maanantai 5. elokuuta 2013

Mansikka-mozzarellasalaatti

Ostan luomua tietyissä tuotteissa aina, jos se vain on mahdollista.  Sellaisia ovat mm. maito, munat ja jauhot. Kotimaista suosin myös. Jäävät kurkut ja tomaatit kauppaan, jos tarjolla on vain Espanjasta tuotua. Joskus talvella (harvoin) ostan kyllä pojille naposteltavaksi kirsikkatomaatteja, jotka on kasvatettu joko Hollannissa tai Espanjassa, kun kotimaisten hinta on... noh, vähän liikaa ...


Varsinkin kesällä on mukava syödä salaatteja, kun raaka-aineet ovat tuoreita ja kotimaisia. Tässä kiva ohje hiukan erilaiseen salaattiin. Löysin ohjeen aikanaan Yhteishyvä-lehdestä, ja testasin sitä ensimmäisen kerran vuosi sitten nelikymppisiä viettäessäni. Hyvin kelpasi salaatti vieraille silloin. Nyt piti kaivaa resepti naftaliinista, kun mansikkaakin tulee enää niin pieniä määriä, ettei niitä jaksa laittaa pakkaseen.

Tässäpä ohje(4 annosta) itsellekin muistiin:
jääsalaattia
1/2 litraa mansikoita
250 g mozzarellajuustoa
1 ruukku rucolaa
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
1 dl pähkinöitä tai siemeniä

kastikkeeksi oliiviöljyä ja
balsamiviinietikkaa 

ripaus mustapippuria
 

Tästä kuvatusta annoksesta puuttuu rucola, koska mies ei sen mausta tykkää. Siemenet ovat pinjansiemeniä. Sopivat tähän todella hyvin! Uusimmassa Talo&Koti-lehdessä oli samantapainen ohje, mutta mozzarellan tilalla oli fetaa ja lisukkeena oli herneenversoja. Sitä reseptiä on aikomus vielä viimeisillä mansikoilla testata.

Mukavaa maanantaita!
Taina 

p.s.: Kokeiltiin vadelmien kanssa, kun mansikoita ei tuoreena enää saanut, ja nekin sopivat tähän salaattiin oikein hyvin!:)

8 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä! Muistaapa taas ajankohtaissalaattivaihtoehdot :) Ihania kuvia sulla!

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos!:) Noissa ruokajutuissa jämähtää niin helposti tallaamaan aina samoja polkuja. Olen tietoisesti yrittänyt löytää uusia juttuja kokeiltavaksi. Tästä kokeilusta jäi pysävä ohje arki- ja juhlakäyttöön.:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä. Täällähän ohjeeseen voi palata. Oli hyvät salaatit vuosi sitten!

    VastaaPoista
  4. Tämä on yllättävän hyvä paikka laittaa asioita itselle muistiin.:) Mulla on sekalainen kokoelma reseptejä esim. käytetyn kirjekuoren taakse kirjoitettu ja hyväksitodetun pizzapohjan ohje oli monta vuotta sellaisella 5 cm x 5 cm ruutupaperin palalla. Sitten hädissäni selailen niitä lippusia, kun reseptiä kaipaan...Mikähän toinen salaatti mulla oli silloin juhlissa..Sekin taisi olla joku uusi juttu, ja muistaakseni hyvää oli.;)Pitääpä kaivella niitä lippulappuja!

    VastaaPoista
  5. En ole koskaan maistanut mansikkaa salaatissa. Nyt alkoi kyllä kiinnostamaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Tänään tein jälleen salaattia, kun on kotimaisia mansikoita saatavilla. Kyllä oli hyvää, ja mieskin kehui kovasti!:)

      Poista
  6. Näyttääpä hyvältä salaatilta! Ihanan kesäinen - tästä sunnuntain grillausten lisuke :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla! Ihan päivä- tai iltaruuastakin tämä käy, varsinkin jos on oikein helle.:)

      Poista