tiistai 10. huhtikuuta 2018

Ideoita ylioppilasjuhliin - Kutsusta, menuun ja koristeluunRakastan juhlia! On ihanaa olla osallisena iloisissa juhlissa, ja olen sitä mieltä, että jos on syytä juhliin, kannattaa järjestää juhlat! Toisinaan on kivaa viettää juhlia vaikka ilman varsinaista syytäkin. Arvostan sitä, että ihmiset uhraavat aikaa ja vaivaa juhlien järjestämiseen, ja silloin tällöin haluan järjestää kivat juhlat itsekin.


Koti ja Keittiö 5/2014

Kotivinkki


Esikoisen ylioppilasjuhliin on nyt puolitoista kuukautta aikaa. Viikonloppuna listasin itselleni  mahdollisimman kattavan muistilistan, josta on helppo ruksata sitä mukaa asia yli, kun se on hoidettu. Listani on oikeastaan monta pienempää listaa, ja luultavasti siihen tulee vielä lisää asioita, kun ne tulevat mieleen. Kirjasin ylös mm. vaatetuslistaa (kengät, vyöt, sukkahousut on juhlapukeutumisessa se, mikä tuppaa jäämään viime tippaan..), vieraslistaa, ajatuksia kutsukortteihin, menuun ja koristeluihin liittyen. Postauksen kuvat on otettu lehtileikkeistä, joita olen tallettanut vuosien varrella, ja jotka nyt ovat inspiroimassa minua juhlien suunnittelussa. Ihan kaikkiin en löytänyt valitettavasti lähdettä.


Broileri-couscoussalaatti, Kodin Kuvalehti 11/2011

Tzatsikikakku

Pastasalaatti, Kodin Kuvalehti 11/2011

katkarapu-fetasalaatti, Kotivinkki


Looginen järjestys juhlien järjestämiseen lienee miettiä ensin vieraslista ja sitten tarjoilut sen mukaan. Ylioppilasjuhlissa on hieman hassu lähtökohta juhlien suunnitteluun, sillä lopulliset tuloksethan tulevat vasta pari-kolme viikkoa ennen juhlapäivää, eli ihan liian myöhään ajatellen vaikkapa pitopalvelun varaamista. Pojan aineet ovat lähteneet sen verran vahvoilla arvosanoilla, että pitäisin melkoisena yllätyksenä, jos meillä ei juhlia vietettäisikään. Silti toivoisin, että tulokset tulisivat nopeammin. Tiedän perheitä, joissa oikeasti ei uskalleta aloittaa juhlajärjestelyjä ennen virallisia tuloksia.Yrtti-coctaillihapullat, Kodin Kuvalehti 11/2011

Lohi-avokadokakku, Kotivinkki

Jauhelihapiiraset, Kodin Kuvalehti 11/2011


Pinterest-kansiossani on muutamia kivoja kutsukorttimalleja ja lehtileikepinostakin löytyi yksi kiva malli, jota voisin käyttää. Meinaan tehdä niin, että esittelen mieluisimman idean miehelle, ja hän saa taiteilla kutsut, koska se häneltä sujuvammin käy. Haluan lähettää oikeat kutsukortit postissa, vaikka alustavaa tiedustelua voi ja täytyy tehdä jo ennen kutsujen lähettämistä nykyteknologiaan hyödyntäen.;)


Mansikkainen jogurttikakku, Divaani 

Marjaisa limekakku, Ihanat reseptit juhliin, Dan Sukker ja Sunnuntai

Mansikkarahkakakku, Valio


Nykyään ihmisillä on paljon erityisruokavalioita, ja niistä olisi hyvä olla selvillä. Menu on hyvä laittaa näkyville. Samalla voi kertoa, mitä eri ruoat sisältävät ja kaiken lisäksi menusta saa kauniin koristeen noutopöytään.:) Menussa suosisin suolaista makean sijaan. Kokemukseni mukaan suolainen tarjottava tekee (aikuisten) juhlissa paremmin kauppansa kuin makea. Meillä menu voisi olla tällainen: paria erilaista salaattia, lihapullia, suolaista piirasta, ehkä voileipäkakkua. Lähetin tiedustelun pitopalveluun sillä ajatuksella, että suolaiset tarjottavat tulisivat sieltä. Katsotaan...

Makeissa riittää mielestäni vähempi, tyyliin kahta, korkeintaan kolmea erilaista makeaa. Meillä se todennäköisesti on kakkua ja jotain muuta leivoista. Prinsessakakku on maultaan pojan lemppari, samoin croissantit. Kinuskikissan prinsessakakkuleivokset tai täytetyt croissantit voisi olla toinen makea tarjottava kakun lisäksi. 


Mansikkaleivokset, Kodin Kuvalehti 14/2008

Unelmien Talo & Koti

Croissantit mansikka-appelsiinitäytteellä, Pirkka


Kodin valmistaminen juhlaan lähtee liikkeelle siivouksesta ja inventaariosta. Olen viime kesästä asti käynyt kaappeja läpi ja myynyt tarpeettomia tavaroita kirppiksellä eteenpäin. Tämähän ei tietenkään ole minkään onnistuneiden juhlien edellytys, vaan ihan itseni vuoksi tuota olen tehnyt. Ennen juhia on tarkoitus käydä vielä läpi esikoisen huone ja eteinen turhista tavaroista. Inventaariota tarvitaan esim. astioiden, pöytäliinojen ja tuolien osalta. Onko niitä riittävästi ja oikeanlaisia. 

Meillä on hyvin tilaa viettää juhlia, ja vaikka laskutasoa keittiössä on metritolkulla, on se juhlien aikaan aina meilläkin kortilla. Saatan hankkia kaksi Förhöja -tarjoiluvaunua Ikeasta ja sijoittaa ne juhlien ajaksi keittiön ja olohuoneen seinämää vasten olohuoneen puolelle. Tarjoiluvaunuihin voisin laittaa esille astiat ja ruokailuvälineet, joten varsinaisille tarjoiluille jäisi enemmän tilaa keittiön puolella. Seinämän vieressä ne eivät olisi pahasti kulkuväylällä ja siitä olisi helppo jatkaa keittiön puolelle ruokia ottamaan. Ruokapöytä voisi olla ruokailijoiden käytössä, kuten se on meillä aina juhlissa ollutkin. 


Drömhem&Trädgård 5/2013

Plantagen magazine 2013

Unelmien Talo & Koti


Kesän juhlat -Koti ja keittiö erikoisliite 6-7/18


Koristeluissa panostaisin sisääntuloon, sekä tarjoilu- ja ruokapöytien kaunistamiseen. Ovessa olisi kiva olla kukkakranssi ja sekä etu- että takaterassilla ruukuissa kukkia. JOS nyt en ihan väärin muista, viime vuonna koulujen päättäjäispäivää edeltävänä yönä oli pakkasta.:/ Ruukkuistutuksia meiltä löytyy vain, jos sää on plussan puolella, viirinauhat tai kukkanauhat terassilla tai pihalla edellyttävät myös säitä, jolloin juhlia voi oikeasti viettää ulkona. Menee siis listalle, kiva, muttei todellakaan pakollinen. Eteiskaapin tyhjentäminen tai lisänaulakko vieraiden takeille kannattaa huolehtia hyvissä ajoin ennen juhlia.Kesän juhlat -Koti ja keittiö erikoisliite 6-7/18

Kodin Kuvalehti 10/2017

Vaikka vieraat varmasti tuovat kukkia tullessaan, täytyy ainakin ruoka- ja tarjoilupöydälle tilata kukat hyvissä ajoin ennen juhlia. Meillä juhlien värit tulevat olemaan melko varmasti valkoinen ja vihreä. Kukissa päädyn luultavasti valkoisiin kukkiin, ja vihreä tulee niiden mukana.:) Se, tilaanko ison, rönsyilevän, kimpun vain oksia, jotka asettelen maljakoihin rykelmäksi, jää nähtväksi. Kukkia haluaisin käyttää myös ruokien ja kakun koristelussa, ehkä jääpaloissakin! Aika paljon riippuu siitä, mitä on saatavilla. Omenankukkia voisin sokeroida kakun koristeeksi, kuten sokeroin ruusunlehtiä viime kesänä

Kesän juhlat -Koti ja keittiö erikoisliite 6-7/18


Jo esikoisen rippijuhlien aikaan ihastelin Koti ja Keittiö -lehden kuvaa, jossa pöydän päällä on valkoisia, heliumilla täytettyjä, ilmapalloja. Murattiköynnös koristaa ilmapallojen naruja. Tämän aion toteuttaa pojan juhliin. Mielestäni ihanan raikas ja kepeä tapa koristella ruokailutila! Katossa pallot eivät tule ruokailijoiden tielle. Tosin, jos helle yllättää (epäilen vahvasti), niin pallot saattavat poksahdella kuumuudessa itsestään rikki. Lahdessa ainakin Paperikuu täyttää palloja heliumilla, hintaa täytöllä on 2,5 euroa/ilmapallo + ilmapallojen hinta. Varsin edullinen tapa koristaa juhlatilaa.

Ylppäreiden (tai muiden juhlien) järjestelyyn löytyy muistilistoja esim. täältä ja täältä. Juhlat sujuvat luultavasti paremmin, kun niiden suunnitteluun on uhrannut jonkin ajatuksen. Tärkeintä onnistuneissa on juhlissa on kuitenkin rento yhdessäolo, hyvä ruoka ja iloinen mieli. 
Taina


14 kommenttia:

 1. Mainiolta, monipuoliselta kuulostaa! Aluksi on hyvä inspiroitua runsaasti! Tänä vuonna toukokuun lopun soisi olevan kaunis ja kesäinen. Me iloitsemme viikkoa ennen lakkiaispäivää esikoisemme hääjuhlassa. Jännittäviä aikoja! 💚 Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!<3 Näinpä, on helpompi (ehkä) karsia, kuin nyhjäistä tyhjästä.;D
   Todellakin toivotaan ihanaa, lämmintä kesää, joka alkaisi jo toukokuussa! Nyt on meitä kiusattu säiden puolesta riittävästi.
   Aivan ihanaa kevättä Tuija!<3

   Poista
 2. Nämä pohdiskelut ovat hyvä apuväline myös kaikille muille juhlien järjestäjille.
  Tosi kivoja ideoita ja hyödyllisiä pointteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina!<3 Googlailin, mutta silmiini ei osunut yhtään postausta, jossa joku juhlat järjestänyt olisi anatanut vinkkejä vastaisuuden varalle. Sellaiselle postaukselle olisi mielestäni tarve.:)
   Uskon, että tästä postauksesta on ainakin apua itselleni jäsentämään ja muistamaan kaikkea, mitä vielä pitää tehdä ja muistaa.:)

   Poista
  2. Hmm, pitäisiköhän kaivella muistiaan... 😂 Tuija

   Poista
  3. iLman muuta! Jään odottamaan sun postausta!:)

   Poista
 3. Juhlat ovat ihania ja niiden järjestäminen on mukavaa puuhaa, vaikka tekemistä ja muistamista onkin tosi paljon. Ise olen tänä vuonna mukana järjestämässä esikoiseni valmistujaisia ja ensi keväänä sitten toivottavasti kuopukseni ylppäreitä tänne meille kotiin. Tsemppiä sinulle, Taina, juhljärjestelyihin ♥ Olen ihan varma, että teille tulee upeat ja hyvät juhlat. Mielenkiinnolla jään odottamaan uusia postauksia juhlista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!<3
   Mä tykkään juhlista niin paljon, että voisin kuvitella tekeväni työkseni jotain juhlien järjestelyyn liittyvää. Olo keveni tulevia ylppäreitä ajatellen, kun hyväksyin pitopelvelun suolaisten tarjouksen. Rippijuhlat teen varmaan omin käsin, mutta sitten olenkin lomalla, ja muutenkin ne menevät varmaan sitten jo rutiinilla.:)
   Syyhyttäisi kokeilla noita makeita leivonnaisia, voi olla, että postauksia on tosiaan tulossa aiheesta lisää...;D
   Ihanaa viikonloppua Krisse!

   Poista
 4. Kivoja ideoita ja ohjeita olet säästänyt!
  Tuo ilmapallon naruun viritelty muratti on kaunis idea!
  Ja prinsessaleivoksista saa myös helposti vihreä-valkeat versiot.... ;)

  Ihania juhlien suunnitteluja sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!<3 Noista prinsessaleivoksista ajattelin tosiaan tehdä valkoiset, ehkä mustaan vuokaan, koriste voisi sitten olla vihreä...Heh, voisin heittäytyä suunnittelemaan ja kokeilemaan nyt sydämeni kyllyydestä, mutta yritän malttaa pitää tolkun mielessäni.:P

   Kiitos Susanna!<3

   Poista
 5. Nostan isosti hattua kaikille teille innokkaille ja kekseliäille juhlajärjestäjille, koska itsellä se on niin kaukana omalta mukavuusalueelta kuin olla voi. Paitsi mun satuelämässä, jossa loihtisin herkut ja kattaukset oman maan antimista pöytään ihan tosta vaan :)

  Toivon, että sulla säilyy iloinen mieli järjestellessä, etkä päädy stressaamaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iih, sun satuelämä kuulosti niin ihanalta!<3
   Oikeassa elämässä tykkään järjestää juhlia, ja just nyt olen aika määrätietoisesti ja järjestelmällisesti tehnyt suunnitelmat ja hommat on jo kivasti edenneet viime viikonlopusta. Ensi viikonlopulle tai viimeistään vapun pitkälle viikonlopulle ajattelin olkkarin seinän maalausta, ehkä mielummin jo ensi viikolla, sillä kyllä tuolla pihallakin tekemistä riittää, jahka lumet sulaa.

   Kiitos Annukka, yritän olla stressaamatta, toistaiseksi olen vain innoissani!;D

   Poista
 6. Meillä on kutsut tehty ja vieraille jo ilmoteltu etukäteen, että varaavat tuon päivän kalenterista meidän tyttären juhlia varten. Kyllä meilläkin ne juhlat ovat tulossa, siitä ei ole pelkoa. Meillä tyyli on tyttömäisen boheemi ja koristeina on bonboneja :)
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bonbonit on kauniita!<3 Niitä voisin ripustella terassille...Miksei niitä ilmapalloja voisi laittaa uloskin...Täytyy hieman miettiä!:)

   Kiitos Outi, ja pahoittelut, että vastaaminen kesti näin monta päivää!<3

   Poista