sunnuntai 16. elokuuta 2015

RosvopaistijuhlissaOnpahan ollut taas mukava ja melko vauhdikas viikonloppu! Perjantaina olin ystäväni kanssa Isojanossa. Lippujen kanssa meni vähän turhan jännäksi, sillä ennakkoon lippuja ei enää saanutkaan siinä vaiheessa, kun niitä aloin hankkimaan, joten jouduimme jonottamaan niitä ovelta. Onneksemme saimme kuin saimmekin liput, ei niitä montaa enää meidän jälkeemme jäänyt. Isojanossa on tullut käytyä melkoisen monta kertaa (esim. joskus 20 vuotta sitten muistan, kun Kummeli esiintyi:D), mutta tämä oli varmaan ensimmäinen kerta, kun liput loppuivat kesken. Syykin on luonnollinen, sillä oli melkoisen hyvät nimet esiintymässä: Tuure Kilpeläinen, Juha Tapio ja Haloo Helsinki. Oli huippuhauskaa ja tulipa laulettua ja tanssittua mukana niin, että jalat oli pelkkää spagettia ja ääni käheänä kotiin tullessa!

Eilen oli sitten jälleen aika kesänpäättäjäisjuhlien, joita on vietetty jo kahdesti aiemmin ystävämme rantaterassilla. Ensimmäisenä vuonna juhlia vietettiin ravuista herkutellen, viime vuonna teemana oli venetsialaiset ja tällä kertaa meillä olikin ilo osallistua rosvopaistijuhliin.

Puitteet on ihan joka kerta viimeisen päälle: menu, istumajärjestykset ja kattaukset on tarkkaan mietitty. Viime vuoden juhlia vietettiin pari viikkoa myöhemmin, joten tuolloin terassi oli katettu teltalla. Nyt olimme jälleen taivasalla, ja on siinä kyllä ihan oma tunnelmansa istua tummuvassa elokuunillassa. Alkuillasta kävi jonkin verran tuuli järveltä, mutta myöhemmin se tyyntyi, ja olihan meille varattu vilttejä, joihin kääriytyä.:)Ihan ähkyssä taas oltiin ruokailujen jälkeen, sen verran herkullista oli kaikki, mitä tarjottiin: itsetehtyjä karjalanpiirakoita ja sämpylöitä, kantarellikeittoa, rosvopaistia, samassa kuopassa kypsyneitä juureksia ja jälkkäriksi kahvia ja mustikkapaistosta vaniljakastikkeella. Ihan tässä tulee nälkä tätä kirjoittaessa...Ensimmäistä kertaa pääsin rosvopaistia maistamaan, ja olipa se kyllä niin hyvää.
  

 

Juttua ja naurua riitti yöhön saakka. Tällaisissa juhlissa on kivaa myös se, että tutustuu uusiin ihmisiin. Osan vieraista kanssa olimme olleet juhlissa aiemmin, osa oli näissä ensimmäistä kertaa. Lämmin kiitos upeista juhlista Samille, Peterille ja Tapsalle! Oli loistojuhlat jälleen kerran! Tällaisen viikonlopun jälkeen on helppo palata arkeen iloisella mielellä.:)


Taina

10 kommenttia:

 1. Näyttääpäs kivalta ja herkulliselta! Mä myös haluaisin maistaa joskus rosvopaistia, sillä kaikki sitä syöneet vain hehkuttavat sitä valtavasti. Sen on siis pakko olla hyvää! Kuulostaa ihanalta viikonlopulta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se mahtava viikonloppu ja rosvopaisti myös!:D Miten musta tuntuu, että toistan itseäni.:P Meillä on ollut niin upea kesä, että tätä voi kyllä lämmöllä muistella vielä vuosienkin päästä.:)

   Poista
 2. Kiitos taas upeasta seurasta. Pienimuotoiset pitsanpaistajaiset pitää järjestää vielä jossain vaiheessa syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh! Ilo on ihan täällä meidän puolella!:D Pitsanpaistajaiset kuulostaa erinomaisen kivalta ajatukselta.:)

   Poista
 3. Voi noita teidän juhlia! Näyttää tosi hauskalta, maisemat huippukauniilta ja tarjottavat herkullisilta. Nämäkö ovat taas ne miesten järjestämät juhlat? Rosvopaistin tekeminen pitäisi kyllä opetella ihan ehdottomasti. Olen kerran päässyt herkuttelemaan sillä ja maku tuntuu vieläkin suussa :) Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Tälläkin kertaa järjestelyistä vastasi tuttu kolmikko. Kaikki vielä niin viimeisen päälle ajateltu ja toteutettu. Aika mahtavaa olla kutsuttujen joukossa.:)
   Rosvopaistia tekisi minunkin mieli kokeilla valmistaa, sillä niin hyvää se oli.
   Aurinkoista ja helteistä viikkoa sinne Turun seudulle!<3

   Poista
 4. Ihanat pirskeet <3 Kaunis tuo terassi :) Rosvopaistia meillekin valmisti tuosta alkukesästä kaverimme illanistujaisten merkeissä, mä tykästyin siihen niin kovasti että nyt on itselläkin kova polte saada johonkin pihalle nuotiopaikka :) Muksaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ne ihan parhaat kekkerit jälleen kerran.:) Hieman polttelee itseäkin, että voisi tuota rosvopaistia kokeilla...Tavallaanhan se on tosi yksinkertaista. Tavallaan.;D
   Mukavaa viikkoa sinnekin!<3

   Poista
 5. Ai mitä luksusta! Herkulliset syömiset, hyvä seura ja nuo maisemat - eipä sitä varmaan muuta kaivannut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, oli kyllä luksusta tosiaan!:) Nämä miehet taitavat juhlien järjestämisen.:)

   Poista