perjantai 23. elokuuta 2013

Viikonlopun kynnyksellä...ja vähän vessankin

Onpa melkein lomafiilis, kun näin aamulla on talossa täysi hiljaisuus (yksin kotona), saan rauhassa syödä aamupalaa ilman kiirettä ja päivittää blogia! No, tää kiireettömyys on vaan harhaa, sillä töihin on munkin mentävä, mutta mahtavaa, että edes yhtenä aamuna viikosta työt alkavat vähän myöhemmin.:) Perinteisesti tällaisina aamuina tekeekin sitten eniten tiukkaa ehtiä.;)

Tuntuu hiukan oudolta tehdä postaus vessoista, mutta sellainen tästä nyt on kuitenkin tulossa! Pitemmittä puheitta:
Eteisessä oleva suurempi vessa on arkisin poikien käytössä, ja kun vieraita on talossa, käyttävät he yleensä tätä vessaa, joka on helpommin "saatavilla" ja isompi. Ihan paras mahdollinen yhtälö ei ole pienet pojat ja vieraat samassa vessassa. Tarkoitan lähinnä poikien pönttöönosumistarkkuutta...;)

Vessoihin valittiin samat seinä- ja lattialaatat kuin kylpyhuoneessa, jotta linja olisi yhtenäinen. Laattavalinnoissa yritin valita mahdollisimman ajattomia laattoja, sekä koon että kuvionnin puolesta. Tutkin ennakkoon varsinkin julkisten tilojen laatoituksia, koska niissä laatoitukset oletettavasti on tehty kestämään aikaa.  Ainakaan vielä en ole kyllästynyt noihin meidän laattoihin, että sen puoleen valinnat ovat osuneet kohdalleen.:)
Altaan päälle hankittiin lähes koko seinän kokoinen peili lasiliikkeestä. Kiviboordi näkyy peilin kautta. Sitä on vain yhdellä seinällä täällä.

Takaseinälle voisi ripustaa jonkun kaapin, mutta säilytystilaa on ihan riittävästi ilmankin..tai taululistan voisi laittaa noille siskon taideteoksille tai ehkä jonkun ison taulun..

Idon seinäpöntöt olivat yhtenä selkeänä toiveena mulla mm. siivouksen helpottamiseksi. Kyllä meidän timpuri vähän manaili etukäteen, kun ei ollut tuollaista aiemmin joutunut laittamaan. Putkimies oli kerran aikaisemmin ollut asentamassa seinäpönttöä. Ei kai se niin vaikeaa sitten ollutkaan.:P Olen edelleen tyytyväinen näihin valintoihin, vaikka täytyy myöntää, että huuhteluteho näissä on heikompi kuin normipöntöissä. Ihan riittävä kuitenkin. Iso plussa, ettei tuolla pöntön alla ole niitä törkyäkerääviä koloja, kun ei ole jalkaakaan, minkä päällä se olisi!
Meidän makkarin yhteydessä oleva vessa onkin sitten paljon pienempi, eikä sitä juuri vieraat käytä, sen sijainnista johtuen.:) Halusimme ehdottomasti vessan makkarin yhteyteen, sillä S teki aikaisemmin paljon matkahommia, ja herätykset olivat käytännössä keskellä yötä. Nyt muu perhe ei häiriinny pahasti aikaisista aamuherätyksistäkään.


Allastaso oli sellainen, mistä en niin kovin tykännyt, mutta jotenkin niitä vaihtoehtoja Topi-keittiöillä ei ollut kovin montaa näin pieneen tilaan. Ihan hyvin siihen on silmä tottunut..:/ Oraksen kosketusvapaat hanat hankittiin, kun olen ihan pikkaisen bakteerikammoinen.:) Aika terveinä on oltu, onko se yhtään hanojen ansiota, vaikea sanoa.

Säilytystilaa on melko vähän, joten joltain reissulta ostin tuon seinäkaapin tuliaisena jostain sisustuskaupasta. Kaapin läpinäkyvyyttä halusin vähentää, joten käytin kakkupaperia (muovista) sabloonana, ja suihkuttelin lasin huurremaalilla.
Hyllyn päällä oleva "viherkasvi" on löytö kirpputorilta. Muovinen ruukku oli joku ruskean/kullanvärinen. Suihkuttelin sen hopeamaalilla, ja siitä tuli kiva piristys vessaan.  

Myös tämä lokerikko on ostettu kirpparilta. Siitä puuttuivat nuo kaksi nuppia jo silloin (eipä se tainnut montaa euroa maksaakaan), mutta laatikot saa silti auki noista sydämen kohdista.:) Mukavan kapoinen syvyyssuunnassa, mutta laatikoihin mahtuu kaikenlaista kynsilakoista hiusrenksuihin..

Kello on ehdottoman tärkeä kapistus arkiaamuina nimenomaan vessassa. Melkoista minuuttipeliä tuppaa olemaan monesti..

Jahas, nyt mulla alkaa sitten olla kiire, jotta ehdin kaiken, mitä meinasin ennen töihin menoa. Kiva viikonloppu tulossa. Tänään kuuntelemaan  livenä Laura Närheä ja Cheekiä ja huomenna kaverin luokse rapukutsuille. Mahdan mä olla pirtee maanantaina, kun on näinkin paljon rentoutusta luvassa!

Mukavaa viikonloppua!
Taina

5 kommenttia:

 1. Hieno idea tuo kakkupaperi ja huurremaali. Nyt kun kerrot vielä, mistä sitä saa, niin mäkin voin kokeilla. Olis yksi ovilasi tuollaisen tarpeessa.

  VastaaPoista
 2. Paperisia tuli kaupassa vastaan, muoviset kirpparilla (kuinkas muuten). Oli musta aika erikoista ostaa käyettyjä "kakkupapereita" kirpparilta, mutta ne tulivat kohdalle kuin tilauksesta. Voi olla, että niitä on mulla tallessa..jossain...Saat, jos löydän!:)

  VastaaPoista
 3. No höh, eikun huurremaali :DDDD Saako sitä rautakaupasta? Millä nimellä?

  VastaaPoista
 4. On mulla se maalikin jossain!:) Saat, jos se ei ole mennyt tukkoon. Olisinko ihan Prismasta ostanut. Luultavasti!;)

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Saat päivän esinepoiston siitä ;P

  VastaaPoista