perjantai 7. marraskuuta 2014

PerjantainaHuh, kuinka voikaan olla takki tyhjä näin perjantai-iltapäivänä! Toivon todellakin, että isät ymmärtäisivät arvostaa niitä lastensa lahjoja, joita sunnuntaina availevat. On niitä sellaisella hartaudella tehty ja paketit rakkaudella kääritty...

Kotona on hyvä olla. Olen koko viikon ollut ihan fiiliksissä uudesta sohvasta ja olohuoneen viihtyisyydestä muutenkin. Niinpä ehkä viikon parhaat hetket ovat juuri nyt ja tässä. Ensi töikseni sytytin kynttilät ja laitoin yhden joululevyn soimaan. Joo! Viime viikolla jo annoin periksi itselleni, hypin kyllä yli sellaiset "lunta tulvillaan" tai muutoin liian jouluiset (?) jutut, vaikka maisema ulkona näyttääkin tällä hetkellä mukavan valkoiselta. Tykkään joulusta niin paljon, enkä ole kertaakaan kyllästynyt joululauluihin, vaikka aloittaisin kuuntelun loka-marraskuun vaihteessa.:)


Toivottavasti ette ole jo ihan läpeensä kyllästyneitä mun Blossa-kynttilänjalka/kynttilä kuviin! Itse tykkään noista pulloista kynttilöineen koko ajan vaan enemmän. Viime vuonna yritin etsiä Design House Stocholmin metallisia pidikkeitä, jotka on tarkoitettu juuri pullonsuuhun ja kynttilöille. Kyselin niitä kesällä Tanskassakin, mutten löytänyt. Nyt sellaiset olisi Finnis Design Shopissa outlet-myynnissä, mutta silti hintaa on melkein 40 kipale! Ihan törkykalliit, sillä eihän yhdellä pärjäisi ollenkaan. Taitaa jäädä ostamatta.


Iltapäivän ratoksi nautittu kupponen kahvia kera porkkanamuffinssin ja tuoreen sisustuslehden. Ihanan Fridan mielettömän kaunis piharakennushan sieltä löytyi. Voi ihanuus! Jos mulla olisi ollut kuvia tuosta piharakennuksesta aikaisemmin, olisin hyvinkin voinut käyttää niitä inspiraation lähteenä kesähuoneelle. Ei ollut, harmi! Pieni väliseinä kahdesta vanhasta ikkunasta näyttää erityisen kauniille. 


Mukavaa viikonlopun aloitusta!:)

Taina


8 kommenttia:

 1. Voi Taina, ihanaa perjantai-iltaa! En ole kyllästynyt Blossa-kynttiläjalkakuviin, kauniit ovat! Annan muuten tosi paljon arvoa päiväkotien tädeille ja opettajille aina kun olen saanut ihania lasten tekemiä äitienpäivälahjoja. Kenenkään ei ole pakko tehdä lasten kanssa niitä ja kuitenkin niin monet jaksavat laittaa niihin paljon ajatusta ja työtunteja. Välillä olenkin miettinyt, että olen oikeastaan tainnut saada tarhatädin tai opettajan tekemän lahjan, niin hienosti onnistuneita ne ovat usein olleet! Ja ihanaa on myös se into, jolla lapset ovat minulle tälläkin viikolla esitelleet isänpäiväksi tekemiään lahjoja, sunnuntaiaamuna on niin ihana tunnelma talossa, sen tiedän jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Kati!:) Vaikka nuo isänpäivälahjat yms. on sellainen isompi rutistus, joka syrjäyttää tavallisen koulutyön helposti moneksi päiväksi, niin itse pidän sitä todella tärkeänä, koska se on lapsille tärkeää. Pari päivää tällä viikolla meni puutyöluokassa, kun lapsukaiset hioivat ja maalasivat puupalojaan, joista tuli upeita saunatauluja. Eilen liimailtiin yksityiskohdat ja tänään paketoiin nätisti. Kortitikin ehdittiin askartelemaan. Noissa kässäjutuissa voin kyllä auttaa lasta hankalan kohdan yli, mutta periaate on se, että jokainen tekee itse.:D Haluan opettaa lapsille myös kunnioitusta omaa työtä ja kädenjälkeä kohtaan. Yleensä lapset ovatkin niin iloisen ylpeitä töistään. Juuri siksi toivon, että lahjojen saajat osaisivat arvostaa lasten vaivannäköä.:)

   Poista
 2. Voi kynttilät on niin ihania, kummasti ne vaan aina piristää näin pimeällä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä poltan kynttilöitä todella ahkerasti loka-joulukuussa, jotenkin tammikuussa kaipaan jo kevättä niin paljon, että sitten pöydillä on usein leikkokukkia tuomassa piristystä.:)

   Poista
 3. Tosi tunnelmallisia kuvia! Ps. Eihän joululauluja voi koskaan alkaa kuuntelemaan liian aikaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira!:) Mukava kuulla, etten ole ainoa jouluun hurahtanut.;D

   Poista
 4. Tuo on hirmu kiva asetelma! Hopeinen vati/tarjotin on upea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minttu!:) Itse asiassa mulla on kaksi noita tarjottimia, iso ja pienempi. Ostin ne viime vuonna RTV:ltä, muistaakseni maksoivat kympin kappale eli olivat toosi halvat. Hyvä ostos.:)

   Poista