keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Hukummeko tavaraan?Oikeastaan se, että aloitin keittiön kaappien ja laatikoiden läpikäymisen, ei ollut ollenkaan huono juttu. Edes lomapuuhaksi. Tajusin eilen joitain laatikoita tyhjentäessäni, etten ole edes pyyhkinyt pölyjä osasta muuton jälkeen, vaan aina iloisesti latonut tavaroita edellisten päälle. Kattilakaapin ritilöiden alta löytyi rakennuspölyä yhdeksän vuoden takaa...
Tässä istun nytkin keittiönpöydän ääressä, ja pöytää täyttävät Tupperin, Ikean ja Orthexin muovikipot ja -rasiat. Tarvitsenko näitä kaikkia? Tuskin, sillä osa niistä on täysin käyttämättömiä. Raksa-aikana asuimme alle 60 neliön kolmiossa ja suuri osa mm. keittiötavaroista oli varastossa laatikoissa. Tänne muutettuamme heivasinkin turhia tavaroita, joita en ollut osannut edes kaivata, surutta kiertoon! On tainnut kulua liian monta vuotta kunnon inventaariosta.Kävimme tänään ystäväni kanssa kahvittelemassa sisustuskahvilassa ja kiertelimme parilla kirpputorilla. Jotenkin oli helppo vastustaa kaikenlaista tavaroiden houkutusta, kun olen kokenut niin suurta helpotusta saatuani jonkun kaapin tai laatikon järjestykseen ja turhat tavarat pois. Ostoksina kaksi sisutuslehteä, jotka voin lehdet luettuani heittää surutta paperinkeräykseen tai tarjota kaverille luettavaksi.


Halusinkin nyt muistuttaa sekä itseäni, että teitä muita, jotta muistaisimme tämän: Onni ei ole tavaroissa, joita itsellemme haalimme, usein jopa päinvastoin! Himohamstraajat eivät todellakaan vaikuta onnellisuuden perikuvilta. Muutamme isompiin koteihin tai vuokraamme lisätilaa, jotta kaikki tavaramme mahtuisivat siististi kotiimme. Kuluttaminen on vaikea laji. Tänään olen yhden oppitunnin viisaampi siinä.:)


Taina

10 kommenttia:

 1. Viisaita sanoja - mitä enemmän tulee ikää sitä vähemmän tarvitsen. Olen yhden kerran joutunut kunnolla jakamaan tavarani ja silloin huomasin ,että ei ne ole minulle se juttu :) ei onnen tae !... ihan muut asiat ovat. . . Silti minä edelleen rakastan tiettyjä juttuja, mutta ei ole kovin tarvetta haalia niitä. Vähemmän on enemmän ja onni ei asu tavaroissa ..näin se vain mielestäni on..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun tykkää kaikenlaisesta kauniista, saattaa käydä niin, että matkan varrella alkaa kuvitella, niiden kauniiden tavaroiden tuovan onnen. Kyllä mäkin tykkään tavaroista ja joidenkin omistamisesta olen kovin iloinen, mutta joku järki pitää kuitenkin olla.:)

   Poista
 2. Kunnon inventaariot aina silloin tällöin ovat niin paikallaan. Iso tarve olisi täälläkin kaappien ja varastojen läpikäymiselle. Tulee ihan uskomattoman hyvä mieli kun saa turhat tavarat pois ja kaappeihin paikat kaikelle tarvittavalle. Sen jälkeen on aina hetken aikaa helpompi olla järkevä kuluttaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin! Mietin sellaista, että ottaisinko kirpparipöydän vai kokeilisinko esim. fb:n kirpputoria tai Tori.fi-palvelua...Kun ottaa kirpparipöydän. niin siinä on aika paljon työtä ja SUURI vaara, että kirpparilta tulee jotain vaihdossa kotiin...:)

   Poista
 3. I want to sit on that little jetty and enjoy the peace and beauty

  Mollyxxx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This place in on my way to work. It´s amazing how relaxing nature can be!:)

   Poista