tiistai 30. huhtikuuta 2019

Perhosleinikkejä ja omena-kuohuviinikakkua - Iloista vappua!



Hassua, tuntuu aivan perjantailta, vaikka on tiistai. Huomisessa yhdistyy varmaan lauantai ja sunnuntai, ja sitten ollaan taas maanantaissa. No, uusi perjantai on sitten jälleen ihan nurkan takana!:)  



Viime perjantaina kävin Villiviinissä, ja etukäteen olin ajatellut tehdä jotain samantyylistä tarjottimelle (pienemmässä mittakaavassa), mitä Saija Sitolahti teki Kevätmessuilla. Nähdessäni Eijalla Pihapiiri -messuja varten hankitut perhosleinikit, muutin hetkessä mieleni ja otin pienen nipun tuota kukkaa, jolle olen nyt viime päivinä menettänyt sydämeni täydellisesti. Aivan ihana, uusi, tuttavuus!<3




Kotona tein kuitenkin niin, että rakensin ensin perhosleinikeistä ja pääsiäiskukkien rippeitä käyttäen asetelman olohuoneen tarjottimelle. Pienet maljakot ja pullot, ja yksittäiset oksat, saa kivasti koottua ryhmäksi tarjottimen avulla. Juuri sen vuoksi olen jonkinmoinen tarjotinhamsteri.:P 


Loput kukat asettelin Marimekon Ming -maljakkoon, ja sen sellaisenaan keittiön pöydälle. Perhosleinikeissä on jotain ruusumaista, mutta kepeämpää. Kukat tuntuvat saavat hauskan metallisen hohteen vanhetessaan, ja miten monta erilaista, puuterista, sävyä muutamaan oksaan mahtuu!



Eilisilta meni töihin leipoessa. Halusin pitkästä aikaa ilahduttaa työkavereita jollain herkullisella. Kokeilin tuoreessa Kodin Kuvalehdessä ollutta omena-kuohuviinikakkua, ja lisäksi tein tuttua marenkikakkua, molempia kaksinkappalein. Marenkikakkujen päälle laitoin toiseen Valion Irish Cream -rahkaa, ja toiseen valmista Sitruunarahkaa. Kakut katosivat lähes kokonaan päivän aikana, ja kovasti kehuja sai tuo omena-kuohuviinikakku. Jos olette kiinnostuneet reseptistä voin sen jakaa myöhemmin.



Jos meillä tänä vuonna olisi ylioppilasjuhlat, niin saattaa olla, että tuota omena-kuohuviinikakkua olisi hyvinkin meillä tarjolla.

Viimevuotiselta ylioppilaalta kyselin, aikooko hän ulkoiluttaa uutta lakkiaan nyt vappuna. Vastaus oli, että ehkä. Eipä ole itsellä juuri tullut lakkia käytettyä vuosiin, edes vappuna. Toista se oli ennen vanhaan, kun lakki päässä kuljettiin koko kesä!;)))

Oikein kuplivan ihanaa ja aurinkoista vappua!
Taina

9 kommenttia:

  1. Minullekkin tuo kukka on uusi tuttavuus. Ja totta kun sitä katsoo, vaikka näin ruudunkin takaa, siinä on paljon katsottavaa, pieneksi kukaksi ja tosiaan jotain ruusumaista.
    En ainakaan muista että olisin ollut sinun blogissasi aikaisemmin. Mutta se on hetkessä korjattu, liityin lukijaksesi ja liitin blogisi lukulistalleni, no niin.
    Tuleppas sinäkin käymään aurinkokujalla kylässä.
    Oikein hauskaa vappua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, muistelen sinun törmänneen tänne ennekin!<3 Kiva, kun löysit uudelleen! Kävin jo lukemassa sun kuulumisia, ja tulen uudelleen ihan niin, että jää jälki!<3

      Kiitos, kiitos, ja oikein aurinkoista ja iloista vappua!

      Poista
  2. Onpa tosiaan todella kaunis kukka <3 Minä ulkoilutin töissä tänään omaa lakkia, lapsista on aina sitä kiva testailla :)
    Ihanaa vappua sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin!<3
      No, tuo! Ei ole tullut mieleen laittaa lakkia töihin...En tosin uskaltaisi antaa sovitettavaksi, sillä täitä on aina liikkeellä. Mulla on kammo.:P
      Kiitos Outi ja mukavaa vappua sinulle!<3

      Poista
  3. Ihania herkkuja, varmasti maituivat! perhosleinikki on minullekin uusi, mutta tuo pulloasetelma on meilläkin parastaikaa olkkarin pöydällä, viimeiset kimpun rippeet saa kivasti vielä uuden elämän. Hauskaa ja aurinkoista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!<3 Juu, pulloasetelma ei tosiaan ole uusi keksintö, itse vaan välillä meinaan unohtaa, miten hauskan saa aikaiseksi aika vähällä ja pienellä määrällä kukkia!:)
      Iloista vappua!<3

      Poista
  4. En yhtään ihmettele, että kakkusi ovat huvenneet päivän aikana kahvipöydästä ovat ne niin herkullisen näköisiä ja varmasti myös makuisia. Omana-kuohuviinikakku kiinnostaa ilman muuta niinkuin aina uudet reseptit, ettei aina juhlapöydässä olisi niitä samoja makuja.

    Eihän tuota ylioppilaslakkia ole juurikaan tullut ulkoilutettua. Eilen sentään sovitin sitä, että mahtuuko vielä päähän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen niin vaihtelunhaluinen, että tämä resepti iski itselläni juuri siihen kohtaan:) Harmitti, ettei vielä ollut esim. omenakukkia kakun päälle. Niillä koristelu olisi tehnyt kakusta täydellisen.;D

      Näytit todella kauniilta lakissasi!<3 Mulle oma lakkini on ollut vuosia liian suuri, ja siksi (ainakin) se on aika ryvettyneennäköinen, sillä vappuna on usein tuulista, ja lakki on lennellyt päästä!:)))

      Poista
  5. Ajattelin ristiäisiin kokeilla tota omena-kuoharikakkua, aivan ihanan näköinen! Laitoitko alkoholitonta vai ihan tavallista kuoharia? :)

    VastaaPoista