torstai 1. elokuuta 2013

Tositoimissa

Vihdoin ja viimein mulla on välttämättömät tarvikkeet ja sopiva työskentelypaikka katoksen alla, jotta pystyin aloittelemaan ikkunaremppaa kesähuoneeseen. Enpä olisi arvannut, että tällaista vanhan kunnostusta tässä uudessa kodissa asuessa teen. On pitänyt oikein tutkia, miten niitä ikkunoita kunnostetaan, ja suurena apuna mulla on ollut Susannan työhuoneen kuvalliset, selkeät ohjeet.  Sain häneltä myös postikulujen hinnalla bamburiepuja, joita käytän tuossa kitin ympärillä suojana.
Kuumailmapuhaltimella lämmitän kittiä pienetä matkalta, minkä jälkeen poistan kitin kittiveitsellä.

Kun vastaan tulee tiftilanka (heh, termit hallussa), se nostetaan veitsen avulla varovasti ja nypitään pihdeillä pois. Olen kyllä ajatellut käyttää pieniä nauloja uusien lasien kiinnityksessä...Langan laittaminen vaikuttaa monimutkaiselta toimenpiteeltä.
Tämä taitaa olla huonokuntoisin ikkunoista. Peräti kahdeksan ruutua kuudestatoista on rikki tai haljennut. Ne on vaihdettava uusiin. Ehjistä ruuduista luultavasti poistan kitit vain tältä ulkopinnalta ja laitan uudet tilalle, jotta maalausjäljestä tulee tasaisempaa. Ei ole aikomus muuttaa asumaan kesähuoneeseen, joten voin tehdä vähän huolettomammin kuin asuinrakennuksen ikkunoita remppaavat.:)

Tästä kulmaruudusta on nyt kitit  ja tiftilangat poistettu. Ikkunalasi oli vielä sen verran tiukassa, etten viitsinyt sitä ruveta runnomaan väkisin. En, vaikka se on rikki jo ennestään. Huomenna urakka alkaa kunnolla, kun olen nyt kokeillut, mitä tuleman pitää.

Kaksi kaveria on onneksi lupautunut avuksi jonain päivänä! Lisää innokkaita käsityöläisiä?;)

Taina

2 kommenttia:

  1. Mä voin tulla ihastelemaan ja tsemppaamaan kättenne jälkiä.. Mutta tuosta itse duunista .... No... Never say never! Iloa puuhaan!

    VastaaPoista
  2. Kiiros ja tervetuloa!:) Ihan katselemaankin saa tulla. Huomenna lähden naisten kanssa reissuun vuorokaudeksi, mutta ensi viikolla ehtii vielä.
    Homma etenee hyvin, tänään sain tuon kuvassa olleen ikkunan jo kukon askeleen verran eteenpäin.

    VastaaPoista