maanantai 10. elokuuta 2015

Keittiön valkaisuoperaatio



Ensimmäinen askel keittiön valostuttamisessa oli hankkia Bonanza-tuolit. Niiden selkänoja ei noussut ikkunan reunan yläpuolelle, joten tuolivaihdoksen jälkeen keittiöön tuli enemmän valoa kuin vanhojen, korkeaselkäisten tuolien aikaan. Tätä en osannut edes tiedostaa etukäteen, mutta nyt jälkeenpäin tajuan, että niinhän se olikin! Toinen vaihe oli luonnollisesti tuolien maalaaminen


Kolmas vaihe koitti eilen pöydän maalaamisella. Aloitin sen aamulla vetäisemällä testiksi pöytälevyn sivupinnan harmaalla liitumaalilla. Väri näytti tarttuvan erinomaisesti, ja sehän oli hyvä juttu, sillä hiominen ei todellakaan huvita vieläkään, vaikka lipaston kunnostamisesta alkaakin olla aikaa!;D

 





Pöytälevyyn riitti kaksi kerrosta maalia, mutta jalkojen kanssa kävi toisin. Jalat on nyt maalattu neljästi, eikä pinta ole vielä yhtä peittävä kuin tuoleissa. Lähikuvissa näkyy, miten joissain kohdissa ruskea puskee pintaan edelleen, varsinkin kohdissa, joissa oli kulumaa. Outo juttu mun mielestä, että juuri niistä kohdista! Sinänsä pinta on erittäin kivannäköinen noinkin, yksi maalikerros sai jalat näyttämään suorastaan antiikkisilta, mutta yritän kuitenkin saada pöydän jalat mahdollisimman samanlaisiksi tuolien kanssa. Harmikseni multa loppui valkoinen maali, joten viidettä kerrosta täytyy nyt hieman odotella siihen, kun miehellä on työreissua Helsinkiin...Tuolien ja pöydän jalkojen maalaamiseen olen käyttänyt litran purkin valkoista Annie Sloan liitumaalia. Illan pimeinä hetkinä vielä vahasin pöydän kahteen kertaan, ja nyt se tuntuukin hylkivän hyvin likaa ja kosteutta. Toistaiseksi en hionut pöydän reunoja, kuten tein tuoleissa, sillä en ole ihan varma, minkä värisenä hiottu kohta sitten näyttäytyisi.







Mallailin myös mattoa pöydän alle. Kirjastosta sovitukseen otin hiljattain Hobby Hallilta ostetun maton. Sen väritys ja erityisesti pinta olisivat oikeat, mutta koko on kyllä liian pieni. Muistelen, että maton pitäisi tulla puolisen metriä tuolin jalkojen taakse, jotta reuna ei häiritse, kun tuolia liikutellaan. Muistanko oikein? Meillä ei ole ollut keittiössä mattoa koko tänä aikana, jona olemme tässä kodissa asuneet. Nykyään ruokaa tipahtelee lattioille aika harvoin, joten aika voisi olla kypsä matolle.:)



 
 



Verhovalinta pöyrii nyt mielessä. Ajattelin  tehdä postauksen aiheesta, sillä kauhea valinnanvaikeus on vallannut mielen.:) Jotain yllättävääkin tapahtui värinvaihdoksen myötä! Ruskeat työtasot näyttävät nyt oikeastaan aika hyviltä, kun ruskeaa ei ole liikaa. Ne tuovat vähän kontrastia ja lämpöä.

Ihanat Riviera Maisonin lautaset ostin viime viikolla Helsingistä White on Whiten alesta. Lautaset olivat puoleen hintaan, noin viisi euroa kappale. Sopuhinta minusta. Yllättäin myös miesväeltä on tullut hyväksyviä kommentteja lautasista. Ihmeiden aika ei liene ohi.:)

 
Taina

16 kommenttia:

  1. Ihana keittiön valkaisuoperaatio ♥ Nuo bonanzat on kyllä niin mahtavat ja pöytäkin näyttää oikein hyvältä. Onko tuo kalkkimaali siis sellaista, että ei vaadi maalipinnan hiomista vaan voi heti alkaa maalaamaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!:D Kalkkimaalin yksi mukavimpia juttuja on, ettei tarvi hioa tai pohjustaa. Olkkarin seinässä esim. teippailin vain listat piiloon ja ryhdyin maalaamaan, ja kertamaalaus oli todellakin riittävä. Voi olla, että kokeilen tuohon pöytään vielä pikkaisen hiomista ja vahaan sen niistä kohdista uudelleen...

      Poista
  2. Keittiöstä tuli kerralla valoisan oloinen! Tuo pöydän kannen harmaa sävy on kaunis.
    Nyrkkisääntö muistaakseni pöydän alle laitettavan maton kohdalla on se, että tuolin jalkojen pitää mahtua maton päälle myös silloin, kun tuoli vedetään ulos pöydän alta, eli tuon kokoinen ruokailuryhmä vaatisi huomattavasti isomman maton. Meillä kun on lattialämmitys, niin päädyimme siihen, että mattoja on vähän, kun muuten lämpö jää maton alle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:D Mä tykkään tuosta harmaasta todella paljon, ja sitä on vielä sen verran, että luultavasti eteisen seinän vetäisen sillä.

      Järkeilinkin tuota mattojuttua noin...Meilläkin on lattialämmitys, mutta ajattelin, että matto kokoaisi pöydän ja tuolit kivasti. Täytyy vain löytää sopiva matto!:) Mulla on varastossa yksi tosi iso sisalmatto, ja olen miettinyt, että voisikohan sen kantata sopivaksi. Täytyy varmaan ottaa selvää! :)

      Poista
  3. Upea operaatio! Valoa tuli kyllä rutkasti lisää!
    Kiva idea maalata pöydän kansi harmaaksi ja jalat valkoisiksi :) Tykkään <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!:) Valoa ei kai voi olla koskaan liikaa! Siksi meidän keittiönikkunat, jotka ovat pohjoisen suuntaan, ovat niin suuret. Muistan rakennusajalta, kun ikkunoita tilatessamme toimittaja oli hieman ihmeissään ikkunoiden koosta. Voisi olla ihanaa asua sellaisessa kodissa, missä ikkunat olisivat ihan lattiaan saakka!:)

      Poista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Ilahduttaa tuo valoisuus kovasti itseäni.:)

      Poista
  5. Sä olet kyllä niin ahkera ja toimelias! Keittiö näyttää tosi kivalta ja valoisalta. Mäkin pidän tuosta pöydän väriyhdistelmästä. Harmaa pöydän kansi on ihan nappivalinta. Kivaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Pariisin harmaa kuulostaa jo nimenäkin sellaiselta, ettei siitä voi olla tykkäämättä!:) Mukavaa viikkoa sinulle!:)

      Poista
  6. Tässä postauksessa näkyviä tuolejako tarkoitit? Ovat oikein kauniit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä!:) Neljä kappaletta 40 euroa + maalit.:) Älyttömän hyvät istua myös!:)

      Poista
  7. Hei!
    Minulla on ajatuksissa, että maalaisin keittiön pöydän sekä tuolit kalkkimaalilla. Löysin blogisi ja ajattelinkin kysäistä, että miten on teidän arjessa kalkkimaalatut keittiön pöytä sekä tuolit kestäneet?
    T:Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kannattaa vahata sekä tuolit, että pöytä maalaamisen jälkeen, siten saa suht kestävän pinnan. Osan noista tuoleistahan olen maalannut myöhemmin vaaleanharmaalla ja tummanharmaalla värillä, valkoisiin tarttu jostain mun farkuista sinistä ja niitä jouduin uudelleen paikkailemaan maalilla ja vahalla. Pöydänpinnan käsittelin uudelleen viime syksynä, kulutus on niin kova, kun ruokapöytää pyyhitään jatkuvasti. En koe sitä suureksi vaivaksi, ja lähiaikoina ajattelin jälleen sipaista maalia ja vahaa niihin paikkoihin, joista tumma pinta on alkanut pilkistää. Kalkkimaali on mielestäni älyttömän helppo ja nopea!:)

      Toivottavasti tästä oli apua.:)

      Poista
  8. Kiitos kommentistasi! Kävin jo pienen purkin ostamassa kalkkimaalia sekä lakkaa, joka soveltuu kalkkimaalin päälle. Taidanpa tarttua het toimeen! T:Mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimein muistin tulla vastaamaan kommenttiisi!
      Hienoa! Jos vielä satut tänne eksymään, niin kerro, miten onnistui?:)

      Poista