perjantai 7. elokuuta 2015

Ne Bonanzat



Liitumaalaussaarnaaja tässä hei!;D Taidan olla hieman hurahtanut näihin. Kahden seinän jälkeen halusin kokeilla liitumaalia huonekaluihin, ja maanantaina aloitin Bonanza-tuolien maalailut ja eilen illalla myöhään sain viimeisenkin maalattua.








Viime viikon Helsingin reissulla kävin Måla&More-kaupassa, jossa myydään Annie Sloan-maaleja. Olohuoneen seinä on juuri tuolla maalilla maalattu. Liikkeessä oli isot mallitaulut sävyistä, ne helpottavat kummasti värivalintaa, vaikka olin kyllä niitä etukäteen tutkinutkin mm. blogeista. Tätä maalia voi ostaa myös pienissä kokeilupurkeissa, joten värisävystä erehtyminen ei ole niin vakavaa kuin joissain toisen merkkisissä liitumaaleissa. 







Ylipäätään liitumaalilla maalaaminen tuntuu minusta huomattavan paljon edullisemmalta, kuin tavallisilla maaleilla maalaaminen. Sekä olohuoneen, että työhuoneen seinän maalit maksoivat n. 60 euroa, tosin olohuoneen maalin hintaan kuului postimaksu kotiovelle saakka. Minusta tuo on varsin edullista, sillä muovimaalit kyllä tuppaavat maksamaan...Tällaiselle tyypille, jolle muutoksen pitäisi tapahtua suitsaitsukkelaan, on liitumaali ihan loistojuttu, sillä se ei vaadi pohjatöitä, ja kaiken huipuksi maali kuivuu todella nopeasti. Näiden tuolien kohdalla yksi maalauskerta ei todellakaan ollut riittävä, tarvittiin kolme kerrosta, jotta tumma ei kuultanut maalin alta. Olohuoneen seinän sävyhän muuttui jo kertamaalauksella.







Kuten kuvista näkyy, ostin myös kohtuullisen jykevät ja laadukkaat siveltimet, jotka olivat kyllä sitten varsin hintavat maalien hintaan nähden. Toinen sivellin on maalaamiseen, ja toinen vahaamiseen. Jos kalkkimaalipinnasta haluaa kulutusta kestävän, täytyy se vahata. Niinpä keittiön tuolit ja pöytä saavat vahakäsittelyn lopuksi. kuten kuvista näkyy, hioin tuolia kevyesti ennen vahausta. Vaha tuo pintaan tuollaista patinaa.

Mulla on suunnitelmissa saada pöytä valmiiksi viikonlopun aikana, kiirettä pitää siis. Pöytälevystä tulee harmaa (Paris grey) ja jalat maalaan samalla sekoituksella, jolla maalasin tuolitkin (Pure white ja Paris Grey).







Tänään on hieno päivä! Lomaperjantai, aurinko paistaa ja on mun synttärit.:) Taidan olla niin lapsellinen, että oma syntymäpäivä on edelleen kiva juttu. Kesähuonekin saatiin eilen aukaistua, joten mikäs tässä on juhlapäivää viettäessä.


Aurinkoisen ihanaa perjantaita!

Taina







22 kommenttia:

  1. Onnea, ONNEA, onnea Taina! Kivaa synttäriä ja pitäähän sitä nyt ihmisen syntymäpäivästään iloita ja nauttia ♥ Tuoleista tuli tosi upeat. Mahtaisikohan tuo kalkkimaali toimia myös tapetin päällä? Meillä olisi yksi pieni seinäpätkä vailla uutta väriä, mutta siitä pitäisi tapetti poistaa ensin alta ja se hiukan ahdistaa, etenkin tuota remppakaveriani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Niin, voisihan se näkökulma tähän iän lisääntymiseen olla aika kielteinenkin.;D
      Veikkaan kuule, että kalkkimaalilla voisi todellakin maalata myös tapetin päälle. Teilläpäin on varmaan useampi liike, joka myy ainakin Country French-maalia, ehkä myös Kalkitir...Country Frenchillä on muuten hyvät FB-sivut, jonne voi laittaa myös kysymyksiä, niin saa sitten asiantuntevia vastauksia, sillä ei noi kaikki jälleenmyyjätkään aina ole kokeilleet kaikkea käytännössä.:) Tiedän kyllä, miten kypsää voi olla tapetin poistaminen, jos se lähtee sellaisina sentti kertaa sentti paloina irti...:)

      Poista
  2. Oikein aurinkoista syntymäpäivää, Taina! :)
    Tuoleista tuli todella kauniit - piti ihan miehellekin näyttää kuvat, että tällaiset meillekin tulee verannalle! ;) Ja kiinnostuin tuosta kalkkimaalista meille raksalle, pitääkin tutustua siihen vielä tarkemmin, ennenkuin otan isännän kanssa puheeksi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Aurinkoa tuntuu tänään riittävän, ihanaa!!! Hei suosittelen lämpimästi kalkkimaalia. Se on hengittävä, myrkytön ja ekologinen, eli varmasti ihan täydellinen teidän tulevaan kotiin.:)
      Tuolien maalaamisesta täytyy sua hieman valaista, että oli hieman kypsää puuhaa, sillä pinnojen maalaaminen (13 kpl yhdessä tuolissa!) oli aika hankalaa. Olin jo unohtanut, kuinka hankalaa, mutta ehkä hieman helpompaa kuin joskus edellisillä kerroilla, kiitos kalkkimaalin, joka ei ole niin valuvaa. Mun tyyli noissa pinnoissa oli sellainen pensselillä lätsädeiden antaminen.;DDD En tiedä, miten ne oikeasti pitäisi maalata, mutta mä tosiaan vetelin siveltimen molemmilla sivuilla ylhäältä alaspäin. No, lopputulos oli kuitenkin kaiken vaivan arvoinen!:)

      Poista
  3. Loistavaa juhlapäivää Taina! Sä sait mut innostuun kalkkimaalista. Pari kaappia voisi saada uuden elämän. Iloista syntymäpäivää! 🎶 Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Vanhoihin esineisiin tuo kalkkimaali on ihan just, eikä melkeen sopivaa. Värisävytkin on oikeanlaisia, pehmeitä. Suosittelen kokeilemaan, mutta varoitan samalla: Näihin jää pahasti koukkuun.;D

      Poista
  4. Iloista syntymäpäivää! Bonanzat ovat tosi hienot! Ja ihan huippua että saitte kesähuoneen avattua - tiirikoitteko? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Olen kyllä hurjan iloinen Bonanzoiden uudesta ilmeestä, vaikka tykkäsin ruskeinakin. Pinta oli kuitenkin niin kulunut istuinosissa, etteivät ne olisi kestäneet varmaan kauaa sellaisina.
      Tehtiin sitten se reikä levikkeeseen, olemattoman ovikellon kohdalle. Sääli tehdä reikä vanhaan ja hyvää puuhun, mutta eipä siinä oikein muukaan auttanut. Nuorimmaisen käsi sujahti helposti reilun seitsemän sentin aukosta sisään, ja hän sai lukon siitä aukaistua. Olisi kyllä kiva teettää se avain, mutten tiedä, saako lukkopesää irti nätisti ilman vahinkoja....Olen nyt vaan iloinen, kun taas pääsee kesähuoneeseen istuskelemaan!;)

      Poista
  5. Hei Taina! Tuolit on tosi upeat! En olisi uskonut, että tumma peittyy noin hyvin ilman maalin poistoa tai hiomista. Kalkkimaali houkuttelee, kun pohjatyö vie monta kertaa enemmän aikaa kuin itse maalaaminen. Ollaan tänään lähdössä maalaamaan pojan kämppää Tampereelle, mutta perinteisillä maaleilla. Miesten ennakkoluulot pitää ensin saada sulatettua. Ihanaa, että vielä noin "vanhana" nautit synttäreistä. Oikein paljon onnea! T. Maiju

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju!<3 Onneksi laitoit tuon vanhan hipsuihin!;DDD Yritän välttyä ikäkriiseiltä ja nauttia siitä, mitä kulloinkin on kohdalla. Jotkut ovet jää taa ja toiset sulkeutuu...
      Voi sun täytyy tutkia tota kalkkimaali tarkemmin, sillä faktat on todellakin sen puolella, että on hyvää ainetta.:) Myrkytön, hengittävä, vesiliukoinen jne...Olen muutes katsellut Wellamon kursseja! Mietin työtuolin verhoilua, sellainen kurssi löytyisi. Lähdetkös mukaan?:)

      Poista
  6. Onnea synttärisankarille! Me olemme esikoisen muuttohommissa ja kalkkimaalillekin saattaisi löytyä tässä opiskelijakämpässä käyttöä;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Huh, nyt tarkenee muuttaa! Onko kova paikka äidille? Mä vähän luulen, että mulle on sitten joskus, vaikka pitäähän nuo lapset päästää menemään...ja toisaalta sitten koittaa toisenlainen aika.
      Kalkkimaali on ihan huippujuttu, suosittelen!:)

      Poista
  7. Mukavan näköiset maalaus duunaukset :) Ihanaa syntymäpäivää ja mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Aika mahtavaa, kun nyt viimein on oikea kesä!:)

      Poista
  8. Tuoleista tuli hienot!
    Paljon onnea merkkipäivän johdosta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Tulen tuoleista iloiseksi joka kerta keittiöön vilkaistessani.:)

      Poista
  9. Loistavaa synttäriä Taina! ♥ Tuoleista tuli upeat. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi!<3 Mäkin tykkään noista ihan hulluna!;D

      Poista
  10. Sydämelliset onnittelut Taina! <3 hyvä postaus kalkkimaaleista. Itsenen ole kokeillut, mutta kyllä,alkoi kiinnostaa. Vedätkö,seinät myös tuollaisellansudilla vai miten? Ja seiniä ei kai tarvitse vahata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Meinasin vielä tehdä jonkinlaisen koosteen tuosta kalkkimaalauksesta, kunhan saan pöydän valmiiksi...Seinät maalataan pensselillä, ainakin nämä Annie Sloanit. Country Ffenchiin käytin kyllä telaa, mutta tähän suositeltiin seinämaalaukseenkin pensseliä. Seiniä ei onneksi tarvitse vahata, paitsi jos ne ovat jossain, missä ne joutuvat kovan kulutuksen kohteeksi, varmaan esim. keittiössä voisin kuvitella, että syntyy roiskeita. Mun tekisi mieli kokeilla vielä kolmaskin kalkkimaalivaihtoehto eli Kalkitir. Sitten pystyisi vertailemaan...Kirjaston Laava on edelleen kovin mun mieleen, samoin olkkarin seinä. Eteiseen olen jo ostanut maalipurkin harmaata, mutta katsotaan, koska ehdin maalauspuuhiin.:)

      Poista
  11. Minulla on myös kalkkimaali-inspiraatio, tosin vain tela on tätä inspiraatiota varten hankittuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varoituksen sana, kun tälle antaa pikkusormen, se todellakin vie koko naisen!;D Tänään olen taasen maalaillut, kun eilen kävin Helsingissä maaliostoksilla. Voi, että Paris Grey on niin ihana väri!<3 Ostin myös pienen purkin ihan uutta sävyä ex temporena, katsotaan mitä siitä syntyy...:D

      Poista