sunnuntai 17. maaliskuuta 2024

DIY Kukkakruunu

 



Heissan!


Eilen maa pilkisteli ja terassi oli sulanut kokonaan lumen alta. Tänään tulee lunta taivaan täydeltä, ulos ei todellakaan huvita lähteä. Keväänkaipuussani aloin selailemaan kuvia viime kesältä ja muistin, kuinka juhannuksen alla etsin ohjetta kukkakruunun tekoon huonolla menestyksellä. Vaikka tänään juhannus ja muut ihanat kevään ja kesän juhlat tuntuvat olevan valovuoden päässä, niin eivät ne oikeasti ole. Sitä paitsi, miksei pääsiäisenäkin voisi askarrella kukkakruunuja! Pajunkissoista, tulppaaneista ja narsisseista saisi ihanan kevätkruunun.<3 Siispä tässä lyhyt vinkki ja pieni kuvakollaasi siitä, miten minä kukkaruunut tai kukkapannat, miten niitä haluaakin kutsua, tein.







Kruunun pohjalle hankin hiuspannan. Askartelin ensin yhden kruunun itsekseni ja juhannusaattona vein kukkaämpärin ja kasan hiuspantoja veljeni luokse, missä kokoonnuimme juhannusaattoa viettämään. Juhannuksen alla kiertelin kauppojen hiustarvikehyllyjä pantoja etsien, sillä en halunnut laittaa niihin älyttömiä summia. Pannan piti olla riittävän napakka, muttei mielellään sellainen, joka painaa korvan takaa. Päädyin ostamaan pannat Tokmannilta. Muistaakseni yhdelle pannalle jäi hintaa alle kolme euroa. Kukkia poimin omasta pihasta, pientareelta ja pienen määrän edullisesti myös kaupasta. Juhannusaattoa varten poimin kukat jo edellisiltana. Hyvin kestivät maljakossa ja kruunussa solmisen jälkeenkin, vaikka olivat illalla poimittuja.


Pannan ympärille kieputin kukkateippiä. Lisäksi minulla oli tarvikkeena kukkalankaa ja terävät kukkasakset. Paksun kukkalangan sijaan ohuempi myrttilanka käy ehkä jopa paremmin kruunun solmimiseen, kumpi vain käy! Kukat pätkin ehkä noin kolmen sentin mittaisiksi ennen solmimisen aloittamista, minkä aloitin pannan keskeltä. Kukkakruunussa seuraava kukka tai  pienehkö kukkanippu asetellaan edellisen sitomiskohdan päälle, kuten kransseja tai seppeleitä solmittaessa. Pannan loppuun tullessani solmin viimeisen kukat toiseen suuntaan ja kätken solmimiskohdan aiemmin solmittujen kukkien sekaan. Pantaa ei ole pakko koristella koko matkalta ja sen voi tehdä hyvin pienillä ja kepeillä kukasilla ja heinillä. Näissä minun kruunuissa on runsautta ja kerroksellisuutta kepeyden tai minimalismin sijaan.


Pikaräpsy harjoituskappaleesta


Laitoin kruunun muovipussiin, jonne suihkuttelin vettä ja säilytin sitä yön yli jääkaapissa. Kruunu oli aamulla aivan tuoreennäköinen. Jos kukkakruunu tuntuu liian raskaalta omaan päähän ja seppele tuntuu itselle sopivammalta kukkapäähineeltä, myös seppeleet voi solmia ennakkoon ja säilyttää samalla tavalla jääkapissa. Jotkut kukat pärjäävät siellä useamman päivän solmittunakin. Kruunu päässä olo on heti juhlava! Juhannusaaton ohjelmanumerona se oli kiva. Harmi, kun en voi jakaa täällä sukulaisteni aurinkoisia kukkakruunukuvia!




Ja jos nyt jäit ihmettelemään, mistä talviunilta olen blogiini kömpinyt, vieläpä näin kesämielellä, niin vastaan, että elän edelleen toivossa, jotta saan blogini uudelleen elvytettyä eloon. Ilman jatkuvaa julkaisupainetta aihetta kirjoittamiseen olisi vaikka kuinka, vaan se aika siihen täytyy ottaa. Varmaa en osaa tulevaisuudesta sanoa, mutta Instagramin  kautta saat tiedon aina, kun alan tänne rustailemaan.


Ihanaa kevään odotusta, ja ei kun kukkakruunuja suunnittelemaan! 

Taina