tiistai 6. elokuuta 2013

Heinola, tyly kaupunki?


Tänään sain vaihteeksi toimia teinin hovikuskina, kun hänellä oli harjoituspeli Vierumäellä. Hetken tuumailin, minne nokkani suuntaisin pelin ajaksi...Ei mua juuri sinne katsomoon kaivata, ja mielummin teen itse jotain muuta..Muistin, että jossain voisi vielä olla hiekkaveistoksia nähtävillä, ja nettisivuja tutkittuani ajoin Cafe Kailakseen, Heinolaan.
Kuva kuvasta kahvilarakennuksen seinältä
Rakennus tänään..ei ole vinksallaan, vaan kuvaaja on;)

Olipa kiva paikka! On siinä pihassa joskus viime kesänä pyörähdettykin, mutta jostain syystä ei käyty sen pidemmällä. Tuolta kotisivuilta löytyy paljon tietoa paikan historiasta, joten en siitä tänne kirjoittele sen enempää.
Upeita kukkaistutuksia!

Terasseissa on varaa valita mieluinen paikka.
Kaunis ja viimeistelty ympäristö on erittäin viihtyisä kahvittelupaikka. Latte ja croissant maistuivat, ja lopulta viihdyin paikassa niin hyvin kameran kanssa, että hyvä kun ehdin juniorin ajoissa hakemaan!:)
Siistityt hiekkapolut, vettä ympärillä, kaarisilta...
Hiekkaveistoksia on tänä kesänä kolme, ja minusta ne olivat niin hienoja, että kannattaa käydä niitäkin katsomassa. Ööh, vähän kyllä tuli työt mieleen niitä katsellessa...:/

"Kaunotar ja Hirviö" viehätti minua vähiten. Liian rujo mun makuuni.
Tekijät Marika Wallden, Suomi ja Signe Suvinomm, Viro
"Muumin unelma" taas hurmasi yksityiskohdillaan eniten.
Tekijä Lkhagvadorj Dorjuren, Mongolia


Upea oli tämäkin veistos,
Tekijä Sergei Tselebtovskiy, Venäjä

 nimeltään Vanha, rakas satu.

Jaa, onko Heinola tyly kaupunki? Vaikea sanoa, kun ei ole asunut siellä. Kesäkaupunkina se ainakin on aivan upea! 

Tiistaiterveisin,
Taina

2 kommenttia:

  1. Ihana paikka! Se on varmaan liian lähellä, kun ei ole tullut käytyä. Nätti penkki kukkaistutusten edessä. Ketkähän noin upeita veistoksia ovat tehneet?

    VastaaPoista
  2. Paikka on kyllä niin huolella rakennettu ja pidetty! Kaikki pienet kyltitkin oli varta vasten sinne teetetty. Meinasin ensin wc-kyltin laittaa postaukseen, mutta en sitten laittanut. Voisin lisätä ne veistosten tekijöiden nimet, kun ennätän. Löytyy kameran muistista...:)

    VastaaPoista