torstai 16. lokakuuta 2014

Tammen kultaiset lehdetVaikka meidän pihaa ympäröivät koivut alkavat olla paljaita, on siellä täällä vielä lehdet tiukasti kiinni puissa. Tammet taitavat pudottaa lehtensä viimeisten joukossa.

Muistan edellisen työpaikan pihalta tammen, jossa oli lehdet tiukasti vielä pitkään lumentulon jälkeen. Niistä ajoista asti olen kuvitellut, ettei tammen lehti voi saada kaunista väriä lehtiensä pintaan syksyllä, vaan olen luullut, että tammen ruskaväri on aina sellainen likaisen ruskea, vähän tympeä väri. Olen ollut väärässä.
 Työmatkan varrella kasvavat valtavat tammet ovat tänä syksynä ihan mielettömän kauniit! Tänään tein äkkijarrutuksen tammien kohdalla, sillä en voinut mitenkään ajaa niiden ohi tallentamatta näkyä kameralle.:) Jos oikein pinnistelee, niin tuossa ylläolevassa kuvassa näkyy myös se autiotalo metsikössä, pellon takana...

Tammi puuna on minusta ylväs ja hieno. Liitän sen kartanoihin ja haaveissa asun tietenkin tammikujan päässä, vanhassa kartanossa, joka ei ole liian suuri, mutta tilava kuitenkin. Kartanon ympärillä kasvaisi englantilaistyyppinen puutarha sokkeloineen ja ruusuköynnöksineen...Tällaisia päiväunia.;) Ihan vähän meinaa olla jo jalat irti maan pinnasta ja mieli lomatunnelmissa!

Pilvilinnoja teillekin!

Taina

p.s: Tunnelmallisten pallovalojen ja herkullisisten suklaiden arvontaan pääset osallistumaan täältä.  

 


4 kommenttia:

 1. Tammi on ikuisuuden ja voiman symboli, eikä kyllä ihmekään. Se on yksi lempipuitani. Tänä vuonna on ollur muutenkin kaunis ruska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen ajatellut, että tämän syksyn ruska on jotenkin kirkkaampi ja kestänyt pidempään kuin muistankaan. Puut loistaa harmainakin aamuina kuin auringot.:)

   Poista
 2. Ihania syyskuvia! Tammihan on arvokas puu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!:) Noissa tammissa on todellakin jotain erityistä. Ne kasvavat niin isoiksi, etten ole uskaltanut istuttaa sellaista meidän pihalle.:)

   Poista