torstai 24. tammikuuta 2019

Villasukat nuorison mieleen



Joskus ennen joulua näin työkaverillani kuvan villasukista Adidas -logolla ja raidoilla. Hänen äitinsä oli sukat tyttärelleen neulonut. Samantien aloin neuloa sukkia viime vuonna Marisukista ylijääneistä langoista. Toiveikkaana ajattelin, että ehtisin neuloa vaikka molemmille pojille sukat joululahjaksi. No, olihan sitä kaikenlaista hommaa siinä joulun alla, joten sukat jäivät sitten odottamaan parempia aikoja. 

Viime viikonloppuna sain sukat viimeisteltyä, ja ne ovat olleet oikein mieluisat kuopukselle. Esikoinen saikin todella kauniit villasukat joululahjaksi tyttöystävältään, joten hänellä ei enää akuuttia tarvetta uusille sukille olekaan.

Neuloessa tajusin, että noilla mun lapsukaisilla on molemmilla samankokoinen jalka kuin isällään, vaikka aika pienijalkaista porukkaa olemmekin. Koko perheen miehillä jalkaan sujahtaa koon 40 jalkineet ja sukat. Tuntui hirmuisen suurelta nuo sukat siinä tehdessä.:)





Työkaverini kuvasta sai sen käsityksen, että logo on vain sukan ulkosyrjällä. Niinpä päädyin kirjomaan kuvion sukkaan silmukoita jäljitellen neulomisen sijaan. Vain raitaosuudet neuloin logosta. Ihan tällä viikolla näin työkaverillani sukat livenä, ja siellähän olikin logot molemmin puolin vartta! Kahdella logolla kannattaa tehdä kuvio neuloen ja langanjuoksut "sitoa" sopivin välein. 





Nyt on sitten mietinnässä, että mitä neuloisin seuraavaksi. Kovasti tekisi mieli kokeilla Novitan Elämä on runo -peiton neulomista, mutta katsotaan nyt. Tykkäisin tehdä yhden työn valmiiksi kerralla, mutta kirjoneulepeitossa on niin kova homma, että valmista tuskin tulisi ennen kesää. Oikea asenne olisi varmaan tämän työn kohdalla, että valmiiksi hiljalleen, ehkä ensi talveksi...Mielessä on myös paritkin kivat sukat itselle, toiset kirjoneuleella, toiset pitsikuvioilla, tai voisihan sitä välillä neuloa vaikka jotkut kivat lapaset!

Kelitkin suosivat nyt juuri sekä villasukkien käyttämistä, että neulomista. Kun kevät jossain vaiheessa alkaa kolkutella, on ainakin minulla toisenlaisten vaatteiden ja harrastusten aika!:)


Pakkasterveisin,
Taina

12 kommenttia:

  1. Aivan ihanat sukat, kelpaisi minullekin! Meidän pojalla on iso jalka, kokoa 45 ja tuntuu, että kun hän jättää parit lenkkarit eteiseen, niin koko eteinen on täynnä kenkää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Kyllä minäkin voisin tällaisia käyttää, vaan maailma on täynnä toinen toistaan ihanampia sukkaohjeita, aina pitää olla jotain muuta kuin edelliset.;)
      45, ymmärrän!:))) Taitaa olla koosta riippumatta niin, että eteiset on AINA täynnä kenkiä.;D Kai se kuuluu tilan luonteeseen.:P

      Poista
  2. Nämä addu-sukat on ihanat. Ne ovat myös minun neulontalistalla. Mitä tarkoittaa "...langanjuoksut "sitoa" sopivin välein"? Mä vähän kokeilin tuota kirjoneuleen tekoa ja yhden kuvion kohdalla vähän kirrasi ja oli vaikeutta noiden langanjuoksujen kanssa, mutta en lannistu. Tekemällä oppii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori Taina ja Krisse, kun tänne väliin sotken...

      Kannattaa kirjoneuletta varten katsoa Youtubesta ohjevideo lankadominanssista. Näin langanjuoksut tulevat siististi. Itse opettelin enemmän ja vähemmän hyvällä menestyksellä tämän "oikean" tekniikan Elämä on runo -peittoa tehdessäni (koska nurjapuoli on näkyvillä, sen on pakko olla siisti).

      Poista
    2. Kiitos Krisse, ja ihana Tuija, kiitos, kun neuvot!<3 Mietinkin, että selitänkö tuon sitomisen, mutta tuumin, että en osaa sitä niin hyvin selittää.:) Olen kirjoneulomisen opetellut joskus 2-kymppisenä, muistaakseni ihan vain kirjoista ohjeita lukemalla, kun ei tuota tubea ollut silloin.:) Samasta syystä en vieläkään useinkaan tajua lähteä hakemaan neuvoja sieltä.;D Koulussa tosin käytän esim. neulonnan aloituksessa Novitan videoita, osa porukasta hoksaa niiden avulla, kun itsellä on vain kaksi kättä ja aloittajia on kerralla melkein 20! Jatka vain harjoittelua Krisse!<3 Minusta näyttää, että olet jo ihan osaava neuloja!

      Viime vuonna neulomani Marisukat olivat minusta aika kivat sieltä nurjaltakin.:) Kässänope joskus sanoi, että nurjan pitäisi näyttää käsitöissä niin siistiltä, että vaatteen voisi pukea vaikka nurin päälle. Tämä on siis pyrkimys mulla, ei aina täyty, mutta siihen pyritään.:)

      Poista
    3. Kiitos, Taina ja Tuija hyvistä neuvoista! Videon avulla varmasti opin minäkin tuon langan sitomisen.

      Poista
    4. Tuo aloittaminen meni minulla ihan ohi hilseen!:)) Tein yhden onnistuneen alun, purin sen, ja sitten en enää onnistunut, vaikka yrtin monta kertaa. Täytyy ottaa lanka ja puikot huomenna töihin, eräs työkaverini on aikamonen neulevirtuoosi. Hän varmaan ymmärtää, mitä teen väärin.:) Tekemällä oppii!<3

      Poista
  3. Täällä addu-sukat myös työnalla. Tyttö toivoi musta-valkoisia, mutta mustan kutominen on niin kamalaa, joten harmaat tein. Nyt sain kuulla, että pitäisi olla keltaiset. Eli toiset täytynee laittaa työnalle. Mun silmikointi on ainakin ekassa sukassa luokattoman huonoa, kun pitkästä aikaa sitä harrastin. Tikapuutekniikkaa suositteli työkaverini (invisible stranding), mutta en jaksanut nyt opetella (video YouTubessa kestää noin 45 minsaa).

    Ja hei, peiton kutominen vie niin mennessään, että tulee yllättävän nopeasti valmiiksi. Mulla meni noin puolitoista kuukautta. Kaiken liikenevän ajan kudoin. Aamuisin ennen töihin lähtöä vaikka yksi kerros. Ja kirjoneuleen tekeminen onnistuu sitten jossain kohtaa telkkaria katsoessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiitos vinkeistä Tuija!<3 Täytyy käydä katsomassa, tikapuutekniikka on mulle ihan vieras termi! Joskus, jos en tajua ohjeessa jotain, soitan äidille. Sieltä saa hyvät neuvot.<3

      On mun varmaan ainakin kokeiltava peiton tilkkuja! Sun peitto on upea!<3 Kaupassa oli just poistossa Novitan juhlalankoja, vaan harmi, kun niitä oli vain yksittäisiä keriä jäljellä. Mulla on menny ihanat langat ihan ohi tietoisuuden. Neulonta on kyllä kivaa. Jätin sen moneksi vuodeksi, koska mun hartiat on muutenkin aina jumissa. Nyt yritän liikkua neulomisten välissä, ettei olisi ihan mahdottomat jumit, ja käyn veljelläni hierottavana säännöllisesti.:)

      Poista
  4. Voi vitsit, nämä sukat ovat kyllä niin hienot!!
    Minulla ei puikot hyppysissä pysy, mutta ihailen aina kun joku osaa tehdä.
    Meidänkin poitsu varmasti tykkäisi!
    Kaunista viikonloppua sinne pakkasen maahan, jossa noille sukille käyttöä nyt onkin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Hah, enpä taida kyllä uskoa, että sulla ei puikot pysyisi käsissä!:P Kun osaa sitoa upeita kimppuja, ei muutaman puikon heiluttelu ole mitään siihen verrattuna.;D No, siellä teillä ei ihan niin paljon villasukille ole käyttöä, toisin kuin täällä.:D Kylmät laattalattiat ja lämmityksen puute ehkä silloin tällöin korkeintaan saa varpaat kylmäksi ehkä?

      Ihanaa viikonloppua Susanna!<3

      Poista