Tällainen pitkä viikonloppu ilman erityistä ohjelmaa on enemmän kuin tervetullut ennen loppukevään rytistystä. Koska sää on ollut suorastaan jäätävä, niin eipä ole tarvinnut lähteä pihatöihinkään. Eiväthän ne hommat sieltä minnekään karkaa, teen sitten, kun on lämpimämpää. Päiväunet on kiva ottaa tällaisina joutopäivinä, ja takan lämmöstä on saanut nauttia edelleen.
Monesti meillä syödään tällaisina juhlapäivinä vain yhden kerran päivässä, aamulla tukevampi aamupala, esim. vohveleita ja illansuussa sitten päivän lämmin ruoka. Eilen se ruoka oli naudanfilepihvejä pippurikastikkeessa ja perunamuusia. Jälkkäriksi leivoin brownie-jäätelökakkua. Sanon vain, että oo nam nam!
Ohjeen bongasin Uuden Kuun Emilian blogista, kun kävin tutkimassa uudemman kerran ohjetta kranssiani varten. Emilian blogi on mielestäni yksi kauneimpia blogeja Suomessa!
Oman kakkupohjani tein leipävuokaan, eikä siitä tullut ollenkaan niin paksua, että olisin saanut sen kolmeen osaan leikattua, vaikka lisäsin ohjeeseen jopa leivinjauheen, jota en Emilian ohjeesta löytänyt! Niinpä leikkasin sen kolmen osan sijaan kahtia ja väliin laitoin yhden siivun vaniljajäätelöä, samalla tavalla pitkittäin leikattuna. Kakku riitti meille oikein hyvin, meitähän oli vain kolme syömässä, lopun nakkasin rasiassa pakastimeen. Paistoaika meidän uunissa oli reippaasti yli 10 minuuttia. Sen verran takkuiselta tuon pohjan paistaminen tuntui, että mietin toisenlaisen kakkupohjan kokeilua...jos vaikka ihan perussokerikakkupohjalla. Aika rasvainenkin on tuo brownie, mutta ihana yhdistelmä kieltämättä jäätelön ja marjojen kanssa. Olimme kaikki yllättyneitä, että espanjalaiset mansikat maistuivat makeilta!
Pohja:
100g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
100 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vahvaa kahvia
Väliin vaniljajäätelö, koristeluun marjoja
Voitele vuoka. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sula suklaa. Sekoita myös kuivat aineet ja kahvi taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 185 asteessa > 10 minuuttia. Kakku saa olla kosteaa, mutta kannattaa odottaa hetki ennen kuin kumoaa kakun, ettei mene murusiksi. Onneksi marjoilla pystyy piilottelemaan kaikenlaista.;D Jäätelön ja marjat laitoin heti väliin, kun kakku oli hieman jäähtynyt, ja kakku sai odottaa hetken pöydässä, pihvien syömisen ajan. Marenkimurut ja suklaahiput jätin koristelusta pois. Oli makeaa ilman niitäkin!
Kattaus oli mallia simppeli ja keväinen. Olin ajatellut ripustella noita kanamunankuoria Kesähuoneeseen ja laittaa niihin kukkasia, mutta koska vallitseva sää ei juuri houkuta Kesähuoneessa oleskelemaan, niin päätin käyttää munankuoret tekemällä niistä pienet maljakot. Munakuoret asettelin puisten lautasliinarenkaiden päälle, jotta pysyvät paremmin paikoillaan. Kukat napsin pöydän kulhosta, jossa on kaksi ruukkua helmihyasinttia (yksi kokonainen keskellä ja toinen eroteltuna kolmeen osaan reunoille) ja kolme valkoista hyasinttia. Oksat ovat viime viikkoisen lumipalloheisin kavereina olleita syreeninoksia, jotka saivat lyhyen jatkoajan noissa munankuorissa.
Tähtikuvioiset tabletit ovat vuosia vanha ostos Prismasta, Annon valkoiset pellavalautasliinat viime syksyn loppuunmyynnistä ja nuo eri tavoin vihreällä raidoitetut lautasliinarenkaat olen ostanut vuosia sitten Paperikuusta.
Tänään meillä olikin kivat kirppiskierrokset Satun kanssa, ja ostin mm. kaksi valurautapaistinpannua. Pitäisi tästä lähteä just kauppaan ostamaan pannupizzatarpeita, siihen tarkoitukseen nuo pannut hankin. Kauhean kivaa joka tapauksessa tää minilomailu ihan kotona! Toivottavasti teilläkin on siellä leppoisat meiningit!
Taina
Ihania kuvia ja herkullisen näköinen kakku!
VastaaPoistaKiitos Pia!<3 Kakku oli myös todella hyvää.:)
PoistaIhana idea tuo kananmunankuori maljakkona. 💜
VastaaPoistaNo, mun on pitänyt monta vuotta käyttää noita munankuoria maljakoina (pinterest-kansiossa on kuvia vaikka minkälaisista ihanuuksista), mutta kerrankin muistin siinä kohti, kun olin leipomassa ennen pääsiäistä!:) Oikeastaan mun oli kyllä tarkoitus laittaa noihin ripustunlangat ja laittaa ne Kesähuoneen oksaan roikkumaan, mutta jonain lämpimämpänä pääsiäisenä sitten...
PoistaNiin kaunis kattaus ja varmasti herkullista kakkua! Miten ihmeessä nuo kuoret pysyvät pystyssä?
VastaaPoistaKiitos Heidi!<3 Suht tukevasti sujahtivat kuoret noihin lautasliinarenkaisiin. Kokeilin toisenlaisiakin renkaita, metalliset ja aika juhlavat renkaat olisivat olleet ihan täydelliset munakupit, mutta halusin kiiltävän sijaan puuta.;) Tyyli edellä.:P
PoistaKaunis kattaus ja herkullisen näköinen kakku. Lurps! Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!
VastaaPoistaKiitos Satu!<3 Samaa sinulle!<3
PoistaIlmeisesti siellä idässä ei ole ollut niin kylmä, kuin täällä meillä. Olet niin kovasti ahkeroinut pihalla!:)
Herkkuhetkiä!!
VastaaPoistaMyös kuvasi ja tuo sievä ja herkkä syreeninoksa, joka kuoressa ponnistelee vihreitä lehtiään ja nuppujaan.
Herttaista pääsiäisen jatkoa!
On tää aikamoista ruuanjuhlaa...Tykkään niin paljon kattaa ja kokkailla rauhassa.:)
PoistaIhania pääsiäispäiviä Susanna!<3
IHana kattaus ja loistava idea käyttää noita munankuoria kattauksessa <3
VastaaPoistaOikein ihanaa pääsiäistä.
Oi kiitos Nannia!<3 Ihania pääsiäispäiviä sinulle!<3
PoistaNjaa, panostamisesta en tiiä.;D Saattaa olla, että pöytä ois kaivannu jonkunlaisia liinoja ja muutkin tekstiilit silittämistä, mun ihan niin paljon en jaksanut. Yritin kyllä hoputtaa junioria hakemaan vähän pajunoksia, vaan kun se ei tapahtunut mun kokkailun aikana, niin nekin jäi sitten pois tuosta.:P Ihmeen hyvin sitä eilen porskutti muuten sillä pienellä salaatilla ja isolla kakulla!!!;D Pizzoista tuli suorastaan törkeän hyviä. Tän syöpöttelyn jälkeen on pakko aloittaa varmaan aamuiset lenkit!
VastaaPoistaMunankuoret ovat niin herkkiä ja kauniita, niinkuin sinun kuvat muutenkin <3
VastaaPoistaKiitos Elisa kauniista kommentista!<3
PoistaKaunis kautatus ja ihanat kuvat. Tuo Brownie resepti täytyy poimia oitis talteen <3
VastaaPoistaOikein ihanaa pääsiäisen aikaa <3
Kiitos Souliina!<3 Sulla on sielukas nimi!:)
PoistaKiitos myös itsesi klikkaamisesta lukijaksi.<3 Ihanaa pääsiäistä sinulle!
Ihanan näköinen kakku, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Nuo munankuoret pikkuiseni oksineen ovat ihan huippu-suloisia :)
VastaaPoistaTuohon kakun ulkonäköön minäkin ihastuin, ja hyväksi makukin osoittautui.:) Kiitos Hanna!<3
PoistaKauniita kuvia. Ihanan herkkiä.
VastaaPoistaKiitos Kati!<3
Poista