lauantai 15. elokuuta 2015

Verhopähkäilyjä keittiöön





On ollut ilo tehdä ruokaa, leipoa ja syödä valoisammassa keittiössä. Vaalea ilme on jotenkin todella rauhoittava ja lempeä.







Verhoja tässä nyt pähkäilen. Sekä makkarissa, että olohuoneessa meillä on Ellokselta ostetut laskosverhot, joista olen tykännyt paljon, sillä vaikka meillä on alunperin ollut ompelijalla teetetyt laskosverhot tässä kodissa useammassa paikassa, niin ainostaan kodinhoitohuoneen pienen pienen ikkunan verhoa nostetaan ja lasketaan. Muualla verhot ovat saaneet olla ehkä ikkunanpesuja lukuunottamatta paikoillaan, jolloin ne nostetaan ihan ylös. Siispä haluaisin myös keittiöön samantapaiset laskosverhot, joiden asetuksiin ei sitten kuitenkaan luultavasti kosketa, varsinkin kun olen aina katkaissut saksilla kiinnitysnarut lyhyiksi.;D Toki sitä voisi ommella itsekin vaikkapa valelaskosverhot, mutta ainakaan nyt ei aika anna periksi. Nuo valmisverhot ovat myös niin edullisia, että tuskin sillä hinnalla saisi edes kangasta!

Värivaihtoehdot ovat melko värittömät, eli valkoista ja harmaata tai valkoista ja mustaa. Ensin ajattelin valkoisia verhoja hyvin vaaleanharmailla raidoilla, mutta mietin, että toisiko mustavalkoinen tai tummempi harmaa enemmän särmää... Ruusukuvioiset näyttävät myös kivoilta noin värittöminä.:) Mitä enemmän mietin, sitä vaikeammaksi valita käy.
 

 

Jotexin Gustavia-laskosverho, väri musta/beige

Sama verho, mutta harmaana



Jotexin Classic Rose-laskosverho, väri harmaa



Jotexin Gustav-laskosverho, väri harmaanvihreä/valkoinen






  
Sama kuin yllä, väri pellavabeige/valkoinen

Anno Raita-laskosverho, väri musta-valko


Mitkä näistä sinä valitsisit? Olisi kiva saada mielipiteitä! Vaikka nuo verhot ei kovin kalliita tosiaan olekaan, niin en ole ahkerasti verhoja vaihtelevaa tyyppiä. Olisi mukava saada heti sellaiset verhot, joista tykkään seuraavat viisi vuotta ainakin.:) Kaikki verhojen kuvat on lainattu Jotexin ja Kodin1:sen sivuilta.

Aurinkoista viikonloppua!
Taina




14 kommenttia:

  1. En kyllä osaa päättää kumpi olisi kivempi: Jotexin Gustavia-laskosverho, väri musta/beige vai se vaaleampi versio. Myös kukallinen verho on aika kiva eikä toisaalta hypi niin silmille, mutta on kuitenkin jotain nyperrystä verhossa. Raitoja en voi oikeastaan sietää melkein missään, joten raidoista en sano yhtään mitään. :D Ja nuo tuolit. Tuntuu, että käyn kurkkimassa niitä ihan huvikseni aina välillä. Ne nyt vaan ovat NIIIIIN ihanat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria!:) Heh, mä olen koko aikuisikäni ollut enemmän tai vähemmän hullaantunut kaikenlaisiin raitoihin.;DD Hmm...Miten voikin olla näin vaikea päättää...Tietysti voisin tehdä niin, että tilaisin vaikka kahdet erilaiset kokeiluun.

      Mä olen myös noista tuoleista ikionnellinen! Nää sopii meille ja meidän tyyliin, ja hykertelen vieläkin siitä, että ne maksoivat vain 40 euroa. :)

      Poista
    2. Mä olen tainnut olla aika raitavastainen koko ikäni. No, muutama raitainen poikkeus on olemassa, josta ihan oikeasti tykkään tosi paljon :D En tiedä, mikä niissä raidoissa vaan tuntuu aina mättävän - ehkä pitäisi joskus kokeilla valita raitaa ja katsoa onko se nyt niin paha juttu. :D Hauska muuten, että noista tuoleista tykkäämme molemmat, mutta raidoista emme pääse samalle aaltopituudelle. :D

      Poista
    3. Mä olen enimmäkseen tykännyt vaakaraidoista, ja lähinnä vaatteissa. Viime vuosina pahin raitainnostus on mennyt ohi, mutta nyt tainnut jälleen hiipiä pintaan.:) Eikä siinä mitään, ettet tykkää raidoista, ei oo pakko, hei!;DDD Mä en ole oikein päässyt mukaan siihen siksakkuviovillitykseen, sillä on tullut liikaa 80-luku mieleen.:)

      Poista
  2. Mielenkiintoista... valitsisin kakkosen tai nelosen riippuen siitä, haluatko korostaa pöydän harmautta paljon vai vähän. Kauniita ovat kaikki, päädytpä mihin tahansa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu, kun kommentoit!<3 Mun tekisi kovasti mieli kokeilla noita vihertävänharmaita raitoja, sillä kun tuolla olkkarin puolella on sitä vedenvihreää, niin sopisi hyvin keittiöönkin ripaus samaa.:)

      Poista
  3. Tykkään kovasti tuosta kakkosvaihtoehdosta :) Mustanakaan tuo verho ei näytä niin pahalta mut vie varmaan keittiöstä sitten sitä valoisuutta pois :/ Mukavaa sunnuntaita ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi kakkonen oli ihan ensimmäisiä, mitä meinasin, mutta sitten noita vaihtoehtoja löytyikin niin monta lisää.:) Voi olla, että tilaan kahdet sovitukseen, ja katson, kumpi on parempi.

      Poista
  4. Kauhean hyviä vaihtoehtoja. Ehkä kuitenkin tuo eka. Siinä on särmää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, juuri sitä! Mietityttää vain, että pimentääkö sitten liikaa. Jahkailen...:)

      Poista
  5. Vaikea valinta, mutta kaikki näyttävät kyllä hyviltä vaihtoehdoilta. Itse valitsisin ehkä tuon tumman, jotta keittiöön tulisi pientä kontrastia. Lisäksi tumma verho yhdistäisi myös valaisimen kokonaisuuteen. Uskon, että minkä tahansa valitset, ei se tule menemään pieleen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ei tää valinta taida yhtään helpottua.;D Ehkä mä sitten kuitenkin tilaan USEAMMAT sovitettavaksi.:D Samaa mietin noista mustista, että olisi sitten lampulle väripari ja vähän kontrastia, ettei jää ihan pliisuksi. Sitten taas epäilyttää, että pimentääkö liikaa. Taitaa selvitä vain kokeilemalla!:)

      Poista
  6. Sen verran olen itse noihin raitoihin hurahtanut, että sanoisin harmaanvihreä/valkoinen raitaverho! :)

    Meillä ei täällä nykyisessä kodissa ole verhoja lainkaan, mutta uuteen kotiin olen kaavaillut vastaavanlaisia raitaverhoja poikien huoneisiin. Ja itse haluaisin ommella, mutta saa nähdä, onko tuolloin yhtään enemmän aikaa kuin nyt... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellavaiset voisin kyllä (ainakin haaveissani) ommella!:D On pitänyt kaivaa ompelukone monta viikkoa sitten esiin, mutta yhä vaan se odottaa aikaa parempaa. Työkavereiden kanssa on pidetty välillä sellaista ompeluiltaa/päivää, jotta on saanut jotain aikaiseksi. Sellaisesta olikin taas puhetta...
      Pidän aika varmana sitä, että tilaan ainakin nuo vihertäväraidalliset nähtäväksi.:)

      Poista