sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Olohuoneen uusi ilmeEn malta yhtään panttailla olohuoneen uutta ilmettä. Olen niin tyytyväinen. Viimein tuntuu, että olohuone alkaa näyttää omalta: harmoniselta ja rauhalliselta. Samalla taitaa ratketa pari muutakin ongelmaa, jotka ovat liittyneet tavaroiden säilytykseen mm. työhuoneessa. 
Näin jälkeenpäin on helppo todeta, että olohuoneen ruskea sohva oli hutiostos silloin aikoinaan, ja kallis sellainen. Ei vain tuntunut omalta missään vaiheessa. Se kai kuitenkin kodissa on tärkeintä, että se tuntuisi itsestä hyvältä. En ymmärrä muille sisustamista. Koti on niitä ihmisiä varten, jotka siellä asuvat.:)


Valmistahan ei ole ollenkaan, mutta ei se haittaa. Suunta on nyt selvillä! Tarkoitus oli hankkia Ektorp valkoisella päällisellä, vähänkäytettynä, mutta vastaan tulikin sama pellavapäällisillä. Ai, että mä tykkään.<3 Kauniit yksityiskohdat noissa päällisissä on napitukset helmoissa. Mitäs sanotte muutoksesta?

Viimeisestä kuvasta muuten näkyy, miten käy, kun pitää samaa mattoa samassa paikassa ja samalla tavalla noin yhdeksän vuotta. Maton alla lattia on kuin uusi, kauniin vaalea ja muualla...vähemmän kaunis ja kellertävä. Ei oo kuulema hiomista odotettavissa. Höh!

Luvassa harmaata ja sateista, mutta valoisin mielen silti uuteen viikkoon, eikös niin?

Taina 

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä. Olen itsekin tsekkaillut sillä silmällä tuota Ektorpin pellavapehmustetta ja tykkään myös niistä nappiyksityiskohdista. Lattian voisi toki vaikka maalata tai kuultolakata. Jos ei ole kovin naarmuinen, ei sitä välttämättä ehkä tarvitse edes hioa. Meidän entiset naapurit maalasivat omansa (siis parketin) helmenharmaaksi betolux-maalilla, siitä tuli sellainen vanhan puulattian tyyppinen ja todella nätti. Pidetään me Taina vaan hymy huulilla harmaasta säästä huolimatta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eh, veikkaan, että se hiominen ja lakkaus ois miehen mieleen enemmän kuin edes ajatus maalaamisesta.;D Vähänkös olisikin ihanaa maalata lattia valkoisella tai vaaleanharmaalla, mutta ihan tosissani en siitä edes haaveile. Ehkäpä aika tasoittaa tuon rajan, eikä sitä kohta enää huomaa...Aina voi toivoa!:)

   Poista
 2. No on kyllä tosiaan ihanan kodikasta ja rauhallista <3. Eikä nyt ollenkaan ole oma lehmä ojassa, kun sanon, että noi tyynyt sopii niin mainiosti tohon sohvalle, joka nyt vaan on kertakaikkiaan niin paras. En edes muista, milloin meidän omat Ektorp-reuhkat on ostettu, mutta ne on niin parhaat, ettei ole käynyt mielessäkään vaihtaa. Paitsi päällisiä, joita on tullut useammat vuosien varrella hankittua (kun olen onnistunut kutistamaan osan pesussa niin, että ovat ratkenneet, kun on pitänyt "pukea" takaisin päälle). Jouluksi vaihdoin muutamana vuonna punaiset ja voi olla, että tänä vuonna on taas sen aika :)

  Pellavaiset on tositosi kauniit, mutta oliskohan se niin, että ne on olleet sen verran arvokkaat, etten ole raskinut ostaa. No, täytyy kurkata taas kuvastoa :)

  Säästä viis, elämä on valoisaa kumminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis todellakin nuo tyynyt sopivat tälle mun uudelle suosikkipaikalle niin kuin ois luotu tähän! Täytyy ehkä vielä kurkata sinne kuvastoon ennen joulua, sillä mulla on sellainen tunne, että siellä oli jotain, mitä ajattelin tilata myöhemmin, kun en raaskinut kerralla.:) On toi kierrättäminen muuten ihan huippujuttu, sillä sain sohvan ja rahin vain murtohinnalla siitä, mitä ne olisivat maksaneet Ikeassa!:)

   Poista
  2. Juuu, kurkkaa ihmeessä :). Ja 1.12. alkaa jouluale, johon tulevista tuotteista mekään ei saada tietää ennenkuin samana päivänä. Jos en saa aikaiseksi laittaa blogiin, niin voisin pistää sulle kumminkin tiedon, jos haluat?

   Ja kierrättäminen on kyllä nykyään niin pop ja samalla järkevää :)

   Poista
  3. Hei, laita vaan mulle joka tapauksessa, jos et blogiin laita! Paras sitten odottaa sinne joulukuun alkuun, ennen kuin edes ajattelen tilaavani mitään.:)

   Poista