maanantai 3. marraskuuta 2014

Tori-muijaSen blogi-muijan lisäksi. Minä nimittäin.:p Se kävi hieman salakavalasti ja alkoi siitä, että laitoin meidän sohvat ja Tripp Trapp-tuolit myyntiin. Toistaiseksi tähän suuntaan on kotiutunut vain sohva ja rahi, sillä olen ollut auttamattoman hidas toimissani. Täytyy päästä eroon tästä hämäläisyydestä! Puhun tietenkin Tori.fi-palvelusta, johon olen tainnut jäädä koukkuun...

Tavaraa on laidasta laitaan, ja löytöjen kohdalla pitäisi oikeasti olla nopea. Mieltä kaivelee nojatuoli ja tv-taso, jotka olisivat olleet juuri passelit meille ja uskomattoman edulliset, mutta joku toinen oli nopeampi. Jatkossa aion olla valppaampi! 

Myyjiä ja ostajiakin on monenlaisia. Tulee töksähteleviä viestejä, ja viestintä jätetään ilmaan tai viestiin ei vastata ollenkaan. Joku ei muista seurata sähköpostiaan, vaikka on jättänyt vain sähköpostiosoitteensa. Yritän itse olla kohtelias ja asiallinen viestinnässäni, enkä tykkää jättää asioita roikkumaan, olinpa ostamassa tai myymässä. Kauppojen syntyessä pitäisi olla kaksi tyytyväistä ihmistä: turhasta eroon päässyt ja jotain tarpeellista uutta, mutta käytettyä, saanut.


Varoituksen sana myös huijareista: Jätin ilmoituksen pojan dj-laitteesta, ja melko pian tuli englanninkielinen viesti, jossa kyseltiin laitteesta. Tämä "ostaja" oli lopulta valmis maksamaan kuljetusfirman käytön ja maksu olisi hoidettu PayPalin kautta ja senkin kulut hoidettu hänen toimestaan. Tässä vaiheessa mieheni alkoi googlettaa tätä kaveria ja löysikin tanskan- tai norjankielisen keskustelun, jossa varoitettiin tästä hepusta. Älkää kysykö, miten, mutta suoritus on näkyvinään tilillä, tavara noudetaan, mutta mitään suoritusta ei ole lopulta tapahtunutkaan. Kuulostaa järjestäytyneeltä rikollisuudelta, jos tällaista tehdään eri maissa...Aika paljon taitoakin tuollainen huijaus jo vaatii. Meillä kauppojen hierominen tässä tapauksessa loppui ilmoitukseeni, että olen löytänyt tästä "ostajasta" tietoa huijauksen yhteydessä, enkä halua kauppoja tehdä. Eipä tullut enää vastausta tähän viestiin.


Oletteko käyttäneet Toria myydessänne turhia tavaroita tai ostaessanne jotain? Minusta kierrättäminen on viisasta ja taloudellista. Olen aivan äärettömän onnellinen uudesta sohvasta, jonka sain murto-osalla siitä hinnasta, mitä se olisi maksanut kaupassa.:) Onnellinen olen myös siitä, että kotonamme olleet sohvat saivat uudet omistajat kohtuullisessa ajassa.

Kieltämättä odottelen mielenkiinnolla tänään AVAlla alkavaa Löytäjät-ohjelmaa.  Ohjelmassa hankitaan tavaroita Torin kautta ihmisten kulloistenkin tarpeiden mukaan. Meillä kaikilla on varmasti paljon opittavaa kierrättämisen järkevyydestä...AVAlla alkaa tänään muuten myös uusi ruotsalainen sarja Tervetuloa Ruotsiin, joka ainakin mainosten perusteella vaikuttaa hyvältä. Kiva, kun telkasta pitkästä aikaa tulee jotain, mitä tekee mieli katsoa!
 

Mukavaa maanantai-iltaa!:)
Taina 


p.s: Niin kuin nokkelimmat varmaan havaitsivatkin, eivät kuvat liity suoranaisesti aiheeseen (vaikka valkoinen Blossa-pullo onkin kirppisostos, erittäin halpa sellainen). Näin on toimittava jatkossakin, sillä valokuvaaminen arki-iltaisin on näin pimeällä hölmöläisen hommaa meikäläisen kameralla. Nämä kuvat nappasin lomaviikolla kuvausta harjoitellessani.


6 kommenttia:

 1. Torista on meidän perheessä sekä hyviä että huonoja kokemuksia. Yleisesti ottaen se on erittäin hyvä osto- ja myyntipaikka ja tainnut ohittaa esim. Huuto.netin suosiossa, vaan ei luotettavuudessa. Ongelmana ovat juuri nuo huijarit, joiden on helppo temmeltää palvelussa, joka ei vaadi rekisteröitymistä. Sekä minua että miestäni on huijattu (hyväuskoisia hölmöjä), miestäni vähän pienemmällä ja minua hieman isommalla summalla. Molemmista huijauksista teimme rikosilmoitukset, ja miehen juttu eteni lopulta oikeuteen saakka (hän ei ollut ainoa tämän henkilön huijaama) ja hän sai sitä kautta rahansa takaisin. Minuun poliisi on ollut yhteydessä, mutta muuta tietoa jutun etenemisestä ei toistaiseksi ole.

  Kannattaa tosiaan aina googlata henkilön nimeä, puhelinnumeroa tms. ainakin tavaraa ostaessa ennen kuin siirtää rahaa kenenkään tilille. Minä hölmö tein niin vasta maksettuani oletetun ostokseni, jolloin oli jo liian myöhäistä. Tilisiirron jälkeen jokin myyjän puhelussa alkoi vaivata, ja googlasin numeron. Ja juttua löytyi muilta huijatuilta... Damn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh hoh! Varmaan kannattaa olla tarkkana. Näissä huonekaluostoksissa on se hyvä puoli, että niitä yleensä käydään katsomassa ja noudetaan paikan päältä, eikä rahojakaan tarvitse silloin etukäteen maksaa. Meilläkin tuossa tapauksessa oli opetuksena se, että jos jokin kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, ei se ole totta.:)
   Toivottavasti saat sinäkin rahasi vielä takaisin!

   Poista
 2. Hyvä Taina! Blogimuijasta Torimuijaksi! :) hyvä, että olet tehnyt löytöjä. Itse olen laiska selailemaan ilmoituksia ja yleensä myös auttamattoman hidas reagoimaan. Pitäisi kyllä useammin tsekata ensin torit yms ennen kuin ostaa uutta. Kierrättäminen kun on hyvä tapa omasta mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D No, mullakin on vielä tässä oppimista, varsinkin tuossa reagointinopeudessa. Puntaroin usein mielessäni päiväkausia, ja löytöjen kohdalla se on liian kauan.:)

   Poista
 3. Huh. Onneksi ette ehtineet tehdä kauppoja huijarin kanssa. Itse olen myynyt todella vähän mitään tori.fi:ssä. Perinteisellä kirpparilla ja facebookissa kyllä jonkin verran. Oman paikkakunnan kirppistelyssä on se hyvä puoli, että tavara ja raha voi vaihtaa omistajaa kädestä käteen, jolloin tietää rahat saavansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä! Lähikirppistely on paljon vaivattomampaa ja turvallisempaa, mutta mitä tehdä, kun joku ihana juttu on myynnissä toisella puolella Suomea?! Yleensä mä yritän vain unohtaa sellaiset kohteet. Paitsi että kesähuoneen ikkunatkin ostin muuten Torin kautta. Kyseessä oli kuitenkin yritys...:)

   Poista