettu puutarhapöytä, edellisen omistajan ruskeaksi maalaama ja ikävästi kulunut. Tyhjää parempi toki. Tähän Fresco -terassipöytään iskin silmäni heti, kun tutkin byNiemi -sivujen valikoimia. Juuri tällaisesta olin haaveillut jo monta vuotta! Kun aiemmin kirjoitin siitä, kuinka tuulessa lepattavat satiininauhat etuterassilla toivat joka kerta pienen ilon läikähdyksen kauneudellaan, niin pakko tunnustaa, että se vanha pöytä toimi juuri päinvastoin.

Uuden pöydän kansi on polywoodia, eli se on helppohoitoinen ja kestävä. Pöydän jalat ovat metallia, siitä tykkään myös. Polywoodista sanotaan, että se on kevyt materiaali, mutta aika painavalta tuo pöytälevy tuntui pakettia kantaessa! Mielestäni Kesähuoneessa oli riittävästi punosta ennestään, en halunnut, että pöydässä olisi yhtään punoksia. Ajanhaalistamaa puuta muistuttava kansi, josta ei kuitenkaan irtoa tikkuja, ja pöydän harmaa väritys, sopivat Kesähuoneen ilmeeseen.





Senkin puoleen kelpaa nyt Kesähuoneessa viettää aikaa, kun sain ikkunat niin puhtaiksi, etteivät ne ole koko Kesähuoneen olemassaolon aikana olleet noin puhtaat. Vanha ikkunalasi vääristää hauskasti ja saa auringonvalon säteilemään leikkisämmin.<3





Me ollaan nyt niin lomalla!
Taina


Pöytä saatu bloginäkyvyyttä vastaan.

maanantai 24. kesäkuuta 2019

Kesäpäivä Fiskarsissa - Sisustusinspistä osa II



Juhannukset on juhlittu, meillä se meni niin tavanomaisissa merkeissä, että erillistä postausta en jaksa väkisin rustailla. Enimmäkseen olin huonoa seuraa, sillä luin viikonlopun aikana kaksi kirjaa kannesta kanteen.;) Kun ryhdyn lukemaan, ja kirja tempaa mukaansa, en oikein kuule mitään, ja ajatuksetkin karkailevat takaisin kirjan pariin, kunnes kirja on luettu. Yleensä vähän myös sen jälkeen. Nyt yritän olla hetken enemmän läsnä, ajattelin pitää muutaman päivän väliä kirjojen lukemisessa.:)

Finarte
Roots
Textilkompani
Textilkompani
Juhannuksen sijaan palataanpa pikaisesti Sisustustoimittajien Kesäpäivän tunnelmiin, jottei ihan kokonaan jää tämä postaamatta! Ensimmäisen osan voit lukea täältä. Kuvien alle olen jälleen merkannut, kenen osastosta on kyse.

Kesällä taitaa kaikenlainen sisustelu keskittyä enemmän mökeille, terasseille, parvekkeille ja ulkotiloihin. Toisaalta kesä on kiivainta rakennusaikaa ja varmastikin moni käyttää ainakin osan lomastaan jonkinlaista remonttia tai ainakin huoltohommia kodissa tehden.  Useat näistä osastoista oli rakennettu syksyn Habitarea silmällä pitäen, eikä uutuuksia vielä ole kuluttajien saatavissa, inspiksenä juuri omiaa!

Lapuan Kankurit
Lapuan Kankurit
Canon
Muoto2
Ihan jokaiselta osalto en kuvia ottanut, ja nämä nyt postauksessa näkyvät on siitä joukosta oman maun mukaan valikoituja. Rauhallinen, luonnonläheinen, värimaailma, luonnonmateriaalit ja suhteellisen selkeä tyyli, joku itseäni puhutteleva juttu tuotteissa, siinä muutamia valintakriteereitäni. 

Vieser

Matri
Matri
Fiskars on erityisesti kesämatkakohteena ihan must! Pieni kylä pullollaan kädentaitajia, muotoilua, designia suloista vanhan ajan tunnelmaa.  Kolme vuotta sitten vietimme miniloman miehen kanssa ja yövyimme Wärdshus -hotellissa. Aivan ihana paikka!<3 Olemme kai parikin kertaa käyneet myös Fiskarsin Antiikkipäivillä, niiden aika taitaa olla jälleen lähellä...

Inspiroivaa uutta viikkoa!
Taina

keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Simppeli rottinkikranssi ja etuterassin juhannusasu



Tänä vuonna vietämme jälleen juhannusta kotona omalla porukalla. Miehellä jatkuu työt ensi viikolla, joten emme jaksa lähteä ajamaan juhannusruuhkiin mökille pohjoiseen. En tosin edes muista, milloin olisimme viimeksi siellä juhannusta viettäneet... Meille sopii kotijuhlat, oman fiiliksen mukaan voi nauttia muutamasta kesäpäivästä ja -yöstä sydämen kyllyydestä, ja kyllä nyt kelpaa nauttiakin! Iltaisin ajattelen, että nämä illat on kyllä parasta just nyt. Aamulla puutarhassa kierrellessäni päätänkin, että kyllä nyt on ihanaa...On kai vain todettava, että kesä (tällaisena kuin se nyt on) on parasta.<3



Vaikka meille ei ole vieraita tulossa tai muutenkaan tarvetta laittaa paikkoja, muuta kuin omaksi iloksi, olen yleensä viimeistään tässä vaiheessa siivoillut etuterassin edustuskuntoon kevään jäljiltä, niin nytkin. Tuo etuterassi näkyy meiltä tielle, joten tykkään, että se olisi lähes aina kauniisti sisustettu.:) Huomasin tosin, että terassi pitäisi jälleen kerran pestä, sillä siitepölyä on varsinkin terassin nurkissa, vaikka pari kertaa olen tainnut pestä tuon terassin jo aiemmin tässä keväällä ja kesän alussa. Pienen terassin pesu on onneksi nopea homma. 



Toukokuussa sairastaessani tein nettiostoksia Parolan rottingilta. Jotain puuhaa sitä on keksittävä kipeänä ollessa...Olin jo pitkään haaveillut isosta, rottinkisesta, kranssipohjasta, ja mielestäni rottinkivanne on juuri sellainen. 

Eilen viimein ryhdyin tuumasta toimeen eli nappasin maljakosta toissaviikkoisen kimppuni eukalyptuksen oksat (osa kimpusta on edelleen keittiön pöydällä pikkumaljakoissa), rautalankaa ja satiininauhan, joka on tullut jonkun Florencian ihanan kimpun mukana. Sidoin eukalyptuksen oksat vanteeseen rautalangalla, lisäsin muutaman oksan valkoista laventelia ruukusta (varmaan pysyy hyvänä, kun sitä kerran kuivatetaan tuoksuihinkin...?) ja lopuksi solmin satiininauhan peittämään viimeistä sidoskohtaa. Aikaa meni enintään vartti! Juuri sellainen diy -juttu, josta tykkään.

Hieman kauemmin vierähti, kun sovittelin terassilla jo ennestään olleita kukkia ja tavaroita silmiäni miellyttäväksi kokonaisuudeksi. Tarjotinpöytä on ollut etuterassilla muistaakseni viime syksystä saakka. Tällä hetkellä sen päällä on punoskorilla lumipalloheisi, jonka ostin reilu viikko sitten. Se odottaa istuttamasta, joten täytyy keksiä jotain muuta tuohon, kunhan alan istutushommiin. 



Ystäväni toi minulle valkoisen hortensian kyläillessään. Istutin hortensian isompaan ruukkuun yhdessä lankaköynnöksen kanssa. Ne viihtyvät tuossa etuterassilla, sillä se on pohjoisen suuntaan. Takaterassimme on aivan liian kuuma paikka hortensialle. Palloamppeliin istutin tänä vuonna neilikkaa ja apilaa. Neilikkaa siinä on ollut ennenkin, sen olen todennut viihtyvän paremmin tuossa kuin takaterassilla, apila näyttää kasvavan kohisten, sillä taitaa sopia paikka kuin paikka!



Kannoin sisältä kukkaämpärin portaille, tarkoitus on kerätä siihen iso kimppu luonnonkukkia juhannukseksi. Tällä hetkellä siinä on oman pihan akileijoja. Oveen ripustin kranssin, joka mielestäni sopii tähän alkukesään. Olen aikoinaan hankkinut noita ovikransseja vuosien saatossa monia, niitä on kiva vaihtaa vuodenaikojen ja tilanteiden mukaan. Tekokukkakranssissa on se hyvä puoli, että ne eivät lakastu, ja aika luonnollisennäköisiäkin ne ovat nykyään.

Kranssin satiininauha lepatti eilen tuulessa niin kauniisti.<3 Joka kerta ovesta kulkiessani havahduin kauneuteen. Eikö niin pitäisi käydä joka kerta?

Aurinkoista keskiviikkoa!
Taina


p.s: Uusin Kotivinkki (13/19) ilmestyi tänään ja sen kannessa on aivan ihana kranssi sidottuna rottinkiseen kranssipohjaan. Myös sisäsivuilla on kauniita rottinkikransseja vihreillä köynnöksillä ja jouluruusun kukilla toteutettuna. Vink, vink!

sunnuntai 16. kesäkuuta 2019

DIY kukkaseppele - Juhannuksen trendiasuste



Tällä kertaa ajattelin jakaa Kukkailottelun myös blogissa, sillä aiheena on tällä viikolla kukkaseppele. Mikä olisikaan kesäisempi asuste yöttömänyön juhlaan, kuin kukista sidottu seppele! Aiemmin (muutama vuosi sitten) en osunnat solmia muunlaista seppelettä, kuin perinteisen voikukkaseppeleen. Voikukkaseppeleen sidonnassa ei tarvita välttämättä solmimismateriaalia muualla kuin lopussa, sillä kukat kiepataan aina edellisen kukan taakse. Tuollainen solmimistyyli ei valitettavasti sovi kuin taipuisille varsille. Useimpien kukkien kohdalla kukka napsahtaa irti varresta, jos sitä alkaa kieputtaa enemmän. 



Seppeleen teko kannattaa aloittaa ottamalla välineet esiin, tässä tapauksessa jonkinlaista rautalankaa ja sakset, ehkä myös kukkasakset. Minulla on kahta eripaksuista rautalankaan, mutta yhdenkinlaisella selviää. Nuo mustat sakset on oikeasti tosi huonot, niillä leikkaan siis rautalankaa, hyviä saksia ei kannata siihen uhrata! Uudemmat hankin ihan äskettäin Adlibrikseltä. Ne ovat oikeat kukkasakset. 



Pientareet ja niityt ovat nyt pullollaan erilaisia kukkia ja kasveja, jotka sopivat kukkaseppeleisiin. Myös oman pihan pensaita, perennoja ja kesäkukkia voi hyvin käyttää seppeleissä. Tässä tämänkertaisessa kukkaseppeleessäni on pohjalla kukkaruukun kesäkukkia, ja kukkivina luonnonkukkia. Kukkaset keräsin oman pihan reunalta. Napsin pienen kimpun, jossa oli lemmikkiä, harakankelloa, niittynätkelmää ja kukkapenkistä karannutta rentoakankaalia. Viimeisen jätin käyttämättä, sanoin osan solmimistani kukkanipuista, sillä en halunnut seppeleestä liian runsasta. Muutama tunti seppeleen solmimisen jälkeen tuo niittynätkelmä näyttää muuten aivan vastapoimitulta! En ole niin hyvä kukkatuntija, että osaisin etukäteen sanoa, mikä kukka kestää, ja mikä ei. Kokeilemalla se selviää. 



Aluksi kieputin paksummasta rautalangasta päähäni sopivan renkulan. Rautalankaa laitoin kaksi kerrosta ympäri, jotta seppeleen pohjasta tulisi hieman tukevampi. Sitten napsin kukkaruukuista muutamia hopeaputouksen ja lankaköynnöksen suiroja. Ilman vihreitäkin pärjää, kukkia voi hyvin solmia suoraan pohjalle. Minä halusin kevyesti vihreää seppeleen pohjalle. Kieputin ensin hopeaputoukset ohuemman rautalangan avulla pohjan ympäri muutaman kerran ja sitten lankaköynnökset siihen päälle.




Kukat kannattaa pätkiä lyhyemmiksi, ja poistaa niistä turhat lehdet samalla. Valmiiksi leikatuista kukista tehdään pieniä nippuja, jotka sidotaan rautalangalla. Rautalankaa kannattaa leikata valmiiksi pätkiksi, ja jättää siihen sen verran pituutta, että nipun solmimisen jälkeen rautalankaa on vielä seppeleeseen solmimiseen riittävästi. Lopuksi kimput sidotaan rautalangalla pohjaan.



Minun kukkaseppeleeni ei tarkoituksella ole kauttaaltaan kukkien peitossa. Jos haluat kukkaseppeleen, joka on ympäriinsä kukkia täynnä, uusi nippu solmitaan aina edellinen nipun perään, niin että kukat peittävät edellisen solmimiskohdan. Minulla solmimiskohdat näkyvät selvemmin, mutta se ei mielestäni haittaa.


Oikein ihanaa, kesäistä, juhannusviikkoa!
Taina