sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kuka on syönyt minun astiastani?

Takana ihana helteinen viikonloppu, ja pikainen pyrähdys Tallinnaan opiskeluajoista säilyneiden ystävien kanssa. Hauskaa oli! Ystävät ovat tärkeitä.:)

Mutta, mutta...joku tai jotkut ovat ruokailleet jo pidemmän aikaa luvatta astiallani.
Olin kyllä huomannut jo aiemmin pitsimäiseksi muuttuneet pelargonian lehdet, mutta en löytänyt syyllistä. Tarkkasilmäinen löytää tästä kuvasta ainakin yhden syyllisen.

Tarkemmin tutkimalla löysin peräti 26 toukkaa tuosta yhdestä ja samasta ruukusta! Syylliset näyttävät tältä:

Kaiken lisäksi kukan lehdet ja terassi tuosta ympäriltä on täynnä tuota pientä mustaa mönjää, jota kuvassa näkyy. Toukan kakkaa?

Yök! Muuttopalvelu kiikutti toukat uuteen osoitteeseen läheiselle niitylle, toivottavasti tarpeeksi kauas mun kukista. Sanokaa nyt edes, että nämä ovat jonkun todella kauniin perhosen toukkia!

Taina

3 kommenttia:

  1. Joku yökkönen on kuiteskii :D Mutta onpas söpö tuhmeliini. Mun veikkaus on gammayökkönen, mutta kuva on vähän epätarkka http://www.corbisimages.com/stock-photo/rights-managed/42-27859423/silver-y-moth-autographa-gamma-caterpillar-eating

    VastaaPoista
  2. Juu, tuoltahan ne näyttivät! Ilmeiseti samoille otuksille on kelvanneet naapurin raparperin lehdet. Ainakin niissä lehdissä oli samanlaisia pitsikuvioita. Noita yökkösiä meillä riittää, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun havaitsen niistä jotain haittaa kukille.

    VastaaPoista
  3. Meillä on myös nähty yökkösiä lentelemässä. Eilen ei halunnut lähteä mun lahkeestani pois - tiedä sitten, mikä sitä niin minussa kiinnosti. Ehkä haisin ihanasti hieltä. :D Täytyykin vahtia istutuksia, ettei löydy meiltäkin toukkia jostain.

    VastaaPoista