lauantai 4. lokakuuta 2014

Miltä siellä pihalla nyt näyttääkäänJotenkin vaikea saada hyviä kuvia tuosta meidän pihasta kesähuoneen ympäriltä. Sellaisia kuvia siis, joista kokonaisuus hahmottuisi ja toisaalta keskeneräisyys ei hyppisi silmille. Kaikki kuvat tuntuivat myös olevan vinksallaan sinne tai tänne...Valittelut siis etukäteen ja tässä myös syy, miksi pihakuvia laitan näytille vasta nyt.


Oli todellakin onni, että syyskuu oli säiden puolesta ihan parasta laatua! Mikäs oli kasveja istuttaessa ja pihalla hääräillessaä, kun aurinkoa ja lämpöä piisasi. Ensimmäiset istutukset tein ihan syyskuun alussa, ja viimeiset pari viikkoa sitten. Tarkoitus on vielä istutella kukkasipuleita, vaikka pahoin pelkään, että ne päätyvät talven aikana parempiin suihin... No, mutta, mitenkäs se nyt noin oikealle on kallellaan koko rinne ja kesähuone.;)Aika suuret istutusalueet tuohon kesähuoneen ympärille lopulta muodostui. Samalla saimme polkuja halkomaan nurmikkoa, ja se on minusta ihan tosi mukava juttu! Kasveista postailin jo aiemmin, mutta nyt keskitytään kokonaisuuteen. Joitain kasveja olen ostanut tuon postauksen jälkeen, mm. rinneangervoa ja komeamaksaruohoa. 


Ensimmäisenä laitoin istutukset kesähuoneen tuplaikkunoiden alapuolella olevaan rinteeseen.
Seuraavaksi istutin kasveja kesähuoneen sivustalle, tulevan terassin viereen ja grillauspaikan ympärille. Mies kantoi grillauspaikan luo nuo isot pölkyt lautakasojen alta, ja ehkäpä ne jossain vaiheessa kaivetaan maahan rajaamaan grillausaluetta...


Pieniä istutuksia tein myös rinteen alaosaan, joka jää lähemmäs vajaa. Keväällä tätä rinnettä on tarkoitus laittaa lisää. Esim. pioneista olen oppinut, että ne kannattaa ostaa nupullaan tai kukkivina, jos haluaa, että ne ylipäätään kukkivat joskus. Ainakin pioneita ja liljoja olen kaavaillut tuohon osaan, joka toistaiseksi on peitetty vain aluskankaalla.
Tämä kesähuoneen ympärillä oleva suurehko alue on tarkoitus rajata noilla vanhoilla punatiilillä, joita olen haalinut jo aiemmin. Joitakin metrejä olen jaksanut rajausta tehdä, mutta into lopahti kesken...keväällä jatkuu.

Sitä mukaa, kun pihalla olen saanut jotain tehtyä, on uusi idea pälkähtänyt päähäni. Eipä liene vaaraa, että piha - tai mielummin puutarha- tulisi koskaan valmiiksi.:)

Taina
 

4 kommenttia:

 1. Voi että ihana tuo kesähuone ja koko piha - totta on ,että nyt on syksyä piisannut - minä jo silti odotan kuuraa ja talven sävyjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Anne!:) Minäkin toivon mielummin pientä pakkasta ja selkeää säätä, kuin harmaita mössöpäiviä. Yleensä niitä on paljon luvassa ennen talventuloa tänne etelään...

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Satu!:) Tervetuloa lukijaksi.<3 Valoa, aurinkoa, lämpöä, kesäiltoja...huokaus...

   Poista