lauantai 18. lokakuuta 2014

Pitsiä, pellavaa ja kuvausharjoituksia



Olipa mukava tapa aloittaa loma se eilinen peli-ilta! Pelasimme aluksi nuoremman poikamme toiveesta muutaman erän Unoa, minkä jälkeen siirryimme pelaamaan Rappakalja-nimistä peliä, vierasperheen kuopuksen toiveesta. Siihen peliin sitten jämähdimmekin, sillä se on ihan mahtavan hauska peli. Tuo nimi on hieman harhaanjohtava, sillä jotenkin voisi saada sen käsityksen, että peliin liittyy juominen. No, ei liity millään tavalla! Suosittelen kokeilemaan. Meidän 11-vuotiaskin oli aivan innoissaan tästä pelistä, jossa pitää sepittää juttuja ja saada muut uskomaan niitä. Tässä voisi olla kiva peli joulun pyhiin...Pitäisi ehdottomasti tavata myös ystäviä useammin!

Lomalla kannattaa tehdä asioita, jotka tuntuvat mukavilta ja saavat hyvälle mielelle! Unohtakaa siis kaappien siivoaminen ja pyykinpesu!:) Tänään kaupungilla piipahtaessamme kävin Luhta Outlet-myymälässä ja löydettyäni kauniin pefletin huimaan 2,5 euron hintaan, syttyi päässä lamppu ja iski kauhea inspiraatio päästä kuvaamaan. Kotiin päästyäni ryhdyin saman tien hommiin.




Jokin aika sitten Living&Roomilta tilaamassani paketissa oli sulkatyynyjen lisäksi mm. nämä Apilanlehdelle (jonka astioita saa tätäkin kautta) vaatesuunnittelija Lars Wallinin suunnittelemat pitsikuvioiset lautaset, neljä pienempää ja neljä isoa lautasta. En ole ostanut uusia astioita piiiitkiin aikoihin, ja nämä olivat vielä niin hyvässä alennuksessa, joten tässä nyt selittelen ostoksiani.;))



Viritin juuri ostamani pefletin kuvaustaustaksi ja kaivelin laatikosta rekvisiittaa lautasten kaveriksi: kirpparilöytöihin kuuluvan kristallilasin, puisen lautasliinarenkaan, metallisen lautasliinarenkaan, syksyisen paperilautasliinan, pellavaisen lautasliinan ja vuosia vanhat Matti&Maija pihviaterimet...




Muuntelin asetelmaa ja nautin. Ehkä somistaminen voisi olla mun työtä, on se niin kivaa! Yllättäin tykkään eniten tuosta viimeisestä kuvasta, jossa on paperiservetti, vaikka pefletin teksti meneekin kuvassa hieman vinoon. Eikä muuten harmainta aavistusta, mitä pefletissä lukee, koska en ranskaa osaa kuin muutaman sanan.:P Mikä kattausvaihtoehdoista näyttää parhaalta sinun silmissäsi?

Lopuksi vielä muistutus arvonnasta. Jos valkoiset pallovalot tai Fazerin suklaat kuulostaa hyvältä, kannattaa lukijoiksi kirjautuneiden tai Facebook-sivusta tykänneiden jättää pieni kommentti Arvonta-postauksen perään. Arvon voittajat sunnuntaina 26.10. 

Aurinkoista lauantaita!

Taina

4 kommenttia:

  1. Oioi. Noi lautaset on niin kauniit <3. Luulen, että on pakko alkaa niitä itsekin keräillä.
    Mutta vaikka kuinka kelaan, niin en osaa päättää, mistä kattauksesta tykkään eniten. Kaikki näyttää mun silmään niin kivoilta.
    (PS. Lautasille annettiin sellainen pesuohje, että käytön jälkeen virutetaan juoksevan veden alla ja sitten voin pestä koneessa, mutta ilman pesuainetta, koska ne tiskikoneelle tarkoitetut aineet on niin kuluttavia. Puhdasta kuulemma tulee noin ja säilyy pitsit ja platinareunukset ehjinä)

    Ihanaa viikonloppua Mansikkatilan maille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista ja pesuohjeista!:) Arvelin, etteivät reunukset kestä konepesua. Vein viikolla yhden kakun sillä isommalla lautasella ja ennen kuin mä arvasinkaan, oli kakku hävinnyt parempiin suihin ja lautanen tiskikoneeseen.;)) Ei onneksi käynyt mitään vahinkoa yhden pesun aikana, vaikka oli pesuainettakin mukana!
      Lautaset on tosi ihanat!:)

      Poista
  2. Oi miten ihanat lautaset ja kattaukset. Stailaaminen on todella kivaa, kyllähän sekin kai ammatti on. Mut sit jos sitä tekis ammatikseen, se ei olis varmaan vapaa-ajalla niin kivaa enää. Oma suosikkini on tuo pellavaliina-stailaus, vaikka kaikki on hienoja. Ihana pefletti muuten, niin ihana, ettei sen päälle varmaan raski istua. Ihanaa lauantai-iltaa Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niinhän se varmaan on, että saattaisi tympiä somistelu pitemmän päälle.:) Sitä paitsi mä tykkään tehdä sitä kodin lisäksi töissäkin eli koululla. Luokan viihtyisyys on mulle tärkeä juttu. Enkä muuten ajatellut käyttää tuota peflettinä, vaan voisin hakea kolme lisää, ja käyttää ruokapöydällä kattausten alla. Niin ja tietenkin kuvausrekvisiittana!:D

      Poista