perjantai 5. syyskuuta 2014

Syysillan valoaJee! Perjantai! Tällä viikolla olen nukkunut monena yönä huonot yöunet, mitä lie stressin poikasta...Siksi viikonloppu tuntuu erittäin tervetulleelta. Eilen oli hieman kaiken lisäksi katastrofin alkua ilmassa, kun iltapäivällä siivoillessa huomasin keittiön sokkelin alta valuvan vettä! Sain nopeasti paikalle tutun timpurin purkamaan kaapistoa sen verran kuin oli tarvis, ja naapurista putkimiehen (mies oli tietysti juuri työmatkalla), ja vuotokohta löytyi onneksi nopeasti. Putken liitoskohdasta oli tihkunut vettä kaappien alle, mutta ei seiniin. Kaapistot seisovat jaloillaan ja kaapistojen alla on laatoitus, joka nousee myös seinälle pienen matkaa, joten vesi ei ollut päässyt lattialta minnekään. Kaapiston sokkelit ovat tietenkin lastulevyä, ja onneksi selviämme tällä kertaa parin sokkelin palan vaihdolla. HUH!

Olipa täällä eilen miehiä kerrakseen, sillä myös sähkömies kävi asentamassa valot ja muutamia pistokkeita kesähuoneeseen.:) Kesähuoneeseenkin saisi valon sisälle, mutta koska tila on kylmä ja kostea, pitäisi valaisimen olla ulkotiloihin tai vähintään kylpyhuoneeseen sopiva. Eipä taida kovin mukavannäköisiä (mielellään kynttiläkruunumallisia) ulkovalaisimia olemassakaan! Ehkäpä ripustan vain tavallisen kynttiläkruunun pöydän päälle...
Joka tapauksessa kesähuone näkyy nyt pimeälläkin. Niin kuin kuvista näkyy, hommaa riittää vielä, ja tikapuut sekä pihalla, että kesähuoneen sisällä kuuluvat toistaiseksi vakiona varustukseen.

Joskus viime vuonna tein meidän kylpyhuoneeseen pienen viritelmän, jotta voidaan saunoa silloin tällöin tunnelmavalaistuksessa. Kylppärin nurkkaan laitoin metallivaasin ja siihen kauniita käppyräisiä oksia. Oksat pysyvät paikoillaan, kun kippasin vaasiin Kekkilän valkoisia koristekiviä, ehkä puoli säkillistä. Tigerista ostetut, paristoilla toimivat valot tuovat sitten sen tunnelman.
Minä ja nuorempi pojista tykätään saunoa välillä tässä hämyvalaistuksessa.  Mies ei aina ymmärrä meidän valojen käyttökieltoja.;) Höh.

Tunnelmallista perjantai-iltaa!
Taina


4 kommenttia:

 1. Voi kun kiva idea laittaa tuonne saunan lähelle tunnelmavalot!
  Olipa onni, ettei ollut kerinnyt tulla isompaa vesivahinkoa!
  Mukavaa perjantaita ja viikonloppua sinulle, koita saaha nyt nukutuksi:)
  Tervetuloa muutes vierailemaan blogiini:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!:) Olen todella helpottunut, että ei päässyt suurenpaa vahinkoa syntymään. On nimittäin sellaisestakin kokemusta, kun oltiin 11 vuotta sitten lomalla pohjoisessa, kun lämminvesivaraaja oli poksahtanut ja vuotanut ympäriinsä. Tuli kolmen kuukauden evakko ja iso remppa. Olin vielä viimeisilläni raskaana, ja muutto tehtiin käytännössä kahdestaan miehen kanssa. Tietysti hellettäkin piisasi.:) No, tuli kyllä kaikki ikävät vaihtoehdot mieleen, joten helpotus oli suuri, kun ei pahempaa tapahtunut.
   Kävin blogiasi jo lueskelemassa ja näyttipä mukavalta! Tulen varmasti uudelleen ajan kanssa kahlaamaan.;) Mukavaa viikonloppua!:)

   Poista
 2. Huh, onneksi ei tullut isompaa vesivahinkoa! Ihanat nuo saunan tunnelmavalot! Mukavaa viikonloppua!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!:) Nyt oli onni onnettomuudessa, ettei vesi alkanut valumaan vaikkapa Tanskan loman aikana! Aurinkoista viikonloppua!:)

   Poista