Kolmesta mustikkapensaasta on saatu satoa vain nimellisesti. |
Piirakkapohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl graham-tai ruisjauhoja
1 muna
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
Ensin voi ja sokeri sekoitetaan. Sitten lisätään muna ja jauhot. (Eikä tuon järjestyksen kanssa ole niin tarkkaa..) Voi tehdä vatkaimella, mutta mä en viitsi sotkea muuta kuin sormeni. ;) Eli käsin "puristelen" taikinan tasaiseksi. Sitten piirakkavuoan sisus vuorataan tällä taikinalla. Pohjaa esipaistetaan 10 minuuttia 175 asteessa. Sillä välin sekoitetaan piirakan päälliset.
päällinen:
marjoja pari dl (pakastemarjat jäisinä)
1 prk kermaviiliä
1 muna
1 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
Päällisen aineet sekoitetaan ja esipaiston jälkeen ne kaadetaan piirakan päälle. Piirakka saa paistua vielä 20-30 minuuttia, kunnes kermaviili ei enää ole höllyvän näköistä ja piirakka on kauniin kullanruskea. Anteeksi kaikki maallikon termit!:)
Punaherukoiden kirpeys sopii tähän piirakkaan hienosti. Olen ymmärtänyt ihmisten puheista, etteivät kaikki tahdo keksiä punaherukoille käyttöä. Tähän piirakkaan voi ainakin lämpimästi suositella juuri punaherukoita. Joskus laitan sekaan myös mustikoita. Maistuu varmaan hyvälle muistakin marjoista tehtynä!
Sitten kupillinen lattea seuraksi...
Maistuvaa maanantaita kaikille blogiini eksyneille!
Taina
Sitten kupillinen lattea seuraksi...
Maistuvaa maanantaita kaikille blogiini eksyneille!
Taina
Jännästi alkaa suu kostua ihan vaan kuvien katselusta.
VastaaPoistaKiitokset terveisistä! Mukava asia tämä blogi ja fb. Melkein kuin oisi juonut päiväkahvit siellä sinun kanssasi. Toisaalta niin ja toisaalta kovin mielelläni joisin ne kaffet ihan oikeasti!
VastaaPoista:) Onneksi on tämä nykytekniikka..vaikka mielitekoja se kyllä joskus aiheuttaa...milloin alkaa tehdä mieli piirakkaa tai mieli tavata ystävää toiselta puolelta Suomea!:)
VastaaPoistaA06DC0E75A
VastaaPoistawhatsapp şov