maanantai 12. elokuuta 2013

Vadelma-valkosuklaamuffinssit

Surkeista kuvista huolimatta päätin kuitenkin laittaa mainitsemani muffinssiohjeen tänne muistiin. Niin kuin sanoin, käytin Vaaleanpunaisen hirsitalon Marjan ohjetta, ja hänen blogistaan voitte ihailla ehkä himpun verran tyylikkäämpiä kuvia samoista leivoksista!;) 

Oli nimittäin vähän kiire, kun niitä leivoin. Otin ehkä viisi kuvaa ja niillä mennään. Ainoat vuoat, jotka sopivat tarkoitukseen, ja joita minulta löytyi, oli tietenkin jouluvuokia Ikeasta viime vuodelta.:) Luulen myös, että Marja ei sekoittanut vadelmia taikinaan, vaan upotti niitä suoraan vuokiin. Kauniimpi lopputulos Marjan tyylillä, mutta minä halusin laittaa vadelmia sekaan reilusti.:)
Rumiluksia juu, mutta herkullisia sellaisia!;)


Vadelma-valkosuklaamuffinssit

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
100-150g valkosuklaata
1 prk kermaviiliä
vadelmia 

Vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää ne taikinaan. Sekoita kermaviili ja raastettu tai paloteltu suklaa. Lisää ne taikinaan. Vadelmat voi sekoittaa taikinaan tai painella vuokiin yksitellen. Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia. 

Ehkäpä tomusokerin ripottelu olisi tehnyt ulkonäölle plussaa, mutta pelkäsin, että muffinsseista tulee liian makeita. Eivät ne kuitenkaan olleet. Laitoin suklaata ehkä hieman alle 100 grammaa. Valkosuklaa kun on aika makeeta. Mulla paistoaika oli varmaan ainakin 20 minuuttia, mutta taikinasta näki helposti, kun 
se oli vielä raakaa.


Herkullista maanantaita!
Taina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti