sunnuntai 2. elokuuta 2015

Pitkä viikonloppuHuikean hieno, pitkä viikonloppu takana ja mieli on siksi erittäin iloinen ja onnellinen. Suuntasimme miehen ja juniorin kanssa torstaina kohti Helsinkiä. Ajatuksena oli lähinnä käydä parissa erikoisliikkeessä, joita täältä meidän nurkilta ei löydy, ja yöpyä Scandic Park hotellissa, josta sitten jatkoimme matkaa seuraavana päivänä. 
Olemme yöpyneet viime vuosina lähes aina kotimaassa S-ketjun hotelleissa. Kolin reissu oli todella kiva kaikelta muulta osin, mutta hotellihuone oli kyllä jotain sellaista,  mikä ei ollut mieleeni. 129 euron hinnalla pitäisi saada muutakin, kuin pienen pieni ja kuuma koppero parkkipaikan suuntaan, jonka seinät olivat kaameita tahmajälkiä täynnä...Niinpä ehdotin miehelle, että varaisimme tällä kertaa huoneen Scandicista, vielä kun sen sai meistä aika edullisesti, yölle tuli hintaa 89 euroa. Niin kauniisti sisustetut tilat, huone oli lisävuoteesta huolimatta tilava, ja näkymät seiskakerroksesta upeat. Tuonne taidamme mennä vielä miehen kanssa kahdestaan joskus.

Niiden suunniteltujen kauppojen lisäksi kävimme moikkaamassa Tanskaan muuttoatekevää pikkuveljeäni ja hänen avopuolisoaan Kalliossa. Sain samalla kokeilla ennenaikaista synttärilahjaani, jonka sain juuri matkalle lähtiessämme. Mies oli nimittäin tilannut uuden objektiivin minijärkkäriini.<3 Niinpä mun piti Töölönrannassa zoomailla lintuja ja vastarannan maisemia Kallioon kävellessämme.:) Käväisimme veljeni ja kälyni "olohuoneessa" kahvilla (kahvila Bergga), ja jatkoin harjoittelua.:P


Päivällä kävimme syömässä KuuKuu-nimisessä paikassa, jonka huomasin käydessäni kalkkimaaliostoksilla (siitä juttua myöhemmin, kun pääsen keittiön kalusteiden kimppuun) tien toisella puolella. Lohikeitto oli todella hyvää, ja paikassa kävi kova vilske, joten taisimme osua ihan sattumalta hyvään paikkaan. Illalla kävimme syömässä italialaisessa ravintolassa (Sogno) ja juhlistimme samalla 18. hääpäiväämme, joka on oikeasti tänään. Ihana paikka sekin!

Perjantaina jatkoimme matkaa ystäviemme luokse länsirannikolle. Pysähdyimme matkalla mm. Loviisan Aitassa. Wau! Miehelle sanoin piharakennuksessa (ei outlet, vaan se toinen rakennus), että tänne voisin muuttaa. Kameran unohdin autoon, mutta kyllä kannattaa ehdottomasti poiketa tuolla, jos liikkuu lähistöllä. Enkä minä sieltä tietenkään tyhjin käsin selvinnyt...Ystävämme asuvat upeassa, reilusti yli satavuotiaassa talossa (kuvat puutarhasta ja pihasaunasta). Huokaus<3 Heillä ollessani tunnen olevani kuin kotona, ja aika menee joka kerta tavatessamme ihan liian nopeasti. Voi että, kun emme asuisi niin kaukana toisistamme.:( Näitä iki-ihania kesämuistoja ja ystävyyden tuomaa lämmöntunnetta haluan vaalia ja palata näihin kuviin ja tunnelmiin syksyn synkkyyden yllättäessä. 

Taina

 

10 kommenttia:

 1. Ihania kuulumisia! :) Kuulostaa tosi onnistuneelta reissulta! Hyvää hääpäivää, komeasti avioliittovuosia teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista Emonen! Aika tuntuu kiitävän, usein tuntuu, että se 90-luku oli ihan just...Joka tapauksessa saa olla kiitollinen, että yhdessä on viihdytty hyvin, ja jotenkin sanoisin, että koko ajan vaan paremmin.:)
   Nyt on akut ladattu, miehellä alkaa tänään työt ja kyllä munkin täytyy hiljalleen hipsiä valmistelemaan tulevaa lukuvuotta. On kyllä ollut ihana kesä säistä huolimatta!

   Poista
 2. Kuulostaa juuri oikealta tavalta viettää pidennettyä viikonloppua. :) Ihania tunnelmia. Onnittelut hääpäivän johdosta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi!<3 Oli niin mahtavaa, että taidan leijua hieman vieläkin.;D

   Poista
 3. Ystävillänne on kaunis koti. Varsinkin leikkimökki omenapuun alla näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on!<3 Itse talo on myös uskomaton, mutta en nyt viitsinyt laittaa kuvia sisältä, kun niissä vilisti lapsukaisia suurimmassa osassa.:)

   Poista
 4. Mukava reissu teillä! Ja kyllä hotellihinnalle pitää saada vastinetta, hyvä tietää tuo Koli-homma kun sinnekin reissua suunnittelemme :)-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, oli kyllä! Kolilla tykkäsimme kyllä esim. hotellin ravintolan antimista ihan kympillä, mutta huone oli suorastaan ala-arvoinen. Olisi tietysti pitänyt valittaa, mutta mies ei halunnut nostaa asiasta haloota, kuten mun olsi todellakin tehnyt mieli. Suunnittelimme, että seuraavalla kerralla otamme suoraan superior-huoneen, sillä ne olivat selvästi isompia ja maisemat luontoon päin. Koli on kuitenkin upea paikka, jossa kannattaa hieman viipyäkin!:)

   Poista
 5. Minäkin ihastuin Scandicin sisustukseen, kun yövyttiin Kuopiossa. Ihanaa, jos hotellihuoneet ovat tyylikkäitä ja hygienisen oloisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä! En mä muista yhtä ällöä hotellihuonetta toisaalta, paitsi tuolla Kolilla. Scandic oli taas niin ihana, että sellaisessa viihtyisi vaikka pidempäänkin.:)

   Poista