lauantai 17. elokuuta 2013

Koiraperheen koti

Tervetuloa vierailulle neilihenkisen koiraperheen kotiin!

Lasketaankos koirat perhejäseniksi? Sitten täytyykin suorittaa uusintalaskenta! Terassi, kuten koko talo, on vielä kovin keskeneräinen. Kyllä täällä kuitenkin asumaan pystyy ihan mukavasti.:) Perheen äiti on suunnitellut jonkinlaisia kukkaistutuksia ja puutarhakalusteita terassille. Nykyään terassia käytetään lähinnä puutarhavälineiden säilytykseen.

Alimmassa kerroksessa on kaksi makuuhuonetta. Pienemmässä huoneessa sängyn virkaa toimittaa toistaiseksi paksu patja. Suuremman makuuhuoneen sängyllä istuskelee toinen perheen kahdesta tytöstä. Perheen italialainen isä, Luigi, on näköjään päiväunilla...
 
Pohjakerroksessa koiria näyttäisi olevan yhteensä neljä...
 Reilu vuosi sitten kaikkien huoneiden seinät ja lattiat tapetoitiin ja maalattiin. Samalla takaseiniin puhkaistiin ikkunoita. Tämä remontti oli niin mittava, että ikkunoista puuttuu edelleen listat ja verhot. Se ei kuitenkaan haittaa perhettä, koska ikkanat tehtiin juuri luonnonvalon lisäämiseksi! 

Siirrytäänpä sitten keskikerrokseen. Täällä sijaitsee perheen kylpyhuone sekä työ/musiikkihuone. Perheen molemmat tyttäret soittavat pianoa, ja vanhempi tyttäristä soittaa myös viulua. Hän istuukin parhaillaan työpöydän ääressä.
Keskikerroksesta löytyy yksi koira lisää...Kodin kylpyhuone on varsinkin talon naisväen ahkerassa käytössä. Perheen äiti toivoi pitkään kylpyammetta, ja täällä toive viimein toteutui. Kaikki tekstiilit on kyllä tilattu paikalliselta ompelijalta kauan aikaa sitten, mutta jostain syystä hän ei ole niitä vielä toimittanut.

Vielä on esittelemättä talon ylin kerros, jossa sijaitsee keittiö ja olohuone. Kiivetäänpä yksi kerros ylöspäin.

Täällä perheen äiti istuukin yksi koirista sylissään! Nojatuoli on teetetty tänne mittatilaustyönä. Se on äidin lempipaikka kodissa.:) Kuvausryhmää varten on varattu uskomattoman ihania herkkuja: mansikkaleivoksia, täytekakkua, voileipäkakkua, piparkakkutalo ja vaikka mitä muuta...Koska tässä perheessä rakastetaan koirien lisäksi joulua yli kaiken, saa joulukuusi olla olohuoneessa koko vuoden ympäri!
Ylimmässä kerroksessa jälleen kolme...

Keittiö on talon kokoon nähden pieni, mutta silti käytännöllinen. Astiakaapissa säilytetään perheen posliiniastioita sekä hopeisia aterimia, joita käytetään usein arkenakin.


 Kurkataanpa vielä jääkaapin päälle ja sisään!
Perheen äiti on intohimoinen leipoja, ja jääkaappi pullistelee toinen toistaan ihanampia herkkuja. Kuvausryhmälle oli tarkoitus tarjota myös lähistöltä poimittuja mustikoita, mutta mustikka-astia oli joutunut kokonaan hukkaan.

Kuvausryhmä kiittää mahdollisuudesta päästä tutustumaan tähän ihanaan kotiin! Ehkä palaamme tänne uudelleen, kun ompelija saa työnsä valmiiksi...Niin, kuinka monta perheenjäsentä tässä talossa onkaan?

Taina

6 kommenttia:

 1. Meni jo laskut sekaisin, kun jäin ihailemaan noita upeita yksityiskohtia. Jääkaapin ovessa jääpalakonekin. Ja ne hopeat!

  VastaaPoista
 2. Hauska tarina!

  Perheen äiti toivoi pitkään kylpyammetta: se pätee meilläkin :) Onneksi poreammetoive tänä syksynä on toteutumassa...

  VastaaPoista
 3. Kiitos Marjatta!:) Räpsin juuri äsken kuvia meidän kylppäristä sua ajatellen.:)

  VastaaPoista
 4. No vau! Itse olen täällä kolme vuotta "ajatellut" tuunata oman vanhan nukkekotini. Hienona ajatuksena edelleen :)..

  VastaaPoista
 5. Kuten huomaat Hanna, on tuokin koti vielä kovin vaiheessa. Mutta eivätkös sisustukset aina olekin?:)

  VastaaPoista