sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Siitä se ajatus läks!Olemme jo useamman viikon ajan pähkäilleet mieheni kanssa, että kuinka saisimme halot siististi terassille talvea varten. Joka talvihan ne ovat tuossa terassilla olleet, mutta nyt kun terassi on käsitelty mustaksi, lika korostuu aika tavalla enemmän kuin ennen. Vastauksena näihin pulmiin Villa Valkon Kati bloggasi tällä viikolla ihanan inspiroivia kuvia Habitare-messuilta, ja siitä se ajatus tosiaan syntyi. Kiitos Kati ideasta!:)


Eilen aamulla näytin kuvaa miehelleni, ja piirsin paperille meidän terassille mitoitetun halkomökin. Sahauskulmien laskemisessa sain apua tuolta 15-vuotiaalta nuorelta mieheltä, jolla on hitusen parempi laskupää kuin äidillään. ;) Sitten läksin ruokakauppaan, ja kotiin tullessa oli ensimmäinen mökki valmis. Tänään mies teki toisen kaveriksi ja pojat pinosivat halot paikoilleen.
Tässä yhdistyi kaksi pulmaa: halkojen siisti talvisäilytys ja jämälautojen järkevä käyttö. Harmi, että laudat eivät ole kauttaltaan harmaantuneet (vielä). Tykkään patinoituneesta laudasta.:)  Lautaa on onneksi vielä jäljellä, ja ainakin pari tuollaista pitää tehdä lisää terassin syvennykseen...


Tänään olenkin sitten ihmetellyt näiden lisäksi Tori.fi-sivuston tehokkuutta. Eilen laitoin myyntiin (vihdoin ja viimein) kaksi sohvaa ja kaksi kappaletta Stokken Tripp Trapp-tuoleja. Tuolit haettiin juuri ja toisesta sohvastakin on jo kaupat sovittu. Hmm...Mitäköhän myisi seuraavaksi.;)

Hyvää alkua uuteen viikkoon!:)
Taina


19 kommenttia:

 1. Hei huikee idis! Mä taisin ihastella habitare-kuvista just samoja vanerimökkejä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niin on! Niin hyvä, ettei edes tarvinnu suostutella tuota miestä kovin kauaa.;)) Ne alkuperäisethän on ihan mielettömän upeat, mutta nämä sopii paremmin tänne meille.:)

   Poista
 2. Oiiiiihhh! Ihan järkyttävän hienot! Vautsi vau! Kiva että inspiroiduit noin paljon! Ihan huiput! Hyvä Taina &Co!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos vain Kati itsellesi!:) Mä kun en siellä messuilla käynyt, niin olisi jäänyt tämä keksimättä ilman kuviasi. Oli yllättävän helppo suostutella mieskin tähän hommaan, kun oli niin hieno idea!:)

   Poista
  2. Nopeita tosiaan olitte. kyllä on hienot!!!!!

   Poista
 3. Vau! Tulipa hienot ja vitsit mitä miehiä sulla on talossa kun noin nopeasti toimivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olen kyllä ylpeä sekä miehistäni, että työn tuloksista!:) Aika kiva huomata, että tuo teinkin voi (halutessaan) olla paljonkin avuksi.:)

   Poista
 4. Niitä kulmia mäkin heti aloin miettiä - ei ole ollut matikkaa hetkeen :D mutta makeet on mökit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä mä olin laskivinani ne kulmat, mutta ihan samaan en päätynyt kuin juniori, mutta se käyttikin laskinta!;)) Turha kai mainita, kenen laskelmat oli oikein. Ei ainakaan mun.:P

   Poista
 5. Se Luona Designin osasto oli kyllä ehdottomasti messujen kivoin. Just sen takia, että oli niin "luomu".

  Mutta kivat on noi teidän omat versiot myös :). Eikä näköjään valmistuksessa kauaa nokka tuhissut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ne alkuperäiset on ihan mielettömän upeat! Taitaa olla liimapuuta? Niitä ei ollut vielä siellä firman sivuillakaan eli myynnissä. Nämä mökit ratkaisivat joka tapauksessa ilmassa olleen ongelman puiden säilytyksestä. Olen niin kyllästynyt niihin leviäviin halkopinoihin...:)

   Poista
 6. Tosi hyvä idea ja toteutus! Kesällähän niihin vois laittaa sit jotain muuta... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, hyvä idea tuo kesäkäyttö! Tuohon voisi vaikka ripustaa amppelin tai laittaa kasveja myös lattialle...

   Poista
 7. Kivalta näyttää. Huippumiehiä sinulla! Täältähän saa uusia ideoita tuon tuosta :)
  Mukavaa syksyä, t. Ella

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ella!:) Olen ylpeä miehistäni.<3 No, ideahan ei ollut oma vaan lainattu, siitä kiitos Luona Designille!:)

   Poista
 8. Onpas ihanat! Sopisivat meillekin Villa Laukkaan, ehkä vain johonkin muuhun tarkoitukseen, kuin puiden säilytykseen. Täytyypä laittaa suureen hyvien ideoiden kirjaan muistiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos T!:) Täytyypä tulla katsomaan sitä Villa Laukkaa!:) Hyvien ideoiden kirja kuulostaa ihanalle.

   Poista