perjantai 5. helmikuuta 2016

Annie Sloan Chalk Paint // ArvontaAktiivisesti blogiani seuraavat ovat varmasti hyvin selvillä, kuinka ahkeraan maalisuti on heilunut kädessäni viimeisen vuoden aikana. Keräsin kollaseihin kuvia maalausprojekteista, jotka on toteutettu Annie Sloan Chalk PaintTM -maalilla viime heinäkuun ja juuri päättyneen tammikuun välillä. 
Olohuoneen seinän Duck Egg Blue tuntui ihanan kesäiseltä ja toi mieleeni vihreänä välkkyvän meren. Enpä ollut aiemmin maalannut seinää siveltimellä, mutta homma sujui joutuisasti, kun oli hyvät välineet. Aikaa säästyy myös, kun ainoa etukäteistehtävä on listojen ja lattioiden suojaaminen. Teippaan aina listat huolella maalarinteipillä, tosin joskus on pitänyt roiskeita pyyhkiä, mutta ne onneksi irtoavat kostealla rätillä tuoreeltaan.

Olohuoneen seinän jälkeen vuorossa oli keittiön pöydän ja tuolien maalaus. Pöydän maalausta jännitin etukäteen. Mietin, miten maali tarttuu suoraan vanhan käsittelyn päälle. En ollut varma, millä pöytä oli käsitelty aiemmin. Pelko oli turha, ihan hyvin tarttui! Pöydän kannnen uudeksi väriksi tuli Paris Grey. Tuolit maalasin Pure White ja Paris Greyn sekoituksella, yhden tuolin myöhemmin Graphitella  ja yhden tuolin Paris Greyllä. Pöydän kannen ja tuolit vahasin  lopuksi värittömällä vahalla, jotta pinnasta tulisi kulutusta kestävä. Tykkään pöydästä kovasti noin, mutta olen miettinyt pöydälle lasilevyä suojaksi, sillä vahattu pinta ruokapöydässä on hieman arka. Tabletit on hyvä olla käytössä. Tuoleissa en ole havainnut samaa.
Syyslomalla eteisen seinä sai Paris Greyn sävyn ja eteisen lipaston kansi puolestaan Graphiten sävyn. Tuota eteisen lipaston kantta en muuten ole edes vahannut, ja silti pinta on pysynyt siistinä ja pölyjäkin on pyyhitty!Tammikuun lopulla sain päähäni, että olohuoneen seinän pitäisi sittenkin olla tumma. Merenvihreät saivat väistyä, ja Graphite on seinän uusi väri. Kivasti tuo ryhtiä ja kontrastia tuo tumma seinä!

Sitten on aika pistää arvonta pystyyn! Måla & More- kaupan Christel lupasi lahjoittaa yhdelle onnelliselle litran purkin valitsemaansa Annie Sloan Chalk PaintTM -sävyä kotiovelle toimitettuna! Tuollaisella purkilla maalaa helposti yhden seinän (n. 13 neliötä) tai useamman huonekalun tms. Minulla tuollaisesta litran purkista on riittänyt sekä seinään, että johonkin pienempään maalattavaan joka kerran.

Annie Sloan Chalk PaintTM -maalissa minua itseäni viehättää monikin asia, mm. ekologisuus, hengittävyys, helppous (ei pohjatöitä) ja eläväpintaisuus. Olen NIIN iloinen, että saan tarjota jollekin teistä mahdollisuuden kokeilla Annie Sloan -maalilla maalaamista! Varoituksen sana lienee tässä paikallaan. Voi olla, että tämän jälkeen et enää halua käyttää muita maaleja...Mulle on tainnut käydä juuri niin.;D

Arvontaan osallistuaksesi sinun täytyy vain käydä tykkäämässä Måla & More-kaupan Facebook-sivusta, ja olla blogini kirjautunut lukija. Jätä kommentti tämän postauksen perään, mikä värisävy olisi sinun mieleesi juuri nyt. Olisi myös kiva kuulla, mitä haluaisit maalata Annie Sloan Chalk PaintTM -maalilla. Värikartat löydät Måla & More- kaupan nettisivuilta. Jätäthän yhteystietosi (esim. sähköpostiosoite), jotta voiton osuessa kohdalle palkinto löytää luoksesi! Arvonta alkaa NYT ja päättyy perjantaina 19. 2. Onnea kaikille tasapuolisesti!


Mukavaa viikonloppua!

Taina


Arpajaispalkinto saatu lahjana bloginäkyvyyttä vastaan.

66 kommenttia:

 1. I need! Mukana ja tarvitsen tummansinisen maalin olohuoneen seinään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Katselin noita värikarttoja, siellä ei ehkä suoraan ole perinteistä tummansinistä, mutta sekoittamalla tulisi varmasti kaunis väri! Esim. Aubusson Blue ja Graphite voisi olla hyvä, graphitea vain tilkkanen, ettei tulisi liian tummaa.:)
   Tuota Aubusson Blueta voisin käyttää itsekin! Se sopisi nuorimmaisen huoneeseen, mutta kun huone on aika pieni, mietin, että jos sitten esikoiselle. Mielessäni väri on petroolinsininen.<3

   Poista
 2. Olen miettinyt maalaavani noilla maaleilla meidän tv-tason, joten yritetään jos tärppäis!
  Värinä perusvalkoinen.
  hamalainentm@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pure White on puhdas valkoinen, kun taas Old White taitaa taittaa harmaaseen. Ehkä valitsisin tuon jälkimmäisen! Toisaalta Original näyttää lämpöiseltä valkoisensävyltä...Vaikea valnta!:)

   Poista
 3. Oi että, miltä näyttää! Mua viehättäis toi kalusteen maalaaminen eli yksi tuoli kaipaisi uutta pintaa. Mä luulin että ruokapöydän pinta on betonia - upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Tuolla litran purkilla maalaa montakin tuolia, joten kannattaa miettiä voiton varalle muitakin käyttökohteita.:)

   Poista
 4. Pitäisi maalata vanha mäntyinen vitriinikaappi.Värisävynä old white toimisi loistavasti :) sundvkata@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon hommaan tämä maali olisi just omiaan! Mullakin on eteisessä vitriinikaappi, jonka käsittelin aikoinaan Osmo Colorilla. Luulen, että Chalk Paint tarttuisi tuohonkin pintaan ilman pohjakäsittelyä, ja sinun kaappisi puupintaan ihan varmasti!:)

   Poista
 5. Jee, nyt peukut pystyyn, että onnetar olisi myötä. Eteisen maalaisin mahdollisesti harmaan sävyllä. Juuri tuo eläväpintaisuus kiinnostaa, sillä meidän eteisessä on hirveä homma pohjatöissä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidetään peukkuja!:) Olen itse joka kerta hämmästynyt sitä, miten parissa tunnissa ja pienellä rahalla (kun tuo litran purkki on niin riittoisa)voi muuttaa niin voimakkaasti tilan ilmettä! Jos eteisen seinä on roiskeille tai kulutukselle altiissa paikassa, kannattaa luultavasti valita Wall Paint ja maksaa erotus purkkien välillä. Itseltäni tuo Wall Paint on vielä kokeilematta. Mieli kyllä tekisi...:)

   Poista
 6. Eteisnurkkauksen ja osan keittiötä maalaisin hennon oranssin väriseksi.
  karhuoja@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee! Kiva kuulla, että löytyy ihmisiä, jotka uskaltavat käyttää rohkeasti värejä!:) Aika monen suosikkivärit ovat valkoinen, musta ja harmaa. Olen itsekin taipuvainen kallistumaan noihin neutraalehin värisävyihin.
   Olisikohan sun sävysi ehkä Barcelona Orange tai ehkä English yellow...?

   Poista
 7. Hurjasti tekisi mieleni sanoa, että Greek Blue.. Mutta todennäköisesti kuitenkin hillitympää harmaata tai old ochre.

  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hyvältä Greek Blue varmasti näyttäisikään raikkaan valkoisen kanssa! Nuo toiset on sen verran neutraaleja sävyjä, että tilaan on mahdollista tuoda melkein mitä tahansa värejä, eikä näytä pahalta.:)

   Poista
 8. Minulla olis tuolla yksi patakaapin tyylinen ja muutama tuoli vailla maalia :) Värikartalta paloma voisi olla yksi vaihtoehto :) lottakooo@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla onkin ollut muistaakseni muitakin maalausprojkteja viime aikoina..? Paloma ei varmaan olisi huono vaihtoehto!:)

   Poista
 9. Palomuuri makuuhuoneessa kaipaa maalia ja siihen pure valkoinen kalkkimaali
  sopisi loistavasti liisa.oinonen100@luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on tuota Pure Whitea muistaakseni vielä purkissa, ja olen miettinyt, että olisi kiva kokeilla sitä seinään. En osaa päässäni kuvitella, miltä pinta näyttää, sillä näillä siitä tulee joka kerta elävä! Kiitos inspiraatiosta, täytyy miettiä, jos vaikka maalaisi jonkun seinän pätkän tuolla valkoisella maalinlopulla!:)

   Poista
 10. Uusi lukija ilmoittautuu!
  Niin hauskasti sattui ajoittumaan tämä postauksesi, kävin juuri viime viikonloppuna måla&moren maalauskurssin :-)
  Ihannoin tuota Duck Egg Blue väriä kurssilla ja tuossa tiedän seinässä nähtynä into palasi uudelleen. Nyt silmät harittavat sohvalla istuessani, että mikä seinän maalaisinkaan. Väri on mielesäni vihertävä, vaikka nimi viittaa siniseen? Miten livenä, noin isossa pinnassa? Vaikuttaako valon suunta väriin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hienoa ja tervetuloa! Toivottavasti viihdyt!<3
   Kyllä tosiaan Duck Egg Blue on nimestään huolimatta vihreä, ei sininen! Takan toisella puolelle meillä tulee valo toisesta suunnasta, mutta ihan yhtä vihertävältä se näytti silläkin puolen.:) Aluksi mietin sellaista, että olisi tehnyt valkoisen ja tuon vihertävän maalin sekoituksella tuon päälle lisää "valoa", mutta laiskuus voitti. Ja sitten tuli ajatus tummasta seinästä...;D
   Minua houkuttaisi kokeilla seuraavaksi Annie Sloan Wall Paintia, sitä ei vielä ollut olemassa, ainakaan Suomessa, kun aloitin näillä maaleilla maalaamisen.:)

   Poista
  2. Kiitos kommentista, taidan uskaltaa tuohon väriin turvautua :-)

   Poista
 11. Paloma oli sävyltään täydellinen meille. Ehkä maalaisin jotain pienempiä esineitä tai keittiöjakkaran.
  s.kansakoski(at)luukku.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paloma näyttää kyllä kauniilta.:) Ja ehkä on viisasta aloittaa pienesineistä tai huonekaluista, eikä olkkarin seinästä kuten mä!;D Hyvin se meni kuitenkin, takasta huolimatta!

   Poista
 12. Mukana arvonnassa! Country crey olisi väri jolla voisin maalata yhden lipaston!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi mielenkiintoista tämä värikarttojen tutkiminen! Olen löytänyt tuolta monta, joita en ole aiemmin jostain syystä edes huomannut, kuten tuo Country Grey. Kaunis sävy todellakin!:)

   Poista
 13. Houkuttelit osallistumaan! Kokeiluja olisi kiva tehdä. Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija, tuo maali olisi juuri oikea teidän Villa Iirikseen!:) Pidetään peukkuja!

   Poista
 14. Mukana, ja laikattu :) Olen halunnut tätä maalia kokeilla, mutta vielä se on jäänyt. Luultavasti ottaisin olohuoneen seinän projektiksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa saada sinut mukaan!:) Maalaaminen on oikeasti todella helppoa ja lopputulos on aina ollut mieluinen!

   Poista
 15. Innostuinpa minäkin ajatuksesta mmaalata pari perintötuolia ��. Värinä varmaan puhdas valkoinen. Tuo mainitsemasi asia, että pohjatyöt ei tarvitsisi tehdä, houkuttaa myös. Mun tuolit ovat lakattuja ja kaipaavat kovasti uutta käsittelyä.
  t. Tiina V-R

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, hyvä!! Pidetään peukkuja, tuo maali sopisi varmasti tuoleihisi hyvin!:)

   Poista
 16. Oijoi. Kyllä sitä aina maalipurkille löytyy käyttöä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö!:) Sillä purkilla maalaa yllättävän suuren alan, eikä tarvitse yleensä edes montaa kerrosta. Tuoleissa maalasin useamman kerroksen, seinissä ei ole tarvinnut.:)

   Poista
 17. Upea tuo tumma olohuoneen seinä! <3 Meillä uutta maalia kaipaisi vanha keinutuoli ja väri paris grey näyttäisi siinä tosi hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Tykkään siitä itsekin kovin.:)Tervetuloa lukijaksi!<3 Oi, oi, Paris Greyllä maalattu keinutuoli kuulostaa just hyvältä! Jos voitto osuu kohdalle, kannattaa ainakin kädensijat vahata myös.:)

   Poista
 18. Ai että! Kävin juuri viime viikolla liikkeessä ihastelemassa näitä maaleja ja nyt olisi hirveä into maalailla vaikka mitä. Taidan kuitenkin maltillisesti aloittaa parin sivupöydän uudistuksella, sävyksi old white. Yksi tuoli tekisi myös mieli maalata vaikka barcelona orangella.
  ps. Bongasin blogisikin tuolta M&M:n FB-sivuilta ja ihastuin myös tähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiva kuulla Virpi!:)
   Nyt vain peukut pystyyn, että arpaonni suosii. Sellainen pieni purkki (muistaakseni 1dl) maalia saattaa muuten hyvinkin riittää tuolin maalaamiseen!:)

   Poista
 19. Tarviin ja haluun! Mukana arvonnassa! Olisi vaikka mitä, mihin voisin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ollaan samaa maata. Aina sitä jotakin keksii, mihin uutta maalia voisi käyttää.:)

   Poista
 20. Antoinette! Juuri sopiva sävy niihin koukeroisiin upeisiin neljään jakkaraan jotka huusin huutokaupasta. Tosin miehen kommentti samoista jakkaroista oli suurinpiirtein näin: Mitä hemmettiä sä olet taas ostanut? Tänne tommosia raahata! Niistähän tippuu maalin palasia pelkällä katseella ja liimatakkin ne pitää..voiko noissa edes istua kaatumatta?.. No.. Ehkä hän ei nähnyt sitä mitä mä näin :) Luulisin että juuri nuo ekolokiset ja taatusti ihana pinta ovat ne ykkös jutut!
  Mukana! bikkenpilttuu@hotmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin kovin tutulta.;DD Hei, ihana väri tuo Antoinette!<3 Tutkiessani muiden maalitoiveita olen löytänyt tuolta kartasta monta, joita en ole aiemmin edes huomannut. Minäkin voisin maalata vaikkapa jakkaran tai valokuvakehyksen tuolla Antoinettella...:)

   Poista
 21. Kahdella mukaan! :) Vaaleanpunaista valitsisin ja maalaisin pikkutytön sängyn, isoveljensä jäljiltä sänky on nyt nimittäin sininen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä! Antoinette olisi varmasti kaunis sävy ja luultavasti tytönkin mieleen...:)

   Poista
 22. Paris grey. Suunnitelmakin jo muuttui, mutta minulla näitä remppailukohteita riittää:) saimme pojan huoneenkin valmiiksi. Käyhän kurkkimassa ja mukavaa ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kävin jo!:) Näytti hyvältä, ja meinasin ehdottaa sulle tuota Paris Greytä, mutten ehtinyt vielä kommentoimaan.:)Hyvää ystävänpäivää!<3

   Poista
 23. Olen näitä maaleja ihastellut. Minun värini olisi Provence kaunis turkoosi. Toivottavasti arpaonni suosii ja pääseen alkuun maalauksissani...
  Tuula L tupunpostit @ gmail.com

  VastaaPoista
 24. Joku kaunis pastelli sävy. Parin tuolin ja muiden pikku juttujen maalaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noissa maaleissa on kaunis, himmeä hehku ja monta kaunista sävyä.:) Onnea arvontaan!:)

   Poista
 25. Minä maalaisin harmaalla sävyllä ainakin meidän keittiön seinän.

  vinopinopostia@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos suunnittelet maalaavasi kulutusta vaativaa pintaa, kannattaa valita suoraan Wall Paint. Se on hintavampaa kuin tuo Chalk Paint, mutta kestää tosiaan paremmin. Välttämättä keittiössä kaikki seinät eivät tietenkään joudu rasitukselle alttiiksi, mutta kun ajattelen tuota meidän seinänpätkää keittiössä, on siihen tullut aika tavalla roiskeita vuosien saatossa, koska ruokapöytä on siinä kiinni.:)

   Poista
 26. Mattimyöhäinen täällä kommentoi :D
  Saako vielä miettiä väriä, jos sattuu voittamaan? Jotain valkoista tekee mieli näin kevään valoistuessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ethän sä ole yhtään myöhässä!:)
   Tottakai saa miettiä valintaa! Kyselin ihan vain uteliaisuudesta.:D Jos voitto osuu kohdalle, niin sitten joutuu kyllä valitsemaan yhden sävyn. Olen yllättynyt, miten moni valitsisi valkoista. Olen nyt itse jotenkin hulluna kaikkeen muuhun, paitsi valkoiseen ja kuvittelen, että muutkin ovat!;D

   Poista
 27. Ihan mielettömän laaja tuo värikartta - miten ihmeessä siitä voi valita vain YHDEN värin?! ;) Pitkän aikaa pähkäilin Paris Grey:n ja French Linen sekä Old White -sävyn välillä, mutta luulen, että jos arpaonni osuisi, valitsisin tuo monikäyttöisimmän Old White -sävyn ja tuunaisin varmaan viimein ne Bonanza -tuolit... ;) Oi, olisipa onnea! <3
  P.s. Noiden tuolien maalausurakka on jäänyt roikkumaan - joku kun mainitsi, että se tuolien lukuisten pinnojen hiominen ja maalaus oli melkoinen urakka... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ei tosiaan tarvi vielä päättää. Jos arpaonni suosii, niin sitten täytyy...
   En mä hionut noita tuoleja mitenkään, mutta valkoisella jouduin kyllä maalaamaan tuolit muistaakseni neljä kertaa + vahaaminen. Graphite-sävyllä olen maalannut yhden tuoleista vain kerran, se kaipaisi toista kerrosta, koska maalia oli silloin vain desin purkki ja maalasin ensin lipaston tason. On siis sävystä kiinni, kuinka monta kerrosta vaatii, eikä pohjatöitä tosiaan tarvita.:)

   Poista
 28. Mukana arvonnassa��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna! Olisi hyvä jättää yhteystiedot, jotta voin ottaa yhteyttä, jos onni potkii.;D

   Poista
 29. Tuo Graphite-sävy alkoi todella houkuttamaan, olisipa juuri täydellinen makuuhuoneen uudistukseen. Sellainen on tulossa, heti vaan kun motivaatio ja aika (tai jompikumpi edes) riittää tapettien poistoon.. Mukana ehdottomasti! vuosikerta (at) live (piste) fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana sävy!<3 Jonnekin tekisi mieli kokeilla Graphiten ja Paris Greyn sekoitusta. Molempia löytyisi nyt kotoa...:)

   Poista
 30. Näitä maaleja olisi vihdoin ihana päästä kokeilemaan. Minulla maalattavana olisi kuusi kappaletta ruokapöydän tuoleja, hylly jajaja... Old white tai jokin muu valkoinen olisi minun värivalintani ♥ Ehdottomasti mukana arvonnassa :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, tiedän tuon!;D Mullakin on suti heilunut lähes koko ajan sen jälkeen, kun keksin nämä maalit.:) Pidetään peukkuja!

   Poista
 31. MULLE, MULLE!
  Olen itse sekoittanut maalia kipsistä, jolla olen maalannut eri huonekaluja ja nojatuolin kankaan. Olen kokeillut tehdä myös liitutaulumaalia ja onnistunutkin siinä. Videoita näistä löytyy myös YouTube-kanavaltani.
  Olisi kiva päästä kokeilemaan myös tätä maalia, kuinka se eroaa oma tekemästä maalista. Yhden seinän haluaisin maalata harmaan sävyllä. Kalkkimaali toisi siihen ihanan eläväisen pinnan. Kiitos, kun vinkkasit arvonnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä tulla tutustumaan sun maalitehtailuun!:)
   Näillä saa tosiaan ihanan elävän pinnan, nopeasti ja helposti. Kiva, kun osallistut!:)

   Poista
 32. Googlasin hakusanalla kalkkimaali ja löysin blogisi. Ihana blogi ja todella hienot molemmat sävyt seinällä. Taidan myös lastenhuoneeseen valita duck egg blue. :) Mistä noi ihanat taulut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Johanna!<3 Kiva, jos postauksistani on apua maalia valitessasi!:) Duck egg blue on kyllä tosi kaunis sävy. Nuoremman pojan huoneeseen olen ajatellut joko sitä tai jotain hieman petroolin sävyistä...muistaakseni Annie Sloanilla on sellainen hieman tummempikin sävy, jota tekisi mieli jonnekin sutia.;D
   Olohuoneen taulut ovat Deseniolta hankittuja. Tuon sulka- ja perhostaulun myin ihan äskettäin pois kirpparilla, sillä tilalla on ollut jo vuoden verran valokuvataulut, Deseniolta nekin.:)

   Poista