tiistai 11. elokuuta 2015

Uuden alussaViimeisen loma-aamun tunnelmia. Kävin aamulenkillä, kuten niin monena aamuna tämän kesän aikana. Kyllähän siellä on jo aavistus syksyä ilmassa, vaikka lämmintä piisaakin. Muistelin siellä metsän kätköissä kävellessäni syksyä yli 20 vuoden takaa, kun lukio oli ohi, eikä koulu alkanutkaan elokuussa. En tainnut hakea edes opiskelemaan heti, kun se ei ollut pakollista...Kun on suurinpiirtein äidinmaidossa saanut tilkan koulumaailmaa, asunut kouluilla ja käynyt sitä itse 12 vuotta, niin muistan, kuinka outoa oli, kun edessä ei ollutkaan kouluaamuja, kellonsoittoja välitunneille, koulukaveritkin lentäneet kuka minnekin...Kolme vuotta siinä sitten tein töitä päiväkodissa ja kouluissa, ja uravalinta oli sillä selvä. Kutsumusammatti, niinpä niin.

Mietin sitäkin, että miten etuoikeutetuksi tunnen itseni tehdässäni niin tärkeää ja merkityksellistä työtä, olen aitiopaikalla tulevaisuuteen. Lapsissa on toivo paremmasta maailmasta. Kun omat lapset kasvavat, sitä aika pian alkaa unohtaa, millainen on vaikkapa seitsemänvuotias koulunsa aloittaja. Tässä työssä saa aina uudelleen muistutuksen, että ne ekaluokkalaiset ovat joka kerta vielä tosi pieniä, ja vaikka kuuden vuoden aikana niistä palleroista kasvaa opettajiaan pidempiä nuoria, niin ovat ne silti aika pieniä ja meitä aikuisia tarvitaan kasvattamaan vielä monta vuotta.


Valitsin tänään aamulenkillä sellaisen polun, jota en ollut koskaan aikaisemmin kulkenut. Kyllä kannatti! Olen jo vuosia halunnut kurkata yhden rannassa olevan talon takapihalle. Polku kulkikin niin, että pihaan pääsi näkemään. Samalla uteliaisuudella ja innolla olen palaamassa töihin ja arkeen.

Turvallista ja kivaa koulunaloitusta!<3

Taina

 

18 kommenttia:

 1. Kiva kirjoitus <3. Ja tärkeitä ajatuksia.
  Iloa koulutielle Taina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka!<3 Työ on kuitenkin iso osa elämää.:)

   Poista
 2. Ihana postaus! Oikein hyvää viimeisen lomapäivän iltaa ja huippua lukuvuotta! :)

  Mä olen muuten myös aina pitänyt ekaluokkalaisia ihan todella, todella pieninä. Nyt tässä kotona ollessa mittasuhteet ovat jotenkin muuttuneet ja ekaluokkalaiset ovatkin omissa silmissä jo ihan valtavan isoja. :D Taitaa kyseessä olla hetkellinen optinen harha, sillä kyllähän nuo tänään lähikoulun tietämillä poukkoilleet 7-vuotiaat olivat aika hellyyttävän pieniä äitien ja isien käsipuolessa kävellessään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emonen!<3
   No, on tietenkin totta, että ykkösluokkalaiset on huomattvasti osaavampia ja omatoimisempia kuin vaikkapa kaksivuotiaat.;D Päivikodissa mulla oli muuten ihan huippuihana työyhteisö, mutta tajusin etten halua niinkään hoivaamaan, vaan opettamaan. Ainakin silloin 90-luvulla päiväkodissa keskityttiin leikkimiseen, ja niin sen pitää ollakin.:)

   Poista
 3. Ihana lenkkipolku <3 Mukavaa arjen aloitusta loman jälkeen :) Meillä nyt molemmat lapset tekevät lähtöä ylä asteelle ja itse ei vaan meinaa millään saada ajatuksesta kiinni, tuntuvat aina olevan äidin "pikkuisia", lapset huomautelleetkin et hei äiti mä en enää oo vauva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Täällä meilläpäin on kyllä upeat ulkoilumaastot.:) Heh, jos lapsilta kysytään, niin varmasti ovat mielestään jo isoja, eivätkä kaipaa mitään paapomista.;D Toki nyörejä täytyy löysätä iän mukana ja antaa lapsille enemmän vapautta ja vastuuta myös.:)

   Poista
 4. Aivan kertakaikkisen ihania sanoja! Antoisaa alkavaa lukukautta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi!<3 Onhan tää vastuullinen työ, ja antoisa myös.:)

   Poista
 5. Kirjoitat niin kauniisti työstäsi. Onnellisia ovat ne lapset, joilla on tuolla tavalla ajatteleva opettaja. Itsestään selvää se ei näytä olevan. Mielenkiintoista ja mukavaa lukukautta! Minkä luokan saat alkavaksi vuodeksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!<3 Minä jatkan saman porukan kanssa ja kolmannelle menen nyt viidettä kertaa.:D Näillä näkymin olen samojen oppilaiden kanssa taas sinne kutoselle asti, joten kyllä siinä oppilaista tulee jo pikkaisen omiakin.;D

   Poista
 6. Ihanan kirjoitus ja ihana polku. Kuulostat juuri sellaiselta opettajalta, josta mekin lomalla haaveilimme. Lapsille oli tulossa uudet opettajat tänä vuonna. Aurinkoista päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria!<3 Oikein hyvää lukuvuotta ja melkoisen varmasti uskaltaisin luvata, että kivat opet on teidän lapsille tulossa.:)

   Poista
 7. Kivaa koulunalkua. Siitä on jo yli 16 vuotta kun koulun lopetin ja siirryin muihin hommiin. Kiva katsella täältä mäeltä teillepäinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos!:) Olen minäkin ajatellut, että jos keksin jonkun muun työn, jota haluan mielummin tehdä, niin sitten pitää vaihtaa. En ole vielä keksinyt.:D

   Poista
 8. Tuttuja ihania maisemia. Käytiin siinä teidän nurkilla eilen Myy-ponin kanssa lenkkeilemässä ja kahlailemassa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Arvelinkin, että voisitte asua jossain tässä lähistöllä!:)

   Poista
  2. Rivitaloasuntomme, jossa appivanhempani asuvat tällä hetkellä, on teidän nurkilla myöskin. Joten erittäin tuttua aluetta ja myönnän käynneeni ilmeisesti saman talon takapihaa kurkkimassa ja ihastelemassa, kuin sinäkin. :P Nuo polut on aivan ihanat keväällä, jolloin metsät ovat valko- ja sinivuokkoja täynnä. :)

   Poista
  3. No jopas sattui!:) Kiva löytää muita bloggareita tästä läheltä! Tuolla mun lukulistalla on Happy Star Home, joka käsittääkseni asuu Lahdessa. Myös ystäväni Ute Lias, joka löytyy mun listalta, on Lahdesta.:)

   Poista