sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Chunky wool -torkkupeitto



Torkkupeitto viikossa, pitää naisen lämpimänä, vai miten se sanonta menikään. Niin kuin ehkä tiedätte, on neuloosi vienyt tämän naisen mennessään. Adlibriksen Chunky wool -langasta neulomani torkkupeitto valmistui eilen. Kaikista neulomista peitoista (klik ja klik) tämä on kaikkein ihanin!







Ennen lankojen tilaamista yritin etsiä blogeista ja instasta tietoa langan menikistä. Löysin postauksen, jossa kirjoittaja kertoi neuloneensa torkkupeiton viidestä lankavyyhdestä. Määrä tuntui minusta liian pieneltä. Niinpä alkuun tilasin 8 harmaanvihreää vyyhteä, sekä pyöröpuikot kokoa 30.  Ajattelin, että fleecekude ja tämä käyttämäni Chunky wool vastaisivat suurin piirtein toisiaan. No, eivät ne vastanneet, joten jouduin laittamaan lisätilauksen lankojen huvetessa pikavauhtia. Langat olivat onneksi samaa värjäyserää, joten lankojen värisävyssä ei ollut mitään eroa. 

Minä halusin peitosta oikeasti ison, ei mitään hartiahuivia! Loppujen lopuksi peittoon on käytetty tasan 12 vyyhteä Chunky wool- lankaan, joka muuten on ainakin vielä tarjouksessa Adlibriksessä. Tämä ei ole yhteistyöpostaus, mutta menköön vinkkinä. Aika tavalla piti etsiä, että ylipäätään Suomesta löytää näin paksua lankaa, joka ei olisi järjettömän kallista. Viime vuonna mietin, että tässä olisi saumaa maahantuonnille...Miksei tällaisia lankoja myydä marketeissa? Varmaan hinnatkin tulisivat alaspäin, jos lankoja olisi helpommin saatavilla. 









Tämän peiton alla kyllä tarkenee vilukissatkin. Peitto on valmiina kutakuinkin neliönmuotoinen. Yhden sivun pituus on melko tarkalleen 130 senttiä. Silmukoita loin 40, ja tosiaan 12 vyyhdestä jäi metrin verran lankaa käyttämättä. Kun vyyhti loppui, solmin uuden edellisin langan päähän, ja solmukohdat mallasin nurjalle puolelle. Pienellä laskutoimituksella saa selville, että kun vyyhti painaa 200 grammaa, on tällä peitolla painoa melkein 2,5 kiloa! 







Seuraan muutamia ulkomaisia Insta-tilejä, joissa näitä paksuja peittoja vilahtelee jatkuvasti (täällä ja täällä). Usein ne näyttävät olevan muodoltaan kapeampia, ja luulen, että niissä on käytetty käsissä neulottavaa lankaa. Myös By Pia´s paksut torkkupeitot ovat vain metrin levyisiä, tosin pituutta on peräti kaksi metriä. Niillä on hintaa muuten sen verran, että ehdottomasti kannattaa neuloa mielummin itse, jos oikean ja nurjan silmukan osaa tehdä! Mielestäni käyttämäni sileäneule sopii näin paksuun lankaan parhaiten. Mullahan on vielä yhdet peittolangat odottamassa, hieman ohuempaa Chunky Wool -lankaa. Siinä peitossa ajattelin kikkailla oikealla ja nurjalla silmukalla...






Viikonloppukimpussa, jonka hain torstaina Villiviinistä, on tällä kertaa rimpsureunatulppaaneita (joiden varret pitäisi jälleen lyhentää), hurmaava anemone, sekä pari hempeää jaloleinikkiä. Perjantaina töistä kotiin ajaessa hain vielä kimppuun mustikanvarpuja, samalla kun pysähdyin valokuvaamaan upeaa kuuraa rannalla.

Talvi-alesta olen ostanut erittäin harkiten (noiden lankojen lisäksi), vain kaksi tavaraa, molemmat Lahden Sokoksesta, jossa on meneillään kolmoskerroksen (=kodinosaston) tyhjennys. Ostin ison ja jykeväntuntuisen valkoisen kakkuvadin kesän ylppäreitä ja rippijuhlia ajatellen, sekä tuon olohuoneen pyödän koristepeuran. Myyjäkin sanoi peuraa TALVIkoristeeksi, joten se saa olla esillä, koska on talvihan nyt on!

Auto on lämpiämässä, sillä suunnittelin tälle päivälle Jyskiin ja rautakauppaan menoa. Kylpyhuoneen kasvojenkohotus on ollut kesästä asti suunnitteilla, ja nyt olisi sopiva hetki toteuttaa se...



Suloista sunnuntaipäivää!
Taina


Perjantaimyysseihin ehtii vielä mainiosti mukaan!

31 kommenttia:

  1. Ihana ja ihanan lämpimän näköinen peitto, ihanan väriset ovat myös viikonloppukukkasesi! Täällä neulotaan vaan jalat lämpimiksi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!<3 On ihanan lämmin ja pehmeä tuo peitto, sopivasti näille pakkasille valmistui.:) Villasukat on pop!<3

      Poista
  2. Aika hintavaksi tuli peitto, mutta on se kyllä nätti <3. Kyllä olisi ihana torkahtaa päikkäreille tuon alle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, kalliimmaksi kuin ajattelin, mutta toisaalta langat on alesta, normihinta olisi jo liikaa.:) Toivon mukaan tästä on iloa vuosiksi!

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Varpuslintu!<3 Tästä olen haaveillut monta vuotta!:)

      Poista
  4. Aivan ihana peitto ja sopivan suuri. Kyllä peiton alle pitää kunnolla mahtua köllöttelemään.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Olen täysin samaa mieltä tuosta peiton koosta.:) Liian pieni peitto on ihan turha.;D

      Poista
  5. On se kyllä ihana! Melkein tunnen täällä sen pehmeyden ja lämmön;)
    Leppoisaa sunnuntai-iltaa♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Lähetän täältä sulle virtuaalisesti hivenen peiton pehmeyttä ja lämpöä sulle.<3

      Poista
  6. Toi on kyllä kerrassaan tosi upea. Saako sulle jättää tilausta vetämään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni!<3 Kuule, tämä on niin helppo tehdä, ja nopea neuloa, että rohkaisen sua kokeilemaan itse!<3

      Poista
  7. Nyt tekisi mieli kääriytyä paksuun vilttiin. Harkitsen vakavasti lankatilauksen tekemistä. Satuin vain pari tuntia sitten kirjoittamaan blogiin, että olisin tämän vuoden langanostolakossa.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tänään on tuntunut ihan kamalan kylmälle!:/ Ei ole keho oikein tottunut vielä näihin asteisiin, jotka ei oikeasti ole edes kovin pahat.;D Ehdottelin töissä Suomeen -9 asteen pakkasrajaa...että vois jäädä kotiin, jos ois yli 9 astetta.:P
      Ohoh, onkos sulla suuret lankavarastot? Mä myin osan langoista kesällä kirpparilla, mutten mitään sellaista, mitä nyt olisin tarvinnut. Tätä paksua peittoa olen haaveillut jo useamman vuoden, joten oon kyllä iloinen.:D
      Kivaa viikkoa Minna!

      Poista
    2. Ei minulla nyt tolkuttoman suuret varastot ole. Eikä mitään 6 puikoilla neulottavaa paksumpaa. Eli tilaukseni olisi suorastaan järkevä ja lähes pakollinen.

      Poista
    3. Tuo lanka on kyllä niin ihanaa, ja nyt melko hyvässä tarjouksessa! JOs innostut, niin voin lainata sulle mun pyöröpuikkoja, ettei sen tarvi ostaa omia. Satu (talossa no 23) neuloi samasta käsin, sekin siis ilmeisti onnistuu.:)
      Laita viestiä, jos tarviit puikkoja lainaksi!<3

      Poista
    4. Lanka tilattu eilen. Puikotkin ehdin jo tilata. Huomasin ystävällisen tarjouksesi liian myöhään. <3

      Poista
    5. No hitsi! Mut jään odottamaan sun neulomuksia.<3

      Poista
  8. Ihanaihana! Sanoinko jo ihana?! ❤
    Minulla kun ei ole taitoa neuloa, niin olen katsellut salaa vastaavantyyppisiä neulepeittoja kiinakaupasta, mutten ole rohjennut vielä tilata.

    Upeita nuo rimpsureunatulppaanit! Toimii tosi kauniisti mustikanvarpujen kanssa!

    Kivaa viikonjatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!<3 Juuri tänään oli Villa Valkon Katilla postaus, että oli tilannut halvalla tuollaisen peiton, ja ei ollu kuulema hyvää laatua.:/ Harmillista! Sulle sanoisin, että jos oikeasti tuollaisesta haaveilet, niin rohkeasti vain lankoja tilaamaan. Kaiken lisäksi neulominen noin paksusta on supernopeaa.:D

      Mukavaa viikkoa Marika!<3

      Poista
  9. OOh, ihana!! Tuollaista kaipaa juuri näillä pakkasilla, kun ikkunoista vetää ja joka paikassa vaan viluttaa.
    Oliko tuo vaikea kutoa - huomioiden langan paino sun muu..?

    Mukavaa viikon jatkoa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3 Niin totta! Juuri aamulla ajattelin, että jos vois vain laittaa takkaan tulet ja käpertyä sohvalle tuon peiton alle.:D Tuntuu ihan kamalan kylmälle näin äkkiseltään. Oikeasti, ei ole vaikea neuloa ja peitto syntyy nopeasti (en ole mikään himoneuloja, sillä en ole neulonut tällä tavalla sitten yläastevuosien). Yhtä vyyhtiä neuloin ehkä vajaan tunnin verran, yleensä pari-kolme kerrallaan, eli viikolla helposti valmista.:)

      Ihanaa talviviikkoa Tuula!<3

      Poista
  10. Kommentoin mäin mattimyöhäsenä. Peitto on ihana ja kiitos myös ohjeesta, mun tekus mieli kans tehdä tuollainen ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vastaan näin mattimyöhäsenä.;) Ei muuta kun laitat langat tilaukseen. En usko, että petyt, jos uskallat tarttua lankaan ja puikkoihin!:)

      Poista
  11. Voiko tollaisen peiton tehdä yarn-langasta/kuteesta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hupsista! Varmaan olet jo peiton tehnyt tai et...? Varmasti voi!:)

      Poista
  12. Hei, kumpaa lankaa käytit? Adlibris chunky wool vai knit at home wool, jälkimmäinen ilmeisesti vielä paksumpaa..ja puikon kokoa? Adlibriksen chunky wool suosittelee 20, mut mietin et se 30 vois olla sillekin ok jos kutoo tiukkaa niinkuin minä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja pahoittelut sinullekin, etten ole lainkaan huomannut viestiäsi!<3 Jos tästä vastauksesta on hyötyä tulevaisuudessa jollekin muulle, niin olen neulonut molemmilla langoilla. Vihreäharmaa on paksumaan, neulottu puikolla no 30, vaaleanpunainen on ohuempaa, neulottu puikoilla 20. Ehkä ensi syksynä kokeilen ohuempaa lankaa paksummilla puikoilla, uusia lankoja on odottamassa.:)

      Poista
  13. Heippa, tämä sinun peitto on vallan ihana kun myös postauksesi. Olen tekemässä myös postausta tällaisesta peitosta. Voisinkohan mahdollisesti jakaa myös sinun postauksen aiheesta, sillä mielestäni tämä on niin hyvä? 😊
    Anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, miten kiva kuulla!<3 Ilman muuta voit!:) Näitä Chunky wool -postauksia on luettu varsinkin tänä talvena ahkeraan. Kun itse neuloin peittoni, en löytänyt suomalaisia postauksia (selkeitä) lainkaan. Uudet langatkin on tilattu talvella, jotta syksyllä voi taas aloittaa.;D

      Poista
  14. Moi,Teit tuon torkkupeitoin siis paksuilla puikoilla joss on semmoinen kaapeli?

    VastaaPoista