keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kylpy- ja kodinhoitotilat

Voi, miten ihana kesäsää onkaan meitä suosinut viime päivinä! Ulos pitää yrittää ehtiä edes pieneksi hetkeksi vain oleilemaan iltaisin, jotta saa nauttia tuosta katoavasta ihanuudesta. Syödä viimeisiä vadelmia suoraan puskista ja tutkia, kuinka monta ruusunnuppua pensaissa vielä onkaan... Töitäkin siellä pihalla olisi vaikka muille jakaa, mutta elokuussa iskee aina sellainen väsymys kukkien hoitamiseen, nurmikon leikkaamiseen yms...Keväällä sitten uudella tarmolla! Puutarhavaja on saatu kertaalleen maalattua, vielä yksi kerros ja homma alkaisi olla valmis.:)

Marjatta taannoin pyyteli postausta kylppäriin (remppaa pukkaa) liittyen, joten niputan tähän samaan nyt kaikki yllä mainitut. Keittiö ja wc:t jääköön vielä toiseen kertaan. Kuvia tulee paljon jo tällä rajauksella. Aloitetaan kodinhoitohuoneesta:
Tänne ja pienempään vessaan tehtiin verhot meidän vanhoista keittiön verhoista.
Eipä tullut mieleen laittaa kengille säilytysjärjestelmää, hyllyjä tms., vaikka muuten suunnittelu onnistuikin mielestäni oikein hyvin.

Kaikki kiintokalusteet tosiaan hankittiin aikanaan Topi-keittiöiltä. Kodinhoitohuoneessa, vessassa ja M:n huoneessa on sama yksinkertainen ovimalli, keittiöön valittiin eri mallia. Lattialaatat täällä ja keittiössä ovat samaa Bauhausin laattaa. 

Sekä keittiöön että kodinhoitohuoneeseen laitettiin valkoinen suorakaiteenmuotoinen (10x30) laatta. Tänne lisättiin vielä ylijääneistä luonnonkivilaatoista kapea boordi.
Nyt en varmaan enää huolisi loisteputkea tuohon lipan alle. On se niin ruma!

Kodinhoitohuone on mielestäni riittävän tilava meille, vaikka usein kuivausteline seisookin tuossa kulkuväylällä. Kuivausrumpua ei ole juuri tullut käytettyä (Vain pieni siivu-postaus). Sen sijaan kuivauskaappi, joka jää kuvan ulkopuolelle, oli loistava hankinta. Suosittelen muillekin! Ulkohaalarit on ollut niissä hyvä kuivata, ja ihan puhdasta pyykkiäkin siellä kuivailen, ettei tarvitse telineitä viritellä. Lakanat voi laittaa kuivamaan tuonne kuivauskaappiin myös. Esitellään nyt sitten pari kaappia sisältä, koska ne ovat varsin toimivat sellaiset...Ensinnäkin pyykkikaappi:
Onhan ne kaikenlaiset laundry-pussit hienoja, mutta kyllä mä kuitenkin kallistun tähän käytännöllisempään vaihtoehtoon: ei ole tiellä, korit saa vedettyä ulos ja ne ovat todella suuret.

Siivouskomero on myös toimiva, koska se on riittävän suuri, kahden komeron levyinen. Kodinhoitohuoneen oven taakse kätkettiin kaikki siivousroinat, ja ovet aukeavat yli 90 astetta, joten kaappista on helpompi ottaa vaikkapa imurin letku esille.

Hmm..sivouskomeron saisi taas siivota!
Kylpyhuoneseen valittiin vähän suurempaa valkoista laattaa seiniin (20x25) ja harmaata (10x10) laattaa Starkilta sekä samaa luonnonkiviboordia (en muista mistä) kuin edellä, mutta kaksi kerrosta päällekkäin. Näin Terrassa ihanaa luonnonkivilattialaattaa tässä hiljattain. Se sopisi meille loistavasti... 
Oraksen hienommat suihkut vaihdettiin jossain vaiheessa edullisempiin perusmalleihin, kun ne hienot osoittautuivat huonoiksi toiminnoiltaan.
 
Mummon vanha saunajakkara saa joskus vielä mustan pinnan...Tavarat säilyvät tuossa hyllykössä, eikä seiniä ole tarvinnut porailla, vaan voisihan tätä vielä ehostaa tulevaisuudessa.

Tigerista viime talvena ostetut valosarjat(toimivat pattereilla) puunoksilla tuovat vaihtelua saunatunnelmaan.

Kylpyhuone on suuri, koska sinne on varattu tilaa ja jopa sähköt  poreammetta varten. Ei taida tulla näillä nykyisillä asumiskuluilla koskaan...Itse sauna on aika perussauna. Emme ole mitään kovin innokkaita saunojia. Kesällä tulee saunottua enemmän kuin talvella.
Saunan ikkunalta löytyy kaksi itselleni tärkeää aarretta, nimittäin poikien koulussa tekemät saunataulut! 
Tällaisia juttuja ja kuvia tällä kertaa. Ihanaa, kun huomenna on taas torstai...vaikka juurihan se oli. Nokka kohti viikonloppua...
Nautitaan auringosta, kun vielä voidaan!

Taina


 

9 kommenttia:

 1. Miten suunnittelu onkin vaikeaa, vaikka olisi ammattilaisiakin apuna. Vasta jonkun aikaa asuttuaan huomaa juttuja, jotka olisi kannattanut toteuttaa toisin, niin kuin tuo kenkäsäilytys. Kenkiä tuntuu meilläkin olevan aina eteinen täynnä. Kenkähyllytkin olemassa kaapissa - vieläpä kaksin kerroksin, mutta silti ne eivät riitä mihinkään.

  VastaaPoista
 2. Ei riitä ei. No, mihinkäs nyt kenkätelinettä ulko-oven suussa tarvittaisiin?! No, ei mihinkään. Paljon mukavampi aina potkia niitä tai hyppiä ylitse..:)Tätä(kään) en osannut ajatella, kun rivarissa ei käytetty samalla tavalla olkkarissa olevaa ulko-ovea.

  Toinen selkeä puute on paikka kierrätysjätteille. Kun on ahkera lajittelemaan ja viemään jätteitä jätepisteeseen, sitä pahvia, lasia, tyhjiäpulloja ym. kertyy valtavat määrät odottamaan viemistä. Katselin viikonloppuna tullutta Jyskin mainosta, että jos jonkunlaisen lootan niille värkkäis (siis S) terassille tai johonkin...

  VastaaPoista
 3. Kiitos, Taina, ihanista virikekuvista :) Bongasin tuon lankalokerikon myös! Mistä se on peräisin? Haaveilen, että apukeittiöön järjestyisi meillä mulle ompelupiste...Toiveita siihen on.

  Näin yhdellä tutulla tosi fiksun Ikean kenkätelineen: kapeana seinällä, mutta avattaessa sisältä paljastuu monta rivipaikkaa kengille. Jos eteisessä on tilaa, niin aivan mainio ratkaisu.

  Tuo boordi oli kiva teillä! Sen kaltaista olen ajatellut meidän uuteen kylppariinkin! Täytyy näyttää täältä perheelle mallia. Tikasmuotoinen säilytysteline on myös viehättävä.

  Kivoja kääytännön ratkaisuja teillä on monia! Täytyypä perehtyä asiaan nyt, kun kylppari on suunnitteluvaiheessa.

  VastaaPoista
 4. Marjatta, tuo ompelulankojen säilytyslokerikko on vanhan kirjasinlaatikko jostain painotalosta,tämän kesän löytö vanhan tavaran kaupasta Artjärveltä. Olen sellaista etsinyt varmaan pari vuotta..Heinäkuun postauksessa "Aarre"- nimellä löytyy tarkempia kuvia ja juttua. Jäi sinne yksi vielä jäljelle, kun käytiin Ute Liaallekin hakemassa oma lokerikko.:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos tarkennuksesta! Mutta en löytänyt Aarre-osiosta liikkeen nimeä. Nimellä voisin vaikka soittaa ensin, onko siellä vielä lokerikkoja.

  VastaaPoista
 6. Marjatta, nimi on Artjärven antiikkiliike. Käypä tuolla Ute Liaan blogissa! Käytiin yhdessä Artjärvellä, ja hän teki siitä postauksen http://sulatie.blogspot.fi/2013/07/artjarven-aarreaitta.html
  Postauksesta löytyy linkki.:)

  VastaaPoista
 7. Hei, mistä tuo kätevän näköinen pyykkikaappinne on peräisin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kaikki kiintokalusteet on Topi-Keittiöiltä aikoinaan hankittu, myös sisällöt.:)

   Poista