torstai 27. elokuuta 2015

KaksitoistaNiin ne vuodet vierii ja lapset kasvaa. Onneksi en itse vanhene yhtään.;DTänään on juhlapäivä, kun nuorimmainen täyttää 12. Vuoden päästä hänkin on virallisesti teini...Onneksi murrosiän merkkejä ei ole vielä ollut näkyvissä, sillä tempperamenttia löytää riittävästi seesteisenäkin aikana. Siinä missä vanhempi pojista sulkeutuu omaan huoneeseensa ja on hiljaa, niin nuorempi tuskin toimii samalla tavalla (hyvä vaan). Puhetta ja höpötöstä riittää edelleen niin, että voisi luulla hänen oppineen puhumaan ihan äskettäin. Opettaja on kuulema antanut joskus selostaa liikuntatuntia, ja kehui kovasti.:) Puheen- tai viestinnänammattilaiseksi epäilen hänen aikuisena päätyvän, niin vahvaa ja selkeää on kaikenlainen ilmaisu ollut hänelle ihan ensimmäisistä päivistä lähtien.

Lasten syntymäpäivinä tulee aina mieleen se päivä ja ne hetket, kun lapsi syntyi. Kaikenlaisia välähdyksiä ja ajatuksia. Kuinka uskomatonta ja ainutlaatuista jokaisen lapsen syntymä onkaan vanhemmille, eikä sillä ole väliä, onko lapsi ensimmäinen vai kuudestoista, koska jokainen on oma erityinen yksilönsä, eikä korvattavissa mitenkään.

Katsoin alkuviikosta Tuhkimotarinoita-nimistä ohjelmaa, jossa lestadiolaisuuden jättänyt nainen kertoi omaa tarinaansa. Hän oli ollut raskaana yhdeksän kertaa, synnyttänyt seitsemän kertaa, mutta elossa oli lapsista viisi. Kuinka raskaita lasten menetykset olivatkaan, silloinkin kun kysymyksessä oli vasta alkio tai raskaus ylipäätään ei olisi hyvä juttu naisen terveyden kannalta! Eipä tuota ohjelmaa pystynyt kuivinsilmin katsomaan. Suosittelen, ohjelma on nähtävissä ainakin Yle Areenassa!


Kiitollisena lapsen kasvamisesta ja jälleen yhdestä onnellisesta vuodesta,
 Taina

18 kommenttia:

 1. Paljon onnea 12-vuotiaalle! :)

  Apua, huomaankohan minäkin kohta, että kymmenen vuotta on hurahtanut ja meilläkin on joskus 12-vuotias? Kuinka kaukaiselta sellainen ajatus nyt tuntuukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emonen!:) Tiedätkös, kun muutettiin tähän kotiin, oli kuopus alle 2-vuotias! Tuntuu, että aika on mennyt ihan hujauksessa ja toisaalta esim. päivähotoajoista tuntuu olevan jo ikuisuus aikaa, niin ettei tahdo muistaa miillaista elämä oli silloin. Tää mun blogini on vasta pari vuotta vanha, mutta tuntuu jännältä, kun olen lukenut joitain blogeja varmaan viisi vuotta tai kauemmin, niin niistäkin huomaa, kuinka lapset kasvaa, vaikka blogistit itse ei vanhenekaan.;D

   Poista
 2. Onnea nuorimmaiselle! :)
  Pitääpä joku hetki katsoa tuo ohjelma... nessujen kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miru!:) Suosisttelen todellakin, mua alkoi kiinnostaa nuo muut jaksot, joita en ole nähnyt...:)

   Poista
 3. Onnea nuorelle miehelle! <3 Meidänkin esikoinen täyttää ensi vuonna 12...snif...

  VastaaPoista
 4. Ihanaa! Onnea reippaalle miehenalulle! Kyllä se on kivaa kun lapset kasvaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!:) Ehdottomasti pitää olla vain iloinen lasten kasvamisesta...ja kyllä mulla on pari ajatusta jo sitäkin aikaa ajatellen, kun muksut on lentäneet maailmalle.;D Ainakin kuvittelen, että voisimme matkustella miehen kanssa kaksistaan hieman tiheämmin, koska tykätään siitä molemmat!:)

   Poista
 5. Paljon onnea nuorelle miehelle! :) Eikös vanhempien vanheneminen lakkaa jossain vaiheessa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!:) Musta tuntuu, että mä oon ollut tällainen viimeiset kymmenen vuotta, joten oisko se pysähdys tapahtunut silloin?:P

   Poista
 6. Onnea täältäkin salskealle nuorelle miehelle! Meillä sama ikä napsahtaa esikoiselle ensi keväänä. On muuten hauska miettiä mitä lapsista mahtaa isona tulla. Aina välillä itselle tulee vahva fiilis minkä tyyppiseen ammattiin oma jälkikasvu päätyy, mutta aika näyttää pitääkö tuo tunne paikkansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Juu, ammatinvalinta ei onneksi ole vielä ajankohtainen asia. Tärkeintä on tietenkin, että löytäisi oman paikkansa maailmassa ja jonkun työn, josta tykkää.:) Esim. Saksassa on edelleen systeemi, joka vastaa meidän kansakoulu-oppikoulusysteemiä. Lapsen pitää siis jo neljännen luokan jälkeen päättää, meneekö lukioon vai kenties ammatillisiin opintoihin. Aika pöljä systeemin mun mielestä!

   Poista
 7. Paljon onnea synttärisankarille ja ihanaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
 8. Onnittelut 12-vuotiaalle. Rentoa viikonloppua!

  VastaaPoista
 9. Onnea 12-vuotiaalle ja ihanan aurinkoista viikonloppua! :)

  VastaaPoista