lauantai 24. elokuuta 2013

Kaunis kerrostalokoti

Vähän alle sata neliötä tyyliä voisi olla myös tämän otsikkona! Kesällä kirjoittamani postaus Ihana koti maalla on ollut blogini luetuin juttu toistaiseksi. Vaikka sitä ei ole kommentoitu kovin paljon, on aihe ilmeisesti sellainen, että se kiinnostaa monia. Maalla tai ainakin omakotitalossa asuminen on aika monen suomalaisen toive (tilasto muutaman vuoden takaa).  Enemmistö suomalaisista ei kuitenkaan asu omakotitalossa. Siitä päästäänkin aasinsillalla tähän tyylikkääseen kerrostalokotiin, joka kuuluu ystävälleni.:) Tervetuloa kaupunkiin ja lähiöön!
Tyypillinen kerrostaloeteinen on pitkä, kapea ja epäkäytännöllinen. Täällä siitä on kuitenkin tehty niin toimiva ja kaunis kuin mahdollista. Vaaleilla pinnoilla ja hyvällä valaistuksella saa paljon aikaan. Turhat tavarat on karsittu pois. Kuvasta jää näkyvistä vasemmalla oleva kenkäkaappi sekä taso, jonka päälle voi istahtaa tai laskea vaikka kauppakassit kenkien riisumisen ajaksi. Aivan välttämättömyyksiä nykykoideissa! Montakohan kenkäparia ihmisillä keskimäärin 70-luvulla oli, ja kuinka monta paria niitä kenkiä ihmisillä nykyään on?
Näissä 70-luvulla rakennetuissa taloissa on usein iso olohuone. Sitäkään ei välttämättä ole helppo sisustaa! Aika usein näkee sisutuksia, joissa tavarat kiertävät huoneen reunoilla. Täällä ruokapöytä ja sohvapöytänä toimiva arkku sekä sohvan divaaniosa "rikkovat" huoneen pitkittäislinjaa, ja tekevät kokonaisuudesta kodikkaan ja viihtyisän. Myös tekstiileillä saa paljon pesämäisyyttä suurempaankin tilaan. Kauniit, maanläheiset värisävyt tekevät tunnelmasta rauhallisen.

Tässä talossa on tehty valtavat remontit viime vuosina. Vesiputket, julkisivut ja parvekkeet on uusittu. Parveke onkin nyt kuin yksi lisähuone, jos ei talvella, niin kaikkina muina vuodenaikoina. 


Tässä vinkki itselle syysistutuksiin.
Keittiö on täällä uusittu joitakin vuosia sitten edellisten asukkaiden toimesta. Täälläkin tilassa näkyy kodin emännän kädenjälki. Välitilan laatat mietityttävät, kun ne eivät oikein ole asukkaille mieleiset. 


Keittiön kodikasta tunnelmaa...
 Harmi, kun en saanut kunnon kuvaa keittiön verhoista! Kuvista tuli liian pimeitä tänne laitettavaksi. Tässä kodissa asuu kuitenkin verhoihminen!;)

Keittiöstä oli aiemmin kulku huoneeseen, jota on käytetty sekä makuuhuoneena että ruokailutilana. Nyt ovi on suljettu ja huone on rauhoitettu makuuhuoneeksi, jonne on kulku vain olohuoneesta. Aiemmin olohuoneen ja tämän makuuhuoneen välissä oli liukuovi, ja jossain vaiheessa siihen on tarkoitus sellainen vielä laittaa, mutta tällä kertaa lasista.
Näkymä olohuoneesta makkariin.    


Verhoihminen on selvästi myös tapetti-ihminen! Tapeteilla on saatu haluttu tunnelma aikaiseksi.
Ovi keittiöön jää nyt kaapistojen taakse. Peilit tuovat tilantuntua ja avaruutta. Kaapistoja tässä tilassa ei aiemmin ollutkaan, joten ne tuovat nyt välttämätöntä säilytystilaa vaatteille.

Tässä kodissa asuu myös kummipoikani, 17-vuotias nuorimies.  Sama tyyli jatkuu täälläkin, mutta miehekkäämmällä tavalla.:)

Ekaluokkalainen pieni neiti omistaa tietenkin ihanan prinsessahuoneen!:)
Läpinäkyvä tuoli ja kapea työtaso ovat ihana pari!
Söpöilyä!:)
Verhojen ja tapettien lisäksi on pakko ihailla vielä kynttiläasetelmia, joita täältä löytyy runsaasti. Kukkien, kynttilöiden ja helmien kaunistava vaikutus toimii!
Festivoa voi käyttää näinkin! Ihan erilainen tunnelma kuin pitkillä kynttilöillä.
Pentikin upeat kyntteliköt on kuin tänne suunniteltu.
Kiitos T, että sain jakaa tätä kauneutta muidenkin ihailtavaksi!
Taina2 kommenttia:

  1. Kaunis koti! Tuo läpinäkyvä tuoli on kyllä kiva. Tuo ilmavuutta pieneen tilaan.

    VastaaPoista
  2. Niinpä! T:lla on niin varma silmä, ja kotia on pikkuhiljaa laitettu halutunlaiseksi. En juuri arvosta sellaisia "koko koti kerralla kaupasta" koteja, joita myöskin välillä näkee..

    VastaaPoista