tiistai 16. syyskuuta 2014

Kinuski-puolukkakaurapaistos ja omenasatoa



Synttäripostauksessa oli puhetta tarjolla olleesta Kinuski-puolukkakaurapaistoksesta. Olin päässyt sitä maistamaan hiljattain töissä ystäväni Maijun tekemänä, ja siitä muodostui meidänkin juhlissa selvä suosikki. Maiju oli löytänyt ohjeen kesällä Aamulehdestä, ja tässä se nyt on teille muillekin kokeiltavaksi!:)




Pohjan ainekset: 

4 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sulaa margariinia
0,5 dl kinuskikastiketta

Täyte:
2 dl kermaa vatkattuna
1 prk rahkaa (200g?)
1,5 dl kinuskikastiketta

Sekoita kuivat aineet. Lisää rasva ja kinuskikastike. Painele pohja leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa noin 15 minuuttia. Kun pohja on jäähtynyt, sekoita vatkattu kerma, rahka ja kinuskikastike. Kaada seos pohjan päälle ja lisää reilusti puolukkaa pinnalle. Tämä maistuu muuten todella hyvälle, etten sanoisi vieläkin paremmalle, seuraavana päivänä!





Eilen otin itseäni niskasta kiinni ja kävin poimimassa omenat koristeomenapuista, joita meillä on toistaiseksi kaksi kappaletta, tai siis kolme, mutta omenoita oli vain kahdessa. Muistelen, että näistäkin voisi jotain hilloa pienen määrän keittää...Vinkkejä otetaan ilolla vastaan! En ole ehtinyt yhtään googlettamaan. Nyt kun omenat on kerätty, pääsee viimein ajamaan nurmikon, joka alkaa olla lievästi sanottuna ylipitkää.



Eilen kun oltiin miehen kanssa tuossa pihalla, lensi pään yli kaksi joutsenta. Mies totesi mulle, että tällä kertaa näyttävät lentävän oikeaan suuntaan sentään (kohti etelää.) Parinkunta piti meteliä lentäessään, ja mä arvelin, tuskin ovat suunnasta varmoja, mutta että koiraspuolinen on varmaan silti sitä mieltä, ettei tässä mitään neuvoa nyt tarvi ryhtyä kysymään!;)

Syysauringonpaistetta!

Taina

8 kommenttia:

  1. Hih, vai sellaisia joutsenkeskusteluja ;) KIITOS tuosta paistosohjeesta! Toivoinkin kovasti, että saat sen ja ehdit julkaista ennen viikonloppua. Sain nimittäin inspiraation kutsua vanhempani ja siskoni perheen sadonkorjuulounaalle ja tuo sopii jälkkäriksi aivan mielettömän hyvin. Mitä luulet, monelleko tuosta riittää? Mukavaa päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu itsellesi jälleen kommentoinnista!:) Meillä oli kymmenkunta aikuista juhlissa (lapset ei näitä syö...), ja porkkanakakusta oli mennyt ehkä 1/5 ja muffinsseja oli mennyt ehkä 5 kappaletta eli tämä paistos oli juhlien hitti, ja kyllä siitä yhdestäkin riittää aika isolle poppoolle. Osa taisi ottaa lisääkin, ja itse söin viimeisen pienen palasen eilen. Eli jos sullla on muutakin tarjolla, niin yksi paistos riittää varmasti!:) Käytin isompaa irtopohjavuokaa, joka on ehkä 26-28 cm halkaisijaltaan...

      Poista
  2. Oiskohan joutsenillakin vieressä se kuuluisa apukuski, jolla on aina neuvot valmiina kaikkeen :D

    Hitsinvitsi, kun mun tekee nyt mieli kokeilla tota sun paistosta. Vaikuttaa sen verran idioottivarmalta (enkä tosiaan nyt tarkoita sua tällä :)) ohjeelta, että jopa minä saattaisin onnistua. Ehkä...
    Mutta koska olen niin tyhmä, niin kerro vielä, millaista toi kinuskikastike on? Siis mielellään joku ihan valmistaja tai merkki ja tieto siitä, löytyykö sitä kuivahyllystä vai kylmäkaapista, auttais mua eteenpäin :), Sooooriiii, mutta oikeesti oon ihan pulassa näitten kakkujen sun muitten kans. (Jos jossain lukee vaikka että "paistetaan keskilämmöllä", niin paistamatta jää. En tiedä mikä on keskilämpö :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin on hyvä olla noin helppoja ohjeita, sillä mä olen myös sellainen, joka alkaa miettiä, että mitäköhän tämä ja tämä oikein tarkoittaa. Meinasinkin laittaa tohon ohjeeseen, että valmista kinuskikastiketta, mutta sitten ajattelin, että jokuhan voi haluta tehdä itse.:)) Eh, en todellakaan halunnut kokeilla kinuskin tekoa ennen juhlia, joten pyörin Prisman hyllyjen välissä melkoisen tovin, ennen kuin löysin kinuskikastikkeet. Ainakin Lahdessa ne löytyivät hyllystä, jossa oli muitakin kastikeaineksia yms..siis esim. tomaattikastikepohjia...Niitä merkkejäkin oli tosiaan vaikka kuinka monta, mutta päätin satsata, ja ostin Rainbow-merkkistä.;) Just vein roskiksen, ja sain kaivettua purkin sieltä tarkistusta varten...Lapsi kysyi, että mitä sä äiti teet!:)) Kokeile rohkeasti, ei tässä varmaan voi epäonnistua, kun mäkin onnistuin!;)

      Poista
    2. Jee. Kiitos :). Otan riskin ja testaan ens sunnuntaina, kun on tulossa vieraita. Paitsi että taidan tosiaan (yrittää) tehdä sen valmiiksi päivää ennen. Kerron sitten kuinka kävi :)

      Poista
  3. Laitoitko pohjataikinaa reunoille myös? Puolukka sopii kauran kanssa, mutta sointuisikohan vadelma kauraisen pohjan kanssa?
    Moni kavahtaa puolukkaa sen kirpeyden tähden. Ei kai auta kuin kokeila:) Kiitti mielenkiintoisesta ohjeesta. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En laittanut taikinaa reunoille, vaan taputtelin sen tasaiseksi pohjalle.. Sain ohjeet Maijulta lyhyesti tekstiviestillä, ja siksi tein, niin kuin itse arvelin.:) Jos ei yhtään tykkää puolukasta, niin sitten suosittelisin miettimään, löytyiskö jotain muuta kirpeää, kuten karviaisia tms. tilalle. Kinuskikastike on makeaa, tosin rahka taittaa sitä imelyyttä, mutta reseptin juju on mielestäni juuri tuossa kirpeän ja makean balanssissa.:) Ehkäpä niitä puolukoita voisi laittaa hieman vähemmän? Kiitos kommentoinnista Ella!:)

      Poista