sunnuntai 18. elokuuta 2013

Amerikkalaiset suklaamuffinssit

Jotain hyvää piti kahvin seuraksi olla, ja kun netti oli sopivasti käsillä, niin eipä muuta kuin ohjetta etsimään...Valitsin tämän perusohjeen.

Nopeaa ja helppoa! Kahvillehan minä näitä aloin leipomaan, mutta siinä leipoessa alkoi tehdä mieli maitoa, joten päätin unohtaa kahvinjuonnin. Maito on kyllä ihan parasta kaiken suklaisen kanssa!

 
Sellaiset suuremmat suklaanpalaset sopisivat tähän mainiosti, mutta minä käytin tätä "terveyssuklaata", joka on sellaisenaan niin pahaa, että tämä purkki on todellakin säilynyt ihan vain leivontasuklaana. Joku meillä syö taloussuklaat(kin), jos sellaista kaapissa sattuu olemaan.;) Inhoan suklaan palottelua, joten tällainen jättipurkki suklaahiutaleita on kätevä juttu leivontaa ajatellen. Alunperin ostin juuri tämän suklaan vain kauniin purkin vuoksi!
amerikkalaiset suklaamuffinssit:
 100 g voita
2,5 dl sokeria
2 munaa
1 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniliinisokeria
0,5 tl suolaa
100 g rouhittua suklaata

Pehmeään rasvaan sekoitetaan sokeri,munat ja maito. Jauhot sekoitetaan ensin keskenään ja lisätään sitten taikinaan. Lopuksi vielä lisätään suklaa, ja annostellaan taikina muffinssivuokiin. Paistetaan 200 asteessa n. 15-20 minuuttia. Ohjeesta tuli juuri tuo 12 kappaletta, kuten alkuperäisessä ohjeessa sanotaan.:)
 
Näistä tuli oikein hyviä! Ei ehkä ihan niin suussasulavia kuin mutakakkumuffinssit, mutta ehkä nämä ovat piirun verran rasvattomampia ja kaloreita on vähemmän?

Tänään olisi ohjemassa puutarhavajan maalausta. Saapa nähdä kuinka käy! Kamalan kosteaa edelleen, ei juuri nyt näytä ollenkaan maalausilmalta, mutta ehkäpä se tuosta vielä kirkastuu...Ravintolapäivän viettoon tekisi mieli osallistua myös vierailemalla jossain lähistöllä.

Rentoa sunnuntaita kaikille!:)
Taina

2 kommenttia:

  1. Hehe, terveyssuklaata. Pakko melkein uskoa.

    VastaaPoista
  2. Oikeesti, ne tutkimukset, joissa kehutaan suklaan terveysvaikutuksia, on juuri noista suklaista, joissa suklaan osuus on muistaakseni yli 70%. Ei sellainen suklaa niin suussa sulakaan, kun toinen, johon on lisätty kaikkea epäterveellistä. Fazerin sininen ei muistaakseni ole suklaata ollenkaan virallisesti. Sen nimi pitäis olla...suklaantapainen aine?:)

    VastaaPoista