Keväällä törmäsin ihastuttavaan ja inspiroivaan kirjauutuuteen, Tekla Wannaksen Kukkamakuja -kirjaan. Sain Karistolta itselleni arvostelukappaleen, ja olen malttamattomana odotellut, että pääsisin testaamaan kirjan reseptejä. Myöhässä oleva kesä laittoi suunnitelmani uusiksi, ja päätin postata kirjasta, vaikka reseptit ovat vielä kokeilematta. Sain Karistolta toisen kappaleen kirjaa arvottavaksi, ja tottahan olisi kiva, että kirjan voittajakin ehtisi kokeilemaan kukkareseptejä jo tämän kesän aikana!
Houkuttelevat reseptit ja Noora Qvickin kauniit kuvat menevät silmänruokanakin, mutta aikomus on kokeilla lähipäivinä ainakin syreenijuoman valmistamista, sillä syreenit ovat täällä parhaassa kukassa juuri nyt. Juomasta voi sitten valmistaa vaikkapa syyrenigranitea, joka tuossa kirjan kannessa näkyy.
Oman pihan ruohosipuleista löytyi juuri yksi aukinainen kukka kuvan ottamista varten, mutta nuppuja on paljon. Ruohosipulinkukkavinegrette ja ruohosipulinkukkasalaatti kuulostaa ja näyttää oivalta salaattivaihtoehdolta juhannuspöytään... Eiköhän nuo kukat ennen sitä avaudu! En ole koskaan maistanut ruohosipulin kukkaa, mutta kirjan mukaan maku on lempeämpi ja kukkaisempi kuin sen lehtivarret, jotka ruohosipulista tavallisemmin käytetään.
Syötävät kukat on esitelty omassa osiossaan lyhyesti. Reseptejä on kukkasokereiden, -siirappien, -suolan, -viinietikan sekä -öljyjen valmistamiseen. Jokaiselle kukalle on oma lukunsa, erilaisia juomia, leivonnaisia, lisukkeita, suolaista ja makeaa... Kymmenittäin toinen toistaan houkuttelevempia reseptejä!
Nyt yhdellä blogini lukijalla on mahdollisuus saada Kukkamakuja -kirja omakseen. Jätä kommentti tämän postauksen loppuun tai Mansikkatilan mailla -Facebook-linkin tai postauksen Instagram-julkaisun perään. Jos osallistut anonyyminä, älä unohda jättää yhteystietoja. Arvonta alkaa nyt. Aikaa osallistua on tämän viikon loppuun eli sunnuntai-iltaan 18.6. saakka.
Olisi kiva kuulla, oletteko maistelleet kukkamakuja! Itselläni kukkamaut rajoittuvat toistaikseksi orvokeihin, joita olen käyttänyt leivonnaisten koristelussa.
Houkuttelevat reseptit ja Noora Qvickin kauniit kuvat menevät silmänruokanakin, mutta aikomus on kokeilla lähipäivinä ainakin syreenijuoman valmistamista, sillä syreenit ovat täällä parhaassa kukassa juuri nyt. Juomasta voi sitten valmistaa vaikkapa syyrenigranitea, joka tuossa kirjan kannessa näkyy.
Syreenijuoma |
Oman pihan ruohosipuleista löytyi juuri yksi aukinainen kukka kuvan ottamista varten, mutta nuppuja on paljon. Ruohosipulinkukkavinegrette ja ruohosipulinkukkasalaatti kuulostaa ja näyttää oivalta salaattivaihtoehdolta juhannuspöytään... Eiköhän nuo kukat ennen sitä avaudu! En ole koskaan maistanut ruohosipulin kukkaa, mutta kirjan mukaan maku on lempeämpi ja kukkaisempi kuin sen lehtivarret, jotka ruohosipulista tavallisemmin käytetään.
Ruohosipulinvinegrette ja -salaatti |
Syötävät kukat on esitelty omassa osiossaan lyhyesti. Reseptejä on kukkasokereiden, -siirappien, -suolan, -viinietikan sekä -öljyjen valmistamiseen. Jokaiselle kukalle on oma lukunsa, erilaisia juomia, leivonnaisia, lisukkeita, suolaista ja makeaa... Kymmenittäin toinen toistaan houkuttelevempia reseptejä!
Syreenipannacotta |
Olisi kiva kuulla, oletteko maistelleet kukkamakuja! Itselläni kukkamaut rajoittuvat toistaikseksi orvokeihin, joita olen käyttänyt leivonnaisten koristelussa.
Onnea arvontaan! 🌸
Taina
Eipä ole vielä maisteltu, mutta krassin kukkilla olen koristellut täytekakkuja.
VastaaPoistahamalainentm@gmail.com
En ole maistanut!
VastaaPoistaMukana kivassa arvonnassa!
Kukkamakuja..oikeesti siis mikä ihana juttu! Mukana arvonnassa vesikielellä🤗💟
VastaaPoistaEn ole tainnut maistella! Mielenkiintoinen kirja!
VastaaPoistaEnpä ole maistellut. Mukaan arvontaan. mummolta@gmail.com
VastaaPoistaEn ole maistellut kun en koskaan tiedä mikä on myrkyllinen ja mikä kelpaa syötäväksi. Ruohosipulia minullakin on pihalla, joten sen kukkia nyt sitten uskallan ainakin maistella. Mukana arvonnassa!
VastaaPoistaOrvokkeja olen saanut muutaman kerran ravintola-annoksen ohessa maistella. Tuovat kyllä annoksiin vähän luksusta.
VastaaPoistatanja.dahlstrom@kolumbus.fi
Täysin uutta ja mielenkiintoista.
VastaaPoistaMukana!
Naurajatar@suomi24.fi
Syreenisokeria tein, kehäkukista saa vaikka sämpylöitä ja väriä salaattiin. Käytän kukkia mutta kukkakaupan kukat saa kyllä unohtaa, eivät sovi herkutteluun.
VastaaPoistakarhuoja@gmail.com
Orvokkeja kakun päällä, en varmaan muuta.
VastaaPoistapostin.tuomaa@gmail.com
En ole vielä päässyt maistelemaan, mutta aivan ihana idea! Ehdottomasti mukana ❤
VastaaPoistaminna.mannila@hotmail.com
En ole vielä maistanut. Mukana arvonnassa!
VastaaPoistaEn ole koskaan maistanut!
VastaaPoistaArvontaan: raparperikilpikonna(at)gmail.com
Syreenipannacotta......Oih!
VastaaPoistaEhdottomasti tämän hurmaavan elämyksen arvonnassa mukana, kiitos!
Itse olen maistellut orvokkien lisäksi laventelia, kehäkukkaa, ruiskukkaa, voikukkaa ja ruohosipulin kukkia.
Salaatteihin, juomiin ja leivonnaisiin saa ihanasti väriä kukista!
En ole maistanut ikinä kukkia :)
VastaaPoistanannaliini10@gmail.com
En ole maistanut :)
VastaaPoistaArvonnassa mukana. aidafounnn@gmail.com
Ooh, vaikuttaapa mielenkiintoiselta kirjalta! Olen ehdottomasti mukana arvonnassa. :) Itse olen käyttänyt monenlaisia kukkasia lähinnä leivosten ja salaattien koristeluun, ja krassin kukkia olen syönyt joskus sellaisenaankin, vaikka niiden maku onkin vähän hassu. :D
VastaaPoistajoku.varpuslintu@gmail.com
viikarivartti.blogspot.fi
Enpä ole maistanut! Tämä kirja olisi kiva voittaa :) lottakooo@gmail.com
VastaaPoistaOrvokin kukkia olen maistanut kakun kanssa. Arvonnassa mukana paikka.rajala@outlook.com
VastaaPoistaEipä ole tullut maistettua vielä! :)
VastaaPoistamantalisti0@gmail.com
Mukana, en ole aikaisemmin maistellut. :)
VastaaPoistahippohiiri at gmail.com
Mukana kivassa arvonnassa! En ole koskaan kukkia maistellut :)
VastaaPoistanetteri@gmail.com
Enpä ole maistanut. Mukana arvonnassa.
VastaaPoistaminnakn@hotmail.com
En ole maistanut, taidan olla "vähän" epäileväinen ;)
VastaaPoistaMukana :) En ole maistanut :)
VastaaPoistaanna_88@luukku.com
Orvokkeja olen käyttänyt joskus kakun koristelussa, mutta muuta en ole kokeillut.
VastaaPoistahilsan@luukku.com
En ole maistellut.
VastaaPoistaTiina
miumiu83 at gmail.com
Ravintolassa joo, muuten vierasta! Kiva olisi kokeilla!
VastaaPoistaKristiina
Oonjustiina@ gmail.com
En ole maistellut, mutta olisi ihana oppia hyödyntämään & kokeilemaan uusia makuja:) mukana siis ehdottomasti!<3
VastaaPoistajanette.mertanen@hotmail.com
En ole maistanut, mutta kiva olisi kokeilla! :)
VastaaPoistaellijapii@gmail.com
Ooh!
VastaaPoistaMeillä on niin paljon kasveja pihalla ja olen vasa hurahtanut sekä hortoiluun että luonnonkosmetiikkaan, joten käyttöön tulisi <3
Voi apua, miten olikaan tämä juttu jäänyt huomaamatta! :) Kiitos ihanasta jutusta, toivottavasti olet päässyt kokeilemaan jo Kukkamakuja ne vievät kyllä mennessään! Suosittelen kovasti kokeilemaan ensikeväänä Syreeniä ja nythän kukkii ihanan maukas Maitohorsma, joka on tosiaan makumaailmaltaan hyvinkin mesimarjainen! :) Ihanaa kesää! <3
VastaaPoistaHei, ja kiitos!<3 Ihanaa, että löysit blogiini!<3
PoistaTottahan olen jo kokeillut kukkamakuja. Postasin syreenijuomasta (otsikon voisin vielä korjata informatiivisemmaksi):
http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2017/06/arvontamuistutus.html
Kirjoitin myös juhannusruusujen sokeroinnista:
http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2017/07/juhannusruusuja-maljakossa-ja.html
Ruohosipulin kukkia käytin salaatissa, ja todella on ollut mielessä, että täytyisi kokeilla horsmaa, kun se nyt kukkii!:)
Ihanaa kesää sinulle!<3
Ehdottomasti pitää kokeilla v.laitinen@msoynet.com
VastaaPoista