maanantai 4. heinäkuuta 2016

Matkalla Ischian saarella



Puoli viikkoa on nyt tässä kotona oleiltu ja elo on tasaantunut reissun jälkeen. Tämä viimeisin reissumme Ischian saarelle oli muistaakseni ensimmäinen yli kymmeneen vuoteen, joka oli valmis pakettimatka. Tavallisesti mies on meillä se matkanjohtaja, joka varailee lennot ja hotellit pitkän selvitystyön jälkeen. Samalla insinöörin tarkkuudella hän aina ottaa selvää kaikesta muustakin etukäteen. Tällä kertaa oli siis helpompi hänenkin lähteä matkaan, kun ei tarvinnut selvitellä busseja, junia, niiden maksukäytäntöjä, pysäkkejä tms. etukäteen.







Vaikka olimme Ischian saaresta etukäteen lukeneet, niin käytännössä taisimme kaikki Sant Angelon -kylään majoittuneet suomalaiset olla aluksi yllättyneitä siitä, millaisen matkan päässä kylä sijaitsee. Ensin saimme bussikyydin Napolin ulkopuolelle satamaan, siitä lautalla tunniin verran Ischian satamaan, Ischia Portoon, josta bussi vei meidät pienen matkan päähän ja kyyti vaihtui tilatakseihin, jolla kesti noin 45 minuuttia ajella kapeita ja mutkaisia teitä Sant Angeloon. Viimeiset sadat metrit kylässä kuljettiin sähköautoilla, mikä on kyllä harhaanjohtava nimitys golfkärrystä. Kuulostaako monimutkaiselta? Kieltämättä se oli sitä jonkin verran.


 



Italialaiset...Kaikessa on puolensa. Kovaäänisiä, iloisia, huolettomia. Tyyli ja kauneus, se on tärkeää. Oisko nuo etelän ihmiset enemmän sinuja kroppiensa kanssa? Tuli mieleen kun katselin vanhoja rouvia bikineissä, joissa he kulkivat luontevina. En nähnyt myöskään yhtään mustiin kaapuihin pukeutunutta leskeä, kuten Kreikassa usein näkee, ehkä katolilaisuus eroaa tässä ortodoksisesta... Ischian ja Caprin kadut ovat todella kapeita, mutta käsittämättömän taitavasti kuskit siellä pyörittelevät autojaan. Toisaalta hotellinhenkilökunta kyseli meiltä viimeisenä iltana, kuinka monta henkeä meidän ryhmässä on. Toiselta porukalta oli kysytty, mihin aikaan sähköautojen pitäisi olla meitä aamulla hakemassa. Yksi kanssamatkustaja sanoikin osuvasti, että kun henkilökunta sanoo - No problem, niin meillä on problem. Sellaista säätämistä...





 
Ischian saarella lomailevat paikalliset ja heidän lisäkseen enimmäkseen saksalaiset ja venäläiset. Sesonki ei ollut vielä alkanut, mekin oltiin ensimmäinen erä Aurinkomatkojan matkalaisia tänä kesänä. Viikonloppuna paikalliset tulivat rannoille (kuvassa) ja merelle veneineen, mutta arkipäivinä saarella oli vielä aika hiljaista, varsinkin jos vertaa Capriin, Amalfiin ja Positanoon, joihin teimme retket. Oli hieman erilainen hulina noissa paikoissa! Postailen niistä vielä myöhemmin.




 


Tällainen jyrkkärinteinen paikka ei varmaan ole paras pienten lasten kanssa lomaileville, mutta meitä se ei haitannut. Liikuimme joka päivä paljon, pahin mäki oli mielestäni heti hotellilta lähtiessä, siinä hengästyi ja hikosi, vaikka kuinka olisi yrittänyt mennä hiljaa. Kylän syrjäisyys vaati niinä aamuina lähdön kukonlaulun aikaan, kun halusi ehtiä vaikkapa toiselle saarelle menevään lauttaan.  Syrjässä olemisella on se hyvä puoli, että kylä ei mielestäni ole mennyt turismista pilalle, vaan siellä on aitoa Italiaa vielä turistille ihmeteltäväksi.

Ruoka oli ihanaa joka paikassa, missä söimme. Suosikkipaikaksi muodostui hotellimme alapuolella oleva rantaravintola, jossa kävi myös paikallisia syömässä. Kävimme siellä erikseen myös jälkiruualla, sillä tiramisu oli ihan taivaallisen hyvää. Pastaa, pitsaa ja salaatteja söimme enimmäkseen. Mereneläviäkin maisteltiin, mutta niistä ei kyllä meidän suosikkiruokaa taida tulla.:)







Etelän kohteeksi Ischia on muuten poikkeuksellisen vehreä, ja pienenä miinuksena siitä seuraa hyttyset. Mun jalat oli aivan täynnä puremia, enkä edes älynnyt hakea voidetta apteekista. Upeat maisemat, aito italialainen tunnelma, meri ja aurinko, joka sellaista kaipaa, niin uskallan suositella matkakohteeksi Ischiaa. En usko, että itse menen uudelleen Ischiaan (koska on niin monta paikkaa näkemättä), mutta tuolle seudulle tahdon ehdottomasti toisenkin kerran!

42 kommenttia:

  1. Mielenkiintoiselta kuulostaa ja just sellaiselta missä itse viihtyisin. Perheen nuoriso tosin haluaa aina menoa ja meininkiä. :D Kauniit kuvat ja maisemat ja mitä herkkuja, njam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana paikka, mutta ymmärsin, että juuri meidän esikoisen ikäinen neiti (kohta 17), joka meidän juniorin lisäksi ainoa lapsi Sant Angelossa, oli melkoisen tympääntynyt.;D Hunosti toimivat nettiyhteydet ja pikkupaikan rauhallisuus, ei siellä varmaan ollut edes silmänruokaa tuollaiselle nuorelle tytölle, eikä shoppailumahdollisuuksia.:P Mekin oltiin aikuisina nuorimmasta päästä. Saaren mineraailähteet houkuttaa iäkkäämpiä terveyslomille.:)

      Nähdäänkös me muuten torstaina Asuntomessujen mediapäivänä? Oletko tulossa?:)

      Poista
    2. Ne mineraalilähteet ei taida tosiaan paljon kiinnostaa 17-vuotiaana. :D Sisiliassa olen joskus ollut rikkilähteillä ja mutakylvyssä, mutta mineraalilähteillä en ole koskaan käynyt. Oi kivaa olet tulossa torstaina, nähdään siellä. Jännää! :D <3 Tervetuloa, täällä on komiaa! ;)

      Poista
    3. Lähdemme jo tänään sinnepäin yhdessä Sadun (Talossa no23) kanssa. Olemme yötä Marikan (Kotini on helmeni) luona. Niin että Marikan avulla löydämme toivottvasti toisemme.:) Satu on pitkä, hoikka ja vaalea. Minä päinvastoin.;D

      Poista
  2. Oi miten ihanalta kuulostaa tuo paikka ja Italia muutenkin. Ja se että ruoka on hyvää, on yksi tärkeimmistä asioista! Käytiin kerran Bulgariassa. Eniten jäi mieleen joka paikassa saatu paha ruoka. En mene sinne enää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ruoka homma on NIIN totta!:D Kampaajani kanssa kerran todettiin, että tässä vaiheessa elämää reissuilla ruokailut on hirmuisen tärkeässä osassa. Ei diskot, yökerhot eikä noissa etelän kohteissa myöskään ostokset, oo enää missään osassa keski-ikäisenä.;D Kunhan saa hyvää ruokaa ja sänky on hyvä ja siistiäkin saa mielellään olla.:D

      Poista
  3. Ihania kuvia sinulla! Aloin muistella, että mikä oli majapaikkamme nimi silloin kauan sitten. Kohteeseen oli tosiaan matkaa. Torkuimme lautan kannella. Kesämatkaillen! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!:D Meidän hotellin nimi oli Apollan Club. Se oli osa (ehkä uudempi) Miramare Resort-nimistä hotellia. Se Miramare vaikutti asteen hienommalta kuin tuo omamme, mutta tässä meidän hotellissa oli ns. kylpyläosasto, erilaisia mineraalivesialtaita ja isommat allasalueet kuin myös yksityinen ranta.
      Nautitaan, nautitaan!<3

      Poista
  4. Todella upeita kuvia! Luin juuri yhden kirjan, joka sijoittui Amalfiin ja Caprille ja arvaa vaan, tekiskö mieli nyt tuonne?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!:D Nyt sitten tahdon ehdottomasti tietää, että minkä kirjan olet lukenut? Meillä on tarkoitus katsoa joku ilta Lahjakas herra Ripley-elokuva Netfliksistä joku ilta, sillä sitä on kuvattu noissa maisemissa.:)
      Kannattaa haaveilla! En edes tiennyt ennen matkaa, että pääsen samalla käymään Amalfilla.<3

      Poista
  5. Kirjoituksesta ja kuvistasi välittyy hyvin italialainen tunnelma. Melkein tuntee meren tuoksun ja jäätelön maun. Ihanaa lähteä sunnuntaina Barcelonaan, kun täällä on sateista. Olin kolme päivää Tampereella ja vietin todella rentouttavan kaupunkiloman. Kotimaassakin voi tehdä onnistuneen lomareissun, mutta se vaatii aurinkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, ihanaa reissua Maiju!<3
      Eilen olin miehen mukana Helsingissä, ja sekin oli omalla tavallaan loistopäivä, vaikka aamulla herätessä ihmettelin, että miksi ihmeessä jättäisin lämpimän sängyn, kun vettä tuli kaatamalla.;D Onneksi sää selkeni päivän mittaan. Tuli taas käveltyä aikamoinen määrä ja tein muutamia kivoja ostoksia, mm. uudet uikkarit, kun sopivat osuivat kohdalle Stokkalla.:)Huomenna kutsuu Pohjanmaa, jännää taas luvassa!

      Poista
  6. Huoh miten ihanan lomatunnelmaisia kuvia <3.
    Olisin just nyt valmis vaikka kävelemään Italiaan tai ihan mihin vaan, kunhan vaan pääsisin jo pois tästä työpöydän äärestä. Mutta mulle olis kyllä melkoinen stressin aihe, jos meillä mies järjestäisi omatoimimatkan :D. Kääk. Ei vois yhtään tietää, mihin joutuu/pääsee ja milloin ja millä, jos pääsee ollenkaan. Hui. Meillä kun se olen aina minä, joka järkkää ja ottaa kaikesta selvää.
    Vielä melkein kolme viikkoa ja SITTEN päästään hetkeksi huilaamaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mä luulen, että mun mies olis hermorauniona, jos minä olisin vastuussa matkajärjestelyistä. Enkä ole edes huithapeli, mutta hän nyt vain on niin perinpohjainen.:D
      Tuolla reissussa mietin, että lomalla tulee hieman sellainen "Päiväni murmelina"olo. Oletko nähnyt sen leffan? Mies elää siinä uudelleen ja uudelleen samaa päivää. En muista, miten hän pääsee siitä samasta päivästä pois, mutta jotain sellaista taisin kokea tuolla lomalla.;D
      Kovasti paljon voimia näihin viimeisiin viikkoihin ennen lomaa!<3 Jos suinkin mahdollista, ripottele pieniä kesäjuttuja päiviisi. Kuvaa kukkia luonnossa, upota varpaat rantahiekkaan ja huuhtele varpaat järvessä, syö jätskiä torilla...Loma on tuossa tuokiossa.<3

      Poista
  7. Ah mitä romanttisia kuvia; kukkia, maisemia, herkkuja...vaikka mitä, ihana loma teillä! Varmaan oli lämmintä vettäkin missä polskia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli loistoreissu! Ja kyllä, hotellilla oli erilaisia mineraalivesialtaita, joissa lämmöt kuumimmissa melkein 40 astetta, ja tietenkin meri, jossa sukeltelin matkatuliaisia.:) Lähinnä keräsin hioutuneita lasinpalasia ja mosaiikkia. Meinasin niistä askarrella myöhemmin...Mutta joo, vesi oli ihanaa!<3

      Poista
  8. Eniten minua kiinnostaisi juuri tuo arkkitehtuuri...tosin onhan minua luultu maailmalla italialaiseksinkin, joten olisin tuolla varmaan kuin kala vedessä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sä kävisit vaaleaverikkö italaisalaisesta ihan täydellisesti! Tempperamenttikin löytyy!<3
      En ole koskaan Santorinilla käynyt, mutta näkemäni kuvat toivat mieleen tuolla Santorinin. Ehkä tuollaiset jyrkkärantaiset paikat muistuttavat toisiaan...:)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Tuosta paikasta ei kai huonoja kuvia voisi saadakaan.:D

      Poista
  10. Oi fantastico Italia-postaus, che bello !!! Ihanat kuvat, tiramisú, gelato, mamma mia ! :)
    Seutu minulle ihan tuntematonta, mitä nyt Capria nähnyt TV-sarjassa.
    Tuli tunne että pääsi itsekin matkalle kun on niin hienot lähikuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rita!:D Mullakin oli aiempaa kokemusta vain Roomasta kahdelta reissulta, ovat niin tyyriitä noi Italian matkat verrattuna esim. Kreikkaan. Nyt onnistui, kun lapsista vain toinen oli enää mukana.:) Odotas, postausta Caprista ja Amalfista luvassa!

      Poista
  11. Oi oi, miten upeita kuvia!!
    Italia nyt tietysti on ihan paras lomakohde. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara!:) Monen vuoden haave oli päästä Italiaan jonnekin rannalle. Iso plussa siitä, että päästiin käymään samalla Caprilla ja Amalfi rannikolla.<3

      Poista
  12. Wau mikä paikka ja mitkä kuvat! Näitä katsellessaan voi melkein kuvitella itsensäkin tuonne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoa Kata Maria!:) Paikka on kyllä upea, joten oli helppo saada kauniita kuvia.:)

      Poista
  13. Ihanat kuvat, ihania värejä... Turkoosia ja bougainvillean punalilaa ... Kyllä noilla muistoilla jaksaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!:) Italialaiset ovat kyllä sydämestään esteetiikkoja, ja siksi tarjoaa paljon silmänruokaa. Totta, tätä lomaa muistellaan varmasti monta vuotta!

      Poista
  14. Ihania maisemia <3 ja meillä kanssa löytyy täältä insinööri ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mielettömän upeat tosiaan!:) Tiedät siis, mitä tarkoitan.;)

      Poista
  15. Olette ilmeisesti tehneet onnistuneen reissun. Kuvissa ainakin riittää sinistä kaikissa mahdollisissa sävyissä ja kukkia runsaasti.

    T. Täysin arkista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, näin voi sanoa.:) Kukat...taitavat olla mulle se juttu.;)

      Poista
  16. Nyt on kyllä lomakuvat kohdillaan! Aaah... ihana loma. Juuri täydellinen tuollaisena.

    VastaaPoista
  17. Todella loma -irti arjesta. Mukavaa kesää!

    VastaaPoista
  18. Eikä miten ihana paikka!! Minäkin tahdon tuonne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ihana! Ensi kerralla Amalfille tai Sardiniaan...Sitten joskus!:)

      Poista
  19. Kuvistasi tuli hyvämieli. 24 päivää omaan reissuun. Nyt jaksaa olla vielä ahkera..

    VastaaPoista
  20. Matkustamisen parhautta on kyllä matkakaveri, jolla on energiaa ottaa etukäteen selvää kohteesta ja käytännön jutuista... Rantaloman aamukampaa viritellään täälläkin päin, ennalta tuttuun Kreikan saariston kohteeseen menossa, mutta mielenkiintoista nähdä miten on paikka 15, hups eikun 25 vuodessa muuttunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa mukavalta, siis mennä uudelleen samaan paikkaan vuosien jälkeen.:) Kreikka on ollut meidän suosikki niin monena vuonna, Italia on aina jäänyt kai kalleuden vuoksi. Nyt meillä oli vain toinen lapsista mukana, joten budjetti oli kai suurinpiirtein sama kuin Kreikkaan neljälle hengelle.

      Poista