sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Kevätmessut 2019



Kevätmessuja on vietetty nyt viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa. Tällä kertaa päätin lähteä messuille jo torstai-iltana töiden päälle (tarkoitus oli tehdä postauskin heti tuoreeltaan, vaan en ole oikein malttanut istua koneella koko viikonloppuna, varsinkin kun vanhempani ovat täällä käymässä). Torstai-ilta osottautuikin hyväksi ajankohdaksi kierrellä messuja, varsinkin sulkemisajan lähestyessä pystyi kokonaisia osastojakin kuvaamaan rauhassa, eikä tungoksesta ollut muutoinkaan tietoakaan.


Menin messuille enemmän fiilistelemään kevättä ja kukkien kauneutta, kuin hakemaan jotain tiettyä ideaa, kukkia tai taimia. Minusta tuntui, että aika moni osasto oli tuttu jo edellisiltä vuosilta ja johtuiko sitten ajankohdasta, mutta tuntui tosiaan väljemmältä kuin ennen. Se juttu messuilla on minulle nauttia kaikesta kauniista, mitä messuilla saa ihailla! Uusia ideoita terassille, kattauksiin, kukkien asetteluun, ainakin niitä sain kotiintuomisiksi.  

Viihdyin erityisen kauan Maalla -lehden osastolla, missä Järvenpään Kukkatalon Saija Sitolahti loihti hetkessä kukilla kauniita juhlakoristuksia. Saijaa on aina yhtä inspiroivaa tavata! Vaikka meillä ei juuri nyt ole tiedossa suurempia juhlia, niin voisin kyllä tehdä tuollaisen kukkatarjottimen laseihin (Saija oli liimannut ne pikaliimalla tarjottimeen) vaikka pääsiäiseksi. Ehkä vähän pienemmässä mittakaavassa tosin.:)



Toinen mieluisa alue messuilla oli erilaiset malliparvekkeet, joista omiksi suosikeikseni nousivat Nuoren fiilisvihreän DIY -parveke, sekä Urbaani parvekepuutarha, jonka suunnittelun ja toteutuksen takana on tuttua Versoilevan porukkaa. Tuolla urbaanin parvekkeen äärellä tapasin myös Hernepensaskujanteen pariskunnan. Messujen kohokohtiin liittyy mielestäni ehdottomasti samanhenkisten ihmisten tapaaminen.<3 


Muita silmääni miellyttäneitä messuosastoja oli mm. Tähtiterassin, Mosa Interiorsin, Piirongin ja Huone ett Rumin osastot. Ideapuutarha oli pienoinen pettymys, lähinnä tykkäsin sen vesiaiheista. Yhtään ei harmittanut, että lähdin messuille. Jos ne olisivat lähempänä, olisin voinut käydä toisenkin illan siellä kiertelemässä ja nauttimassa tunnelmasta.:)



Hei, muistakaa tulla osallistumaan Taimi- ja Sato -kirjojen arvontaan!

Taina



16 kommenttia:

  1. Näyttää taas kerran siltä, että olisin viihtynyt :) Pitääkin laittaa tuo kukkatarjotin-idea korvan taakse ;)
    Noita terassi- ja parvekekuvia katsellessa rupesi sormia syyhyttämään, että pääsisi pian laittamaan omaa terassia.
    Kivaa alkavaa viikkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos, ja todella mukava kuulla sinusta pitkästä aikaa!<3
      Arvaapa, onko täällä syyhyttänyt myös, mutta koska tulevan viikon sää lupaa aika koviakin yöpakkasia, niin sipulikukat saa vielä odottaa. Piha onkin edelleen lumen vallassa, joten senkään suhteen ei mitään kiirettä!:)))

      Kiitos, oikein ihanaa viikkoa, toivotaan, että ennusteet menee mönkään, ja saamme nauttia näistä kevätpäivistä auringossa!<3

      Poista
  2. Ihania kuvia! Olisipa kiva käydä joskus tuolla messuilla ihastelemassa ja inspiroitumassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!<3 Kyllä kannattaa ainakin joskus ottaa asioikseen tutustua näihin messuihin! Itselleni nämä olivat jo ties kuinka monennet, vaikka tuosta sivupalkista voisi luulla, että kahdesti olen käynyt. Aina sieltä jotain isnpistä saa, ei ole hukkaan menneet messuilut.:)

      Poista
  3. Aivan ihania kuvia! Minulta jäi nyt tänä vuonna messut käymättä, joten on kiva toisten blogien kautta saada tuntumaa messuista.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Tykkään aina itsekin lukea muiden postauksia aiheesta, joku toinen on saattanut nähdä ihan muita juttuja ja samojakin toisin silmin!:)
      Iloista viikkoa harmaudesta huolimatta!<3

      Poista
  4. No eipä satuttu törmäämään! Torstaiaamupäivänä oli yllättävän paljon väkeä, mutta iltaa kohden hiljeni. Mulle uusi tuttavuus oli ilmakasvit - kun olen miettinyt, että kissojen kanssa menisi lähinnä betonikaktukset...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No höh! Olispas ollu kiva tavata!<3 Ilmakasvit on mulla kokeilematta, olen niitä vain muilla ihastellut...ja viime kesänä luultavasti Seyschelleillä luonnontieteellisessä puutarhassa ihastelin aika isoja ilmakasveja! Siltä ne ainakin näyttivät.:)
      Kissoissa on kai aika tavalla eroja, juuri joku kissanomistaja kertoi, että hänen kissansa ei ole lainkaan kiinnostunut kukista tai kasveista. Tiedän tosin useamman, joiden kissa tuhoaa kaikki kukat ja kasvit.;D

      Poista
  5. Kiitos tästä kuvakatsauksesta :). Olen ihan varma, että olet valinnut just ne, jotka olisi omaankin silmään ollut niitä kivoimpia juttuja, joten nyt tuli ikäänkuin käytyä messuilla katsastamassa parhaat palat, vaikken oikeasti liikkunut kotoa mihinkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä!<3 Ihanaa, jos tykkäsit!:) Treffataan viimeistään kesäkuussa, vaikka ruiskaunokkien ja päivänkakkaroiden tms. merkeissä...?<3

      Poista
    2. Saa nähdä, kuinka Elonkierron käy. Lehdessä on ollut juttua, että eivät enää saa rahoitusta toiminnan ylläpitoon siinä määrin kuin ennen. Tosi sääli.

      Poista
    3. No voi surku! Ja minä kun en tiennyt koko paikasta ennen viime kesää!😪 Meidän täytyy keksiä joku toinen treffipaikka...Se ei ehkä ole edes vaikeaa, sillä kivoja paikkoja on enemmän kuin aikaa!

      Poista
  6. Mukava kurkistus messuille näin kuvien kautta, kiitos näistä! Paljon mukavia ideoita mm. parvekesisustukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marie!<3 Ainakin itse koen, että messujutuista saa ainakin hirmuisesti intoa ja inspiraatiota laittaa pihaa ja terassia.:)

      Poista
  7. Ihania kuvia, kiitos niistä! En itse päässyt messuille, joten oli kiva saada kurkistus tarjonnasta. Kevään hidas eteneminen ottaa kyllä tällä hetkellä päähän. Toivotaan, että nyt lopultakin lämpenisi, että tulisi edes piha esiin lumen alta. Mukavaa viikonloppua ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi, ja pahoittelut, että vasta nyt huomasin kommenttisi!<3 Sen verran on tilanne parin viikon takaisesta muuttunut, että lumet on tainneet teillä saada kyytiä.:) Meillä on vielä ohuesti yläpihan jyrkimmissä nurkissa ja parissa varjopaikassa. On vaan ollut niin ihanaa!<3

      Poista