maanantai 17. marraskuuta 2014

Deep purpleOn viimein aika laittaa "väriä viikkoon"-haaste pakettiin. Viimeinen väri tuli todellisena yllätyksenä itsellenikin, sillä sitä on meillä hyvin harvoin. Se on väri, joka varsinkin voimaakkaana sävynä jakaa ihmiset selvästi kyllä-tai ei-leiriin. Väri on tietenkin lila eli violetti!


Poikkesin torstai-iltana Kariston Kaivo-kukkaan, ja päädyin ostamaan kimpun anemoneja. Varsinkin valkoisena ne ovat niin uskomattoman kauniita. Näitä liloja piti miettiä hetki, mutta otin sitten kuitenkin. Ajattelin, että nehän ovat vain leikkokukkia, ei sen kummempaa.;) Joskus ehkä sorrun liikaa jahkailemaan noinkin vähäpätöistä asiaa. Tämän ostopäätöksen tehtyäni oli helppo marssia Alkoon ostamaan tämän vuoden Blossa. Sitäkin olin vatvonut puolitoista kuukautta, siitä lähtien, kun näin pullon olevan lila.


Kun sitten googlasin Blossan nähdäkseni, millaisia pulloja on ollut ennen vuotta 2011 (siitä lähtien vuosipullo on meillä kotiutunut), keksin, että voisin maalata tuon lilan...Nyt kun olen pulloa mallaillut vanhojen seuraksi, olenkin sitä mieltä, etten mä tietenkään sitä maalaa. Sehän sopii juuri noin meille. Anemonien lilaan verrattuna pullon väri on suorastaan säyseä. Itse juoma yllätti, sillä olin aivan varma, että pystyn juomaan sitä vain pitkin hampain. Yksi lasillinen tosin riitti. Ehkä saan pullon tyhjäksi ennen joulua tai ainahan sisällön voi kaataa muuhun astiaan.;)

Lilat anemonet olivat yllättävän haastavia kuvattavia: luonnossa selvästi lila, mutta kuvassa sähkönsininen. Jouduin kuvaamaan niitä monena päivänä, jotta viimein sain kuviin oikean värin. Siitä huolimatta yksi kuvista on hieman tärähtänyt. No, sävy nyt ainakin on oikeaa lähellä!

Ai, kamala, kun väsyttää.
Toivottavasti olette minua pirteämpiä!:)

Taina

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo Blossapullo, älä maalaa sitä, on niin kaunis tuollaisena. Ihan tulee mieleen että pitäisikö sitä itsellekin käydä moinen ostamassa....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en mä taida raaskia, kun vuosilukukin menisi silloin piiloon. Lila sopii ihan kivasti valkosen kanssa. Mietin jo, että halauasikohan Kotonasi Annukka viime vuotisen, punaisen Blossan itselleen...:)

      Poista