maanantai 14. heinäkuuta 2014

Fiskarsin Antiikkipäivillä


Saimme mieheni siskolta vapaaliput Fiskarsin Antiikkipäiville. Hän ( SE ihana koti maalla) on näet omistajana Hämeenlinnassa vanhojen tekstiilien kaupassa, Niittyvillassa ja heillä oli myyntikoju tapahtumassa. Viimeisin käyntini Fiskarsissa on jostain parinkymmenen vuoden takaa, äitini ja isäni kanssa, ei todellakaan viime vuosilta. Pikainen piipahdus kauniissa maisemissa on jäänyt mieleeni, samoin kohtuullisen pitkät ajomatkat. Mikäs siinä! Yllätyksekseni mies lupautui kanssani lähtemään, lapsia tuntuu olevan vaikea saada mukaan juuri minnekään... Eipä noita varmaan olisi juuri antiikki kiinnostanutkaan. Juttu sisältää tavallista enemmän kuvia, sillä kuvattavaa oli ihan hirveästi! Katsotaan, kenen kestävyys riittää selaamaan jutun loppuun saakka.;)
Oma suhtautumiseni antiikkiin on vähän ristiriitaista. Mielikuvissani antiikkiin hurahtaneet ihmiset muuttavat kotinsa hiljalleen museomaisiksi ja epäkäytännöllisiksi. Noh, eihän sen tietenkään tarvitse noin olla! Toisaalta tykkään todella paljon vanhoista huonekaluista, lähinnä talonpoikais- ja kustavilaistyylisistä. Talonpoikaistyylissä on rouheutta ja yksinkertaisuutta, joka kestää aikaa, ja kustavilaisuudessa keveyttä. Myös rokokoo on tyylinä ihan ok, jos sitä hieman "karsitaan".  Tummaa barokkityyliä vierastan. Keräilyesineitä pelkkänä koristeena en oikein ymmärrä, vaan haluan, että omassa kodissani olevat esineet ovat käyttöä ja elämää varten. Voiko ja uskaltaako antiikkiesineitä oikeasti käyttää? Riippuu varmaan esineestä...


Mutta JOS mulla olisi sellainen kartano, jossa olisi vaikkapa tuplasti tai triplasti neliöitä tähän nykyiseen kotiin verrattuna, tiedän minkälaisia antiikkiesineitä mieluiten hankkisin, vähän kuin koristeeksi, tietenkin niiden muutamien antiikkihuonekalujen lisäksi, jotka toisivat sisutukseen kivasti juurevuutta.:)

Vähänkös hienot jousi ja nuolet!Mieltymykseni ovat ehkä hieman miehekkäitä, sillä voisin ostaa esim. vanhoja urheiluvälineitä tai mittaamiseen, tieteeseen, merenkulkuun yms. liittyviä esineitä, kuten kaukoputkia(siihen unelmien kirjastohuoneeseen), karttoja, vaakoja, tennismailoja (seinälle koristeeksi vaikkapa "kuntoiluhuoneeseen")...


 


Keittiöön (ihan tähän nykyiseen) olen ajatellut hankkia vanhan vaa´an, kunhan löydän sen oikean. Tuota ylläolevaa silmäilin messuilla, onhan se valmistettu ihan melkein meidän kodin nurkilla, mutten kuitenkaan halunnut valkoista vaakaa. Myös aitoja sarvia ja saviruukkuja hypistelin, mutta kun siihen tilipäiväänkin on vielä aikaa, niin sinne jäivät.


 
Kukkuu!;)

Aivan messualueen läheltä bongasin heti mennessä niin kutsuvannäköisen puutarhamyymälän, että sinne oli pakko mennä heti antiikkiesineiden hypistelyn jälkeen. Mikä ihana rakennus, ja kokonaisuus! Sisällä oli myös vaikka mitä kaunista, kuten koristeita, tukia, amppeleita yms. puutarhaan kuuluvaa tilpehööriä...Puutarhurin taivas tämä Garden Shop Tahvoset!

Täältäkö ne Huvila ja huussi kasvit aina tulevat?

Puutarhamyymälästä siirryimme kylänraitille, ja kävimme kahvilla. Kaikki mielenkiintoiset näyttelyt ja ostospaikat jätimme suosiolla väliin, sillä lapset olivat keskenään kotona, ja aikaa rajatusti.


Joku jasmike pitäisi laittaa omaankin pihaan...

Fiskars on niin kaunis paikka, että ilmoitin haluavani muuttaa sinne! Joo, joo...no, ehkei sentään, mutta joskus voisi ainakin yöpyä Fiskarsissa ja fiilistellä kaikkia vanhoja taloja ja kaunista ympäristöä ihan rauhassa.:) Vielä muutama kuva kauniista rakennuksista edestä, takaa, sivusta, raitilta...
Toivottavasti pääsen pian uudelleen Fiskarsiin. Ihana paikka!:) Jos selvisit tänne asti, voit onnitella itseäsi!;)

Tää matkakertomus oli tässä.:)


Taina

4 kommenttia:

 1. Voi, mä niin haluan käydä Fiskarssissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne kyllä kannattaa ajella! Sullakin taitaa olla sinne reilun parin tunnin matka(?) suuntaansa, mutta on ehdottomasti vaivanarvoista, ja yöpyminen vaikkapa Mustion kartanossa...Oi voi! Oli olo kuin ulkomailla olis käyny.:)

   Poista
 2. Fiskars on ihana! Itse olen ajanut vain pikaisesti kylän läpi, mutta josko tänä kesänä ehtisi käydä oikein ajan kanssa. Kun ei ole juuri muutakaan puuhaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teiltä Turusta päin se tuntuu olevan jotenkin paljon lähempänä! Suosittelen ottamaan toisenkin "varastetun" vapaahetken ja suuntaamaan hyvällä omalla tunnolla upeaan Fiskarsiin.;)

   Poista