maanantai 19. elokuuta 2013

Vain pieni siivu

Ei mitään ruokaan tai leipomiseen liittyvää, vaikka otsikoista voisi niin luullakin. Ehei, kyse on nyt tekniikasta. Kaikista niistä laitteista ja kodin vempaimista, joita meillä kaikilla on nurkat väärällään. Helpottamassa arkea, juu.;)

Olemme asuneet melkein kahdeksan vuotta tässä kodissa. Kaikki kotiin kuuluvat koneet ostettiin rakennusaikana. Erityisen tarkkaan yritettiin valita pyykinpesukone sekä tiskikone, koska ne ovat niin kovalla käytöllä lapsiperheessa. 
Anyway, eilen käytin uunin grilliä ensimmäisen kerran elämässäni! Ja vaikka uuni on kiertoilmauuni, käytän lähes aina sitä ilman kiertoilmaa. En oikeastaan edes ymmärrä, mitä se tarkoittaa. Ihan hukkaan menee moni muukin toiminto. Samalla, kun tutkin uunin käyttöohjetta tuota grillaamista ajatellen, huomasin, että uunista voi irrottaa vaikka mitä osia, jotta pesu olisi helpompaa. Olen vain aina manaillut sitä putsaamisen vaikeutta. Hävettää myöntää, mutta eipä ole tullut mieleen lukea käyttöohjetta, kun putsaan uunia...

Pyykinpesukoneessa olisi käytettävissä ajastin, jonka käyttöä en tietenkään ole opetellut. Kokeilin kyllä joskus, mutta en tarpeeksi sinnikkäästi, koska toimintoa ei ole tullut käytettyä ollenkaan.
Ohjelmien tallentaminen sujuu jo suht´hyvin, mutta muuten joudun välillä turvautumaan nuorison apuun, kun tulee ongelmia telkan kanssa. Ei vaan mene jakeluun mulle!

Sama juttu tän blogin kanssa. Onneksi on ystäväni Ute Lias! Hänelle tekniset hommat näyttävät olevan paaaaljon helpompia, ja jäävän paremmin mieleen. Olen mä silti vähän ylpeä itsestäni, sillä olen oppinut kesän aikana vaikka kuinka monta tekniikkaan liittyvää juttua juuri blogin ansiosta.
Mun ajatus on ennen kaikkea se, että pitäisi opetella käyttämään laitteita perusteellisemmin! Pitäisi jaksaa lukea noita käyttöohjeita ahkerammin, niin että ainakin hyödylliset toiminnot tulisi tutuksi ja käyttöön, niin kuin on tarkoitettu. Ja sitten pitäisi vielä rohkeammin kokeilla, eikä pelätä, että mitäköhän nyt tapahtuu...On turha ostaa hienoja laitteita, jos ei viitsi opetella niiden käyttöä.
Ajattelinkin aloittaa tuosta uunista ja sen eri mahdollisuuksista. Jos nyt vaikka alkuun pesisi sen niin, että irrottaisi kaikki irtoavat osat pois tieltä!;) Seuraava askel voisi olla käyttää muutakin kuin ala- tai ylälämpöä...

Ja kuvien nallukat ovat tässä siitä syystä, etten halunnut kuvata mitään rumia, tylsiä, kovia laitteita, vaan jotain aivan päinvastaista!  

Pehmeää viikonalkua itse kullekin!
Taina

10 kommenttia:

 1. :) kiitosta vaan. En mä kyllä läheskään kaikkea osaa. Ja uunin pesu nyt vaan ei ole niin kiinnostavaa, että tulisi käyttöohjeita luettua. Vaikka tietenkin kannattaisi, kun saattaisi säästyä aikaa johonkin, mikä kiinnostaa enemmän. Alkaiskohan tohon sun ryhtiliikkeeseen mukaan...

  VastaaPoista
 2. Ai niin - ihania nalleja! Paljon kivempia kuin kodinkoneet.

  VastaaPoista
 3. Katsotaan nyt, mitä tästä ryhtiliikkeestä seuraa, mutta yritän ainakin parantaa tapojani/asennettani...:)

  VastaaPoista
 4. Ihan totta puhut noista laitteista, meilläkin monet niiden hienot jutut jää vajaakäytölle.
  Ehkä sitä on myös niin urautunut aina käyttämään samoja ohjelmia ; ) Just tuon uunin kanssa
  mulla on sama juttu. Mutta eikös vaan olekin hienoa, että bloggaamisellakin oppii paljon
  uutta! Paitsi tietenkin kirjoittamisesta ja valokuvauksesta, niin tosiaan myös siitä tekniikasta : )
  Oikein ihanaa ja aurinkoista syksyä sulle!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Päivi samoin sinulle!:) Kiva, kun tulit käymään, ja jätit kommentin.

  Välillä epäilen, että tuo ystäväni Ute Lias on lähes ainoa, joka täällä käy. Ihanaa, että on yksi takuulukija, siis hän! En siis valita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin vakkarivietailuista Sulalla Tiellä! Käyhän siellä jokunen muukin, mutta kommentteja tulee sulta. Ja kivasti kirjoitat, niin siellä kuin täälläkin.

   Poista
 6. Mullakin oli kiertoilmauuni monta vuotta hyödyntämättä, mutta nykyään käytän lähes aina kiertoilmauunia. On paljon nopeampi, ja voi laittaa ruokaa/ paistaa monessa kerroksessa. Varsinkin viime talvena, kun pojan harkat päättyivät 22.30 ja piti saada nopeasti ruokaa, kiertoilmauuni oli pelastus.
  T. Maiju

  VastaaPoista
 7. Maiju, olen sitä joskus kokeillut, ja kaipa se kokeilu ihan hyvin onnistuikin, mutta jostain syystä mus epäilyttää paistaa monessa kerroksessa. Kypsyykö kaikki tasaisesti? Ja toissailtana, kun paistoin kaksi piirakkaa, mietin kiertoilman käyttämistä, mutta sitten olisi pitänyt laitaa toinen piirakkavuoista pellin päälle, kun ritilöitä on vain yksi. Mahtaako se vaikuttaa kypsymiseen, siis jos käyttää peltiä? Epävarmuus vaivaa...

  VastaaPoista
 8. Samalla tavalla paistuu kaksi piirakkaa kuin yksikin. Mullakin on vain yksi ritilä. Olen laittanut toisen piirakan uunin pohjalle ja puolessa välissä paistoaikaa vaihtanut piirakoiden paikkaa. Ihan hyvin on onnistunut. Kuuma ilma kiertää uunissa, joten kyllä se tavoittaa joka sopukan. Talouskoulussa opin, että kiertoilmauuni on mainio pikkuleipien paistamiseen, mutta mä en leivo pikkuleipiä. Mutta teen aina ruokaa kiertoilmauunilla. Mun uunissa on kaksi kiertoilma-ohjelmaa, joiden erilaisuudesta en ole päässyt perille. Täytyis etsiä ohjekirja. Uuni oli täällä, kun muutimme tähän taloon. Kyllä mä seuraavaksikin ostan kiertoilmauunin. Se on niin paljon nopeampi, sopii tälläiselle kärsimättömälle ihmiselle. T. Maiju

  VastaaPoista
 9. Kiitos Maiju! Eipä tuu noita pikkuleipiä leivottua mullakaan, mutta ruokaa laitan todella usein uunissa. Täytyy vaan alkaa käyttämään sitä kiertoilmaa.:)

  VastaaPoista