tiistai 7. lokakuuta 2014

Kuvahaaste - lokakuuPienen Linnun makrokuva-haaste täällä taas.:) Tällä kertaa aiheena oli lokakuu. Siispä peppu ylös sohvalta ja ulos kuvaamaan. Sisällä eroa kuukausien välillä on huomattavan paljon hankalampi havaita.;)

Kesäkukat saavat hiljalleen vaihtua syksyisempiin istutuksiin. Miten hauskalta callunat näyttävätkään lähempää tarkasteltuna!

Varma syksynmerkki on etuterassille ja perustuksiin kiipeilevät kotilot. Tänä syksynä, kuten kesälläkin, niitä on onneksi ollut selvästi vähemmän kuin viime vuonna.
Pihalta ja metsästä löytyy lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia. Lähimetsikön kärpässienestä on joku nakertanut itselleen käytävän. Eikö kärpässieni olekaan myrkyllinen kaikille?

Vanhan tuomen oksia koristava jäkälä tekee oksista patinoituneet.:)

Hmm..Pitäisikö ottaa halkoja vielä sisälle ja laittaa tulet takkaan...


Taitaa olla syksy ihan parhaimmillaan juuri nyt.

Taina

32 kommenttia:

 1. Hieno etanankoti. Kivoja väriläiskiä ja syksyn haikeutta.

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Maailma näyttää aika erilaiselta kun kaikkea lähtee tarkastelemaan normaalia lähempää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Olen ihan innoissani näistä lähikuvista ja kiva miettiä jo etukäteen, että millaisia kuvia ottaisi. Mitenkäs sun valokuvauskurssi meni? Opitko paljon uutta?

   Poista
  2. Hyvin meni kurssi ja ope oli ihan mahtava! Nyt vielä kun saisi palikat järjestymään päässään, niin hyvä olisi. Paljon uutta oppia tuli, mutta se ei ole ihme, sillä kurssille mentäessä sanoin, että olen kääntänyt kameran kerran manuaaliasetusten puolelle, mutta se jäi siihen. Todellisuudessa olin kääntänyt väärää nappulaa, eli kamerani ei ollut koskaan ennen edes ollut muilla kuin automaattiasetuksilla ;)

   Poista
  3. No mutta sehän kuulostaa ihan multa, sillä erotuksella, että kun en jaksa opetella järkkärin käyttöä, niin jatkan kuvaamista kännykällä. Oikeasti tuossa Samsungissa on minusta aika hyvä kamera, ja niin paljon helpompaa sitä on kantaa myös mukana.:) Kunhan se "Valokuvausta yksinkertaisille" järjestetään täällä, niin sitten menen varmasti mukaan!;))

   Poista
 3. Hyvin on oppi mennyt kurssilla perille, upeita kuvia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eh...Mulla on kaikki kurssit käymättä, joten sitä suurempi kiitos!:))

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos!:) Yritin etsiä jotain sellaista, joka näyttäisi lähempää erilaiselta, vaikkapa pinnanrakenne tms.

   Poista
 5. Todella hienoja kuvia olet tallettanut lokakuulta :)

  VastaaPoista
 6. Et vain mennyt pihalle, menit jopa metsään :) Kaunis kuvasarja, kovasti tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no ihan vaan metsän reunaan.:) Kiitos kehuista!:)

   Poista
 7. Kauniit makrot. Alimmaisesta tykkään erityisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, halko olikin vaikeampi kuvattuva kuin muut. Ja se sentään ei heilunut tuulessa!;))

   Poista
 8. Kaikkia näitä tämän viikon haasteen kuvia katsellessani minulle on iskenyt Suomi-ikävä! Voi kuinka kaipaankaan vuodenaikojen vaihtelua ja kirpeitä syysaamuja :/. Ihanat kuvat nämäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ansku! Syksy on ollut ihan mahtava säiden puolesta. Uskon, että minäkin kaipaisin vuodenaikojen vaihtelua, jos asuisin jossain pienemmän vaihtelun alueella.:)

   Poista
 9. Miten olet saanut vähennettyä kotiloita? Minusta tuntuu, ettää ne lisääntyvät mielettömästi vuosi vuodelta, vaikka niitä kerää ja yrittää hävittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että kotiloiden vähentyminen on ollut ihan vähälumisen ja sateettoman kesän ansiota...tai jotain säähän liittyvää. Kyllä me niitä kerättiin viime kesänä satamäärin, mutten usko sillä olevan vaikutusta.:)

   Poista