lauantai 29. marraskuuta 2014

Luonnon koristuksiaJotain hyvääkin on siinä, että maa on edelleen paljaana. Kaikenlainen keräily onnistuu edelleen hyvin luonnosta. Kävin pari viikkoa sitten keräämässä läheisen leikkikentän laidalta kuusen käpyjä. Kuusilaji on minulle vieras, mutta kävyt ovat mukavan kookkaita tavallisen kuusen käpyihin verrattuna. Kävyt myös tuoksuvat hyvältä.


Myös lehtikuusen oksia kävin keräilemässä. Itse asiassa keräsin niitä koristeeksi pöytiin eilisiin pikkujouluihin. Tänään kävin sitten hakemassa osan oksista kotiin maljakkoon. 


Ihana juttu, että pian saa kääntää kalenterista esille joulukuun, ja saa luvan kanssa alkaa valmistella ja fiilistellä (varsinkin) joulua! Huomenna taidan kaivella joulutähtiä ikkunoihin, onhan jo ensimmäinen adventti!:)

Taina10 kommenttia:

 1. Meillä on jo aloitettu joulukoristelut, marraskuusta viis! :D Mutta tosiaan kun kalenterin saa kääntää joulukuun puolelle niin onhan siinä ihan oma fiilis. :) Kävyt purkissa on tosi nätin näköinen, täytyy itsekin kokeilla jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut jotenkin sellainen "vielä tässä on aikaa" meininki joulujuttujen kanssa. Todellakin täytyy ryhdistäytyä ja kaivaa ne tähdet esille huomenna!:) Mietin just tänään, että viitsinköhän tänä vuonna edes vaihtaa jouluisia tyynynpäällisiä olkkariin. On ihme kaipuu pelkistettyyn ja joulun krumeluurit ei tunnu niin omalta.:)

   Poista
 2. Kaikella on puolensa, tällä lumettomuudellakin tosiaan. On ollut ihan huippua käydä hakemassa vaikka mitä materiaaleja luonnosta - ja on niitä sitten haettukin. Kauniilta näyttävät kävyt ja lehtikuusen oksat. Jännittävää pikkujoulun aattoiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu!:) Menin illalla viemään roskista ja hihkuin innosta, kun maa olikin valkoisena. Eipä tuota nyt vielä vaivoiksi asti ole, mutta kummasti tuo valoa ohutkin kerros lunta.:)

   Poista
 3. Onkohan nuo makedonianmännynkäpyjä? Mukavan kokoisia! Apua, apua, joulukuupaniikki iski... Lääh, lääh... Huomenna täytyy kyllä sytytellä rauhoittava adventtikynttilä. Kyllä se tästä taas, joulusta on selvitty joka vuosi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöh, ja mehän ei mihinkään joulupaniikkiin sorruta, eihän!:D Noi kävyt on tosiaan kivan kookkaita, tosin meidän Teija ylitti ja näytti Skype-puhelun aikana, millaisia käpyjä Etelä-Afrikassa lojuu. Odottelen, jos vaikka saisin yhden tuliaisina...;D

   Poista
 4. Kauniita koristeita ja kauniita kuvia! Luonnonmateriaalit koristelussa ovat kyllä ihania. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Emonen! Suurkiitos myös itsesi klikkaamisesta lukijaksi.<3

   Poista
 5. Suomalaisessa joulussa on ihanaa maanläheisyys ja kauniit värit. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä!:) Se perinteinen joulu onkin varmaan juuri sitä maanläheisyyttä, aika vaatimatontakin, mutta lämminhenkistä.:)

   Poista