sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Neljä vuotta bloggaamistaViime päivinä on tullut mietittyä paljon bloggaamista, sillä juhannuksena tuli neljä vuotta täyteen tätä kivaa harrastusta. Vanhoja postauksia ja kuvia tutkiessani tajusin, että harrastuksesta on tavallaan tullut myös elämäntapa, tapa tutkia ympärillä tapahtuvaa. Bloggaamisen kautta olen oppinut tarkastelemaan asioita, pysähtynyt pienten ja suurempien asioiden ääreen, oppinut paremmin heittäytymään ja tarttumaan tilaisuuksiin ja oppinut myös näkemään uusia mahdollisuuksia elämässä ja ympärillä.

Mietin, mitä bloggaaminen on minulle antanut. Kysymys, joka olisi voinut olla tämän postauksen otsikko. Paljon on tullut oppia vuosien varrella, nykyään luen erilaisia ohjeita bloggaamiseen liittyen, toisin kuin aloittaessani. Taisin edetä peppu edellä puuhun, kieltämättä tekemällä oppii, tosin kaikkia virheitä ei aina olisi välttämätöntä tehdä itse! Juuri tällä viikolla luin artikkelin blogitekstin otsikoinnista...Olen kuitenkin löytänyt itseni bloggarina, eikä nuo ohjeet, joilla pyritään saamaan mahdollisimman paljon lukijoita, tunnu aina omilta.  Kirjoitan blogia lukijoille, joten tietysti harmittaa, jos postaus jää vähälle lukemiselle. Toisaalta en pysty olemaan sillä tavalla laskelmoiva tai tavoitteellinen, että pyrkimysteni taustalla olisi jatkuva halu löytää lisää lukijoita. Joskus kirjoittaessa on käynyt niin, että olen kirjoittanut jo tekstin melkein loppuun, mutta aloittanutkin sitten alusta, vaihtanut lähestymistapaa ja tyyliä, jotta teksti tuntuu omaan suuhun sopivalta, minulta. Ehkä juuri se oman tyylin löytyminen, tietynlainen rentous ja kaikki oppimani taidot on suurinta, mitä bloggaamalla olen saavuttanut. Oma ajatteluni on kehittynyt ja selkeytynyt blogitekstejä suunnitellessa tai viimeistään sitä kirjoittaessa.
Bloggaamisen kautta olen päässyt tutustumaan mahtaviin tyyppeihin, saanut jopa ystäviä blogin kautta. Se on jotain sellaista, mitä kai muuten harvemmin aikuisiällä tapahtuu. Lukijat ja lukijoilta saatu ihana palaute toimii hyvänä motivaattorina edelleen. Tosissani en ole tainnut miettiä lopettamista, mutta tiedostan muutoksen ympärillä, enkä osaa ennustaa, kuinka pitkä on blogien historia. Esim. Instagramin helppous verrattuna bloggaamiseen tai vloggaamisen kasvava suosio ovat mielestäni jo vaikuttaneet bloggaamiseen. Muutokset tuovat mukanaan asioita, joita täytyy miettiä ja punnita omalta kantilta. Moni bloggari, jota seurasin blogia aloittaessani, on lopettanut.  Itselläni tahti on hidastunut alkuvuosista, mutta pyrin postaamaan kolmesta neljään kertaa viikossa, joskus jopa tiheämmin, kun on paljon asiaa, joskus harvemmin, kun muu elämä vie ajan. 
Olen päässyt tekemään kivoja yhteistyöpostauksia, tutustunut yrittäjiin ja yrityksiin, moniin mielenkiintoisiin ja innostaviin tapahtumiin. Olen päässyt käyttämään omaa luovuuttani erilaisissa projekteissa ja vaikutusvaltaani blogin kautta. Samalla kun itse olen muokkaamassa lukijoiden ajatuksia, saan itse vaikutteita. On ihanaa innostua itse ja saada muutkin innostumaan, jakaa ja saada ideoita. Rakkaimmaksi inspiraation lähteeksi on itselleni vuosien saatossa muodustuneet kukat, ja Kukkailottelun kautta on ollut hienoa saada muut samanhenkiset kokoontumaan virtuaalisesti viikottain blogini alle.
Bloggaaminen on muuttunut vuosien varrella. Harrastelijoidenkin blogit näyttävät toinen toistaan upeammilta, ulkoasu blogeissa on nykyään viimeisen päälle hiottua, usein ammattilaisen avulla tehtyä heti ensimetreiltä. En näe ammattilaisten avussa mitään pahaa. Olen ostoulkoasuja useastikin selaillut etsien sitä oikeaa, mutta toistaiseksi aina päätynyt ähkyyn, kuten mulle usein käy verkkokaupoissa... Kamerat ja kuvausvälineet ovat monilla bloggareilla tänä päivänä ammattilaistasoa. Olen itsekin käynyt oppimassa valokuvausta ja saanut paremmat välineet kehittää tätä taitoa! Alkuvuosina kuvasin blogiin paljon myös kännykällä, mutta kuvakokoa reippaasti suurennettuani, alkoivat kännykkäkuvat viimeistään näyttää huonolaatuisilta. Kehitys on näkyvissä, eikä tulisi mieleenikään alkaa poistamaan vanhoja postauksia. Opittavaa riittää, sekin tuo lisämotivaatiota bloggaamiseen. Haluan tulla paremmaksi, oppia lisää!
Kaikkihan alkoi oikeastaan siitä, että koti,  sisustaminen, itsetekeminen, kukkaset, ja elämä ylipäätään, asiat, jotka olivat ja ovat edelleen itselleni tärkeitä, kaipasivat sopivaa väylää kuvien ja ajatusten jakamiseen. Bloggaaminen tuntuu edelleen mukavalta tavalta omien ajatusten ja kuvien jakamiseen, joten matka jatkuu.
Kiitos sinulle lukijani, kun olet täällä! Vaikka jossain välissä lakkasin aktiivisesti seuraamasta blogilukuja, koska ne aiheuttivat itselleni turhia paineita, on pakko tunnustaa, että tuntui hirmuisen hyvältä, kun huomasin sivupalkissa 200 kirjautuneen lukijan ylittyneen. Kiitos teille jokaiselle!<3 Kiitos niistä tuhansista kommenteista, joita olette vuosien saatossa jättäneet ja niistä kahden kesken vaihdetuista viesteistä, kun olen silloin tällöin pystynyt olemaan avuksi. Kyse on tässäkin loppujen lopuksi vuorovaikutuksesta, asia, jota en tajunnut aloittaessani bloggaamaan.


Taina

58 kommenttia:

 1. Onnittelut virstanpylväästä! Hyvää pohdintaa. Itsekään en haluaisi lähteä poistamaan mitään vanhoja postauksia vain siksi, että blogini on kehittynyt hyvin erilaiseksi kuin se alkuaikoinaan oli. On mukavaa, että muutos näkyy, ja joku voi viitsiessään vaikka jäädä selailemaan läpi tarinaa alusta alkaen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu!<3 Omaa elettyä elämää, tosin vain osaa siitä, tämä blogi on. Olen monessa lukemassani blogissa halunnut selata tekstejä taaksepäin, tietää ja nähdä lisää, ja olisi hienoa, jos joku toinen kokisi saman omassa blogissani.:D Tosin, nykyään, kun noita postauksia on vuosia bloganneilla tuhansia, ei mitenkään voi ajatella ehtivänsä lukemaan kaikkea.:))

   Poista
 2. Onnea 4-v blogillesi.On onni,että on näitä blogeja,joista saa inspiraatioita moniin asioihin ja muutenkin niitä on kiva lukea ajan kuluksi.Ja jokainen bloggaaja kehittyy;ja tarviiko aina niin kaiken olla täydellistä esim.kuvat .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku!<3 Ei, ei tietenkään! Se mua usein noissa blogiohjeissa just pistää vastaan...Esim. tuossa sivupalkissa pitäisi kaikkien "sääntöjen" mukaan olla mahdollisimman vähän tavaraa. En esimerkiksi oo halunnu tuota omaa lukulistaani (vaikka se ei ihan täydellinen tuossa sivupalkissa olekaan) piilottaa, kuten monissa ohjeissa neuvotaan. Pöh! Tätä täytyy tehdä niin kuin itsestä tuntuu hyvältä.:)

   Poista
 3. Kiitos sinulle Taina! Ja oikein paljon onnea! Sinulla on aina niinnkivat positiiviset jutut ja kaikkea kaunista. Ja mehän ollaan niitä aitoja blogiystäviä, kiitos siitäkin. ❤️ Terkut Ruotsista, tien päällä siis ollaan. 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, blogiystäväni!<3 Ihanaa lomareissua!<3 Toivottavasti nähdään taas pian!:)

   Poista
 4. Onnea :). Itse olen kirjoitellut vasta vuoden. Pidän bloggaamisesta, kun saan kirjoittaessa keskittyä yhteen asiaan ja sulkeutua hetkeksi omiin ajatuksiini.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Ja kiitos, kun kommentoit!<3 Jep, mulle on aika turha puhua mitään silloin, kun kirjoitan!;D Sama tapahtui ennen vanhaan lukiessa.:) Hyviä keskittymisharjoituksia sinulle!<3

   Poista
 5. Ihania tunnelmapaloja bloggaamisen varrelta!
  Elämäntapa, intohimo...niitä minäkin tunnen tämän yli kolmen vuoden jälkeen.
  Se on jo osa minua ja siitä minut tunnetaan!

  Onnittelut ihanalle blogillesi ja sinulle, kun löysin ystävän tätä kautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!<3 No sun blogi on todellinen elämän ja kauneuden ylistys!<3 Ja totta, blogista tulee suorastaan osa itseä!
   Kiitos itsellesi!<3 Tiedän, että mulla on Espanjassa yksi ystävä!<3

   Poista
 6. Onnea ihanalle nelivuotiaalle! Pitkään ollaan oltu toistemme matkassa ja tänne on edelleen aina kiva tulla. Moni sellainen blogi joka kirjoittaa (kaikkien ohjeiden mukaisesti) yhteen asiaan keskittyen on jäänyt jossain vaiheessa omalta lukulistaltani mutta tällaiset positiiviset, elämänmakuiset ja monipuoliset blogit pysyvät. Kiitos ihanista yhteisistä hetkistä ❤️ Leppoisaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!<3 Ja hih!!;D Sekametelisoppahan tämä on, mutta niin on elämäkin!:D Varsinkin sisustusbloggaajat ovat kipuilleet kovastikin tuon asian kanssa, että mistä sitä kirjoittamista repii vuosia ja vuosia, kun ei kotia voi koko ajan olla remppaamassa tai ostamassa jotain uutta...Jossain vaiheessa heivasin nimikkäämmät bloggajat, paria lukuunottamatta, pois tuosta sivupalkista, koska ajattelin, että heillä lukijoita riittää muutenkin. En ole ihan varma, mutta luulisin, että esim. Sally´s ainakin ennen vaihteli bloginsa sivupalkin linkkejä, ja mäkin olin siellä jonkin aikaa. Se toi mukavasti lukijoita tännekin. En ole asiasta jutellut Sallyn kanssa, mutta ajattelen, että se on hänen kädenojennuksensa pienemmille blogeille.<3

   Hei, ihanaa, että olet ja käyt täällä!<3 Kiitos sinullekin yhteisistä hetkistä!<3
   Ihanaa sunnuntaita!:) Sataa...paistaa...sataa kaatamalla, juuri nyt paistaa.;D

   Poista
 7. Onnea blogillesi⚘⚘itse vasta muutaman kuukauden blogia pitäneenä mietin myös blogiani..kuvien tasoa ..juttujani..mutta tulin siihen tulokseen että täydellistä kieltä en halua tai kuviakaan..annan elämäni näkyä höpötyksineen ja tilannekuvineen..sellaisena kuin olen😊Ihanaa sunnuntaita🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina!<3 Olet oikeassa, bloggaamista pitää mielestäni tehdä omalla tyylillä! Tykkään kovin paljon enemmän sellaisista blogeista, jotka eivät vaikuta niin tarkkaanharkituilta ja laskelmoivilta. Aitous on kai se asia, jota kaipaan. Voihan olla, että toisinaan aitous on myös harkittu tyyli!:)

   Ihanaa sunnuntai-iltaa ja kivaa viikkoa!<3

   Poista
 8. Paljon onnea nelivuotiaalle<3
  Tänne on kiva tulla ja saada inspiraatiota huikeista ideoista ja kauniista kuvista!
  Itselläkin blogissa jutut rönsyilee, mutta enemmän itsekin tykkään lukea blogeja jotka eivät ole liian viilattuja ja niistä näkyy persoonallisuus. Liian hienot blogit jää lukematta, ja jotenkin tuntuu että niihin halutaan vaan lisää lukijoita.
  Minullekin on tärkeämpää, että blogini on itseni näköinen ja mieluummin pidänkin sen niin, vaikka lukijamäärää voisikin kasvattaa jollain jutulla, mutta haluan blogini on juuri sellainen kun se minusta tuntuu hyvältä.
  Todella sekavasti kirjoitettu...
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Taina<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ellen!<3 Ihana kuulla, ja monta ihanaa ideaa saanut ja inspiksen kanssa sun blogistasi lähtenyt!<3 Ymmärrän.:)Sydän edellä mennään, ja persoonallisuus ja aitous on itselleni tärkeää. Kyllä tyylikkäästäkin tai vimpan päälle "rakennetusta" blogista voi löytyä noita molempia ominaisuuksia!:) Oma kriittisyyteni kohdistuu ehkä tavallisia blogeja enemmän blogeihin, joissa jaetaan näitä ohjeita, kuinka menestyvä blogi rakennetaan. Luen niitä nykyään, mutta ratkaisut teen itse tavalla, joka tuntuu oikealta, vaikka se olisikaan trendikästä ja lukijamääriä kasvattavaa.

   Ihanaa viikkoa!<3 Jokos sulla kohta loma alkaa?:) Heinäkuussa olen jossain vaiheessa hoodeilla, jos vaikka treffataan...:)

   Poista
  2. Vielä on kolme viikkoa töitä. Ehdottomasti tavataan, jos saadaan vaan aikatulut sopimaan😊 Ja onhan mulla tuossa välissä jokunen vapaapäiväkin😉

   Poista
  3. Sinne heinäkuun jälkipuoliskolle menee varmaan meidänkin reissu, sillä ois tuossa nuo Asuntomessut vielä koluamatta!:) Ollaan yhteydessä!<3

   Poista
 9. Miten samoja tuntoja nuo alkusanat...itse olen bloggaillut paljon vähemmän kuin sinä, tehnyt virheitä ja jättänyt tekemättä, mitä pitäisi. Olen edennyt omalla vauhdilla ja todellisella mutu-fiiliksellä. Aina sitä jotain oppii ja asiat etenee. Noviisi on varmasti yhä hyvä kuvaus itselleni ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jännä huomata, miten monia asioita alkaa huomaamaan ihan eri tavalla ja tulee mieleen, vähän väliä, että tästä voisi kirjoittaa! Vain murto-osa niistä ajatuksista päätyy blogiin, mutta aina parempi, kun on mistä valita.:D Kun ei ole mitään sanottavaa, olen mielummin hiljaa.;D
   Mukavia bloggausvuosia sinulle Titta!<3 Sulla on muuten kiva nimi! Mun yksi ystävä nuoruusvuosilta on sun kaima!:D

   Poista
 10. Onnittelut neljän vuoden taipaleesta! Paljon olet saanut kokea blogisi tiimoilta. Antoisaa jatkoa hienolle blogillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Viherrilli!<3 Olen saanut paljon enemmän, kuin koskaan osasin odottaa.Pääomaa...;D
   Hyvää jatkoa sinulle!

   Poista
 11. Hyvin kirjoitettu postaus! Onnea 4v blogille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenspa!<3 Teksti tuli aika flown vallassa, kuvien valkkaaminen oli karmean aikaavievä homma!:D Ihana kuulla, että tykkäät!<3

   Poista
 12. Onneaa neljä vuotiaalle blogillesi! Olen aika pitkään seurannut blogiasi ja tykännyt siitä aina. Kirjoitin hyvin siitä, kuinka bloggaaminen on muuttunut viime vuosien aikana. Minustakin on tärkeää löytää se oma ja aito tyyli, jolla tuottaa sisältöä blogiin. Sitä lukijat nimenomaan meiltä bloggareilta haluavat. Itse siirryin myös viime vuoden puolella isompiin kuviin blogissani. Tykkään, että kuvat ovat isoja. Minusta sillä on suuri merkitys blogille. Sinun kuvasi ovat todella upeita ja kuvaajana olet kehittynt vuosien ja bloggaamisen myötä. Onnea ja menestystä vielä kerran blogillesi jatkossakin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!<3 Samat sanat! Sullakin taitaa olla jo aika monta vuotta bloggaamista takana?:) Tuosta tekstistä jäi ehkä puuttumaan ainakin sana aitous, se on tärkeämpää kuin tietynlaiset "säännöt", ihan niin kuin kirjoititkin!<3
   Mulle myös kuvat ovat hirmuisen tärkeitä, ja tykkään isoista, hyvälaatuisista kuvista. Valokuvauskurssit ovat olleet erittäin antoisia, ja niistä on ollut hyötyä. Haaveilen Krista Keltasen ja Jonna Kivilahden kurssipäivästä, jolla on hintaa noin 500...:/ JOS voitan lotossa, ilmoittaudun heti!;D

   Kiitos, kiitos Krisse!<3 Samaa sinulle!<3

   Poista
 13. Huh neljä vuotta...tavalaan vasta ja toisaalta taas HUI :)
  Minulla tuli 'vasta' 2 täyteen tuossa toukokuun puolessavälissä....meni ihan itseltäkin ohi kaikessa muussa hässäkässä. Juu alkumetrien postausket...joo ois varmaan pitänyt opiskella bloggaamista enempi ja miettiä jopa nimeä, mutta mitäs sitä ohjeita lukemaan ennekuin on vasta pakko ;D
  Ihana blogi sinulla ja ihana ihminen blogin takana..täältähän blogistaniastahan minä sinut löysin ja sain uuden ystävän <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, sun blogin nimi on mun mielestä todella hyvä! Omastani en ole samaa mieltä, olen moneen otteeseen miettinyt nimen vaihtamista, mutta se olisi samalla tavallaan uusi alku, ja se pelottaa! Ja sun blogiasi olen lukenut melkein sen alusta asti, ja sehän on valmiina syntynyt!<3
   Mäkin vain luen noita ohjeita, ja sitten teen ihan toisella tavalla!:))) Oma pää ja sydän kertoo, mitä pitää tehdä.

   Ja kiitos, kiitos, kun löysit mut!<3

   Poista
 14. Onnea nelivuotiaalle ja menestystä jatkossakin! Ihanat kuvakollaasit, teskstissäsi oli paljon asioita, joihin voi samastua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hensku!<3 Tekstin kirjoitin aika vauhdikkaasti, kun olin näitä aisoita monta päivää mielessäni pyöritellyt. Kuvien etsiminen oli kamalaa, sillä niitä on kertynyt useita kymmeniä tuhansia!:/ Aika nopeasti yritin löytää kuvia, joista kuvastuu blogini aiheet.:)

   Poista
 15. Sydämelliset onnentoivotukset! Perässä tullaan ja oikeastikin varmasti vielä kohdataan. Aitoutesi ja intohimosi tekevät blogistasi ihmisläheisen ja helposti lähestyttävän. Halauksin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuija!<3 Odotan todellakin, että tavataan!<3

   Poista
 16. Onnea Taina <3 Perässä tullaan ja juuri tänään marmatin kun en osaa ottaa kauniita kuvia, voisi olla paikallaan joku valokuvauspäivä ;) Sinun kuvasi ovat todella kauniita. Täällä tämä perhe-elämä vain vie välillä voiton ja ei mikään ole kauniisti esillä vaikka kuinka tahtoisin. Pienet lapset ja koira kyllä pitää siitä huolen. Silti aito oma itsensä blogissa on varmasti se tärkein. Kukkailoittelua aina välillä instan kautta laittelen. Ohjeita bloggaamiseen on vaikka millä mitalla, mutta eihän kaikkea voi ohjeiden mukaan tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika!<3 Mulla on kuitenkin sellainen mielikuva, että kyllä sulla kuule on hienot kuvat ja kaikkea kaunista ympärilläsi!<3 Rajattujahan ne munkin kuvat on, vieressä voi olla kaaos...;D Toisinaan on kva lukea noita ohjeita, ne antavat ajattelimisen aihetta, mutta päätökset blogin suhteen teen sydämellä, varmaan muutenkin!;D
   Kiitos ihanasta kommentista!<3

   Poista
 17. Onnea neljävuotiaalle! Jaksan aina vaan ihastella upeita kukkakuviasi ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna!<3 No, ne kukat ovat vieneet mennessään ja niitä kuvia mulla oli esim. puhelimen muistissa jo vuosia ennen blogin aloittamista.:D

   Poista
 18. Onnea 4-vuotiaalle! :)
  Paljon hyvää asiaa tuli myös bloggaamisesta esiin. Luulen, että nykyään aitous on se, mikä monelle on kuitenkin viimeisen päälle hiottua ulkoasua tärkeämpää. Ja sulla on kumpikin noista hyvin hallussa.

  Itselle on monesti käynyt niin, että teksti, jonka olen ajatellut saavan nolla kommenttia, onkin ollut yllättäen paljon kommentoitu ja luettu. Aina ei voi ennustaa kaikkea ja "out there" tekstit voivat lähteä elämään ihan omaa elämäänsä ihmisten ruuduilla :)

  Ihanaa viikkoa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula!<3 Tuo aitous taitaa todellakin olla se kaikkein tärkein! Oman persoonan olisi kuitenkin hyvä näkyä, vaikka viimeistellystä ja harkitusta olisikin kysymys. Vähän sama kuin sisutamisessa, jos koti on kuin Vepsäläisen katalogi, niin kylmäksi jättää, vaikka olisi kaikki maailman designit saman katon alla, JOS kodissa ei ole persoonallisia juttuja, ja kerroksellisuutta.:)

   Ja tuo on kans sitten oma lukunsa, että mikä postaus nousee suosituksi ja mitkä painuvat unholaan, omista ennakkoajatuksista huolimatta!;D Mun blogin toiseksi suosituin postaus on ohje kinuski-puolukkakaurapaistokseen, ja tietenkin se on sieltä alkuajoilta! Sitä on luettu melkein 2000 kertaa, se on paljon mun blogissa. Tein paistoksesta uuden postauksen viime syksynä, huomattavan paljon paremmilla kuvilla, mutta edelleen se eka postaus vetää väkeä paremmin kuin toinen!:P

   Ihanaa viikkoa Tuula!<3

   Poista
 19. Onnea nelivuotiaalle! Bloggaaminen on tosiaan hauska harrastus ja ihan niinkuin missä muussakin harrastuksessa, aina ei tahdo löytyä aikaa tai intoa, ja sitten toisinaan taas on kovastikin vauhti päällä. Ja koko ajan kehittyy. Ei tosiaan vanhoja postauksia saa poistaa, vaikka välillä niitä lukiessa nolottaa -mitä kaikkea on tullut kirjoitettua tai miten huonoja kuvia julkaistua. Se on sitä kehitystä :D ja sitä on hauska seurata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar!:) Todella, taitaa mennä aika tavalla juuri, kuten harrastukset yleensäkin, välillä huvittaa enemmän ja toisinaan vähemmän. Luovuudelle pitää antaa myös aikaa, se ei tule pakottamalla, ja toisaalta, kun se toisinaan suorastaan hyökyy päälle, niin sitten annetaan vain palaa!;D
   Juu, kamalia ja välillä nolojakin nuo vanhat postaukset, mutta aika nopeesti sitä näköjään unohtaa, mistä kaikesta on tullut kirjoiteltua vuosien saatossa.:D Välillä on itsellekin kiva lukea omaa tekstiä, josta ei muista sanaakaan!:)

   Poista
 20. Kirjoitit niin todella hyvin siitä, mitä kaikkea bloggaaminen on tuonut tullessaan ja voin allekirjoittaa ihan kaiken (paitsi että ohjeita en ole lueskellut, enkä piittaa otsikoiden "oikeellisuudesta", koska mulle on tärkeää tuntea olevani "vapaa"). Erityisesti muhun kolahti se, että bloggaamisen myötä on alkanut havainnoimaan vähän kaikkea eri tavalla kuin ennen. Ehkä se on pitkälti kameranki ansiota. Ilman kameraa ei välttämättä tulis joka ojan reunalla kyykisteltyä. Tai ilman blogia ei tulis ajateltua omia ajatuksiaan niin paljon. Ja kuinka huippua, että on paikka, johon niistä voi kirjoittaa silloin kun siltä tuntuu. Ja toisaalta, jos ei tunnu, ei ole velvollinen tekemään niin. Just sitä vapautta, mikä mulle on niin tärkeää. Ja vuorovaikutus ja solmitut ystävyydet sitten vielä siellä prioriteettilistan kärjessä. Kyllä sitä varmaan ilman kaikkia puolin ja toisin kommenttikentissä vaihdettuja ajatuksia ja näkemyksiä ja usein henkistä tukeakin, olis harrastus saattanut jo hiipua. Mutta onneksi ei. Mulle blogit on kaikessa verkkaisuudessaan just se kaikkein tärkein kanava ja surettaa, jos jää nopeampien jalkoihin. Vaikka Instakin on kiva aina välillä, se ei kuitenkaan mulle anna niin paljon kuin kirjoitettu teksti. Joskin myös kuvat on tottakai tärkeitä. Ja huomaan, että viikonloppuisin en taas juurikaan availe konetta (koska haluan pysyä siitä tietoisesti erossa vapaapäivinä), mutta muitten kauniita ja kivoja Instakuvia voin selailla ilokseni. Facebook sitten ihan vihoviimeisenä välttämättömänä pahana (töitten puolesta välttämättömänä, ei muuten) jää enimmäkseen kokonaan vaille huomiota. Meitä eifacen kanssa oikein ole luotu toisillemme :).

  Hirmusti onnea 4-vuotiaalle ja kiitos kun olet täällä <3<3<3. Kyllä mun elämä olis niin paljon köyhempää ilman jompaakumpaa. Blogia tai sun ystävyyttä. Kyä jämpti on niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä välillä lueskelen vinkkejä ja blogeja, jotka ovat olemassa auttaakseen muita blogeja.:) Niistä on kyllä kovastikin hyötyä, jos haluaa itse tehdä ja oppia, esim. blogin ulkoasuun liittyviä ohjeita olen käyttänyt. Niistä saa myös ajattelimisen aihetta ja ehkä pysyy jollain tavalla ajanhermolla, mutta kas, minähän en useinkaan tee, kuten ohjeissa neuvotaan!;DDD Yksi asia tulee mieleen, jossa olen ohjeista yrittänyt ottaa ns. vaarin! Nimittäin blogitekstien otsikointi. Tämänkin kyllä lähtee ihan omasta navasta, sillä jossain vaiheessa kyllästyin, kun etsin vaikkapa jotain tiettyä postausta, enkä mitenkään voi muistaa välttämättä edes vuotta, milloin olen aiheesta kirjoittanut...Etsi siinä sitten! Voisin kyllä jonkun hakusysteemin laittaa tuonne sivupalkkiin, ihan itseäni palvelemaan...

   Ilman kommentteja, joita enimmäkseen jättävät edelleen vain blogikollegat, olisi tämä harrastus luultavasti hiipunut itseltäkin. Vuorovaikutus ja tietynlainen yhteisöllisyyskin on tullut itselleni yllätyksenä.
   Noihin "eläviinkuviin" en usko taipuvani, ei ole minkäänlaista kiinnostusta, joten se voi sitten olla tän blogin loppu, jos ei tää vanha hyvä tapa riitä.;D Tuntuu ihan pöljältä suorastaan, että ihmiset katsovat toisten arkea videoilta...Luulis olevan muutakin tekemistä!:))) Ainakin itselläni on.:D Ihan eri juttu, jos videolla tehdään jotain tai vaikka opastetaan. Sellaisia videoita olen toisinaan käyttänyt esim. askartelussa koulussa.:)

   Kiitos ihana Annukka!<3 Iloitsen, että olemme toisemme täältä blogimaailmasta löytäneet!<3

   Poista
 21. Onnea blogillesi :)

  Mulla ollut sama postausaihe suunnitelmissa tälle viikolle, mutta ... vuosia pikkasen enemmän :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tellu!<3 Muistan käyneeni sun blogissa ekan kerran vuosia sitten, Pienen Linnun MakroTex-haasteen tiimoilta. On aina kiva löytää blogeja omalta asuinseudulta!:) Ehkäpä vielä tavataan, kun nyt on tuo uusi ryhmäkin olemassa..?
   Onnea blogillesi myös!:)

   Poista
 22. Onnittelut nelivuotiaalle! :) Tämä bloggailu on kyllä todella antoisa harrastus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia!:) Kyllä, kyllä, ainakin näin "pienenä" bloggaajana on helppo olla! Välillä ihmettelen mm. Vauva-palstalla käytävää keskustelua tunnetuimmista bloggareista. Sitä kateuden ja pahansuopaisuuden määrää on vaikea ymmärtää...

   Poista
 23. Onnea 4-vuotiaalle! Sulla on kiva blogi, jossa on mukava vierailla. Mulla on nyt sikäli laiska kausi, että kuvaan eniten kännykällä. Se on aina taskussa pihatöissä ;0)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3 No mutta, kuvistasi ei ollenkaan huomaa, että on kännykällä otettuja! Onhan nuo kännykkäkameratkin kehittyneet aika tavalla neljässä vuodessa. Käytin juuri viime viikolla pitkästä aikaa kännykkäkuvaa, kun mansikoita dipatessa muistanut ollenkaan ottaa kameralla kuvia..kireesti vain Instaan kännykällä. Yllättäin kuvan laatu kesti myös suurentamisen. Mutta pimeä vuodenaika vaatii kyllä kunnon kameran ja linssin!:D

   Poista
 24. Ihana postaus, paljon ajattelemisen aihetta ja paljon samoja ajatuksia kuin minullakin. En bloggaa saadakseni paljon lukijoita, bloggaan kun se on ihanaa ja saan siitä itse niin paljon. Ulkoasu blogissani yököttää, se on kuin pikkulapsen hiekkalaatikko, täynnä sekasotkua. Asentaisin jonkun uuden ja hienon mutta en osaa. Kuvat ja kirjoitukset ovat vuosien saatossa huomattavasti parantuneet, en tohi edes katsoa alkutaipaleen kuvia, ne on varmasti aivan karseita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni!<3 Ja pöh, nyt olet kyllä ihan liian kriittinen omaa blogiasi kohtaan! Mun mielestä sun blogi oli heti houkutteleva, kun ekaa kertaa sinne eksyin. Ensivaikutelma on tärkeä!<3 Jossain vaiheessa rustailin alkoasua uusiksi ja löysin hyviä ohjeita, uskon, että ostoulkoasun käyttöönotto onnistuu tällaiselta epänörtiltäkin!:D En vain ole osannut päättää, ja sitten väsähdän liikoihin vaihtoehtoihin...ai juu, vaihtoehdot! Se voi olla, että sullakin ois vaikeuksia päättää.;))) Senkin vaaka!:P

   Poista
 25. Tämä on ihana blogi, saat olla ylpeä. Ihania kuvia ja ajatuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mia!<3 Miten ihana saada tällaista palautetta<3

   Poista