lauantai 26. heinäkuuta 2014

Legoland


Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, oli Legoland meidän kuopuksen matkatoivelistalla monta vuotta kärjessä. Edellisellä reissulla pojat olivat iältään nuorempi alle vuoden ja vanhempi alle viisivuotias. Etukäteen uusi vierailu Legolandiin tuntui minusta suoraan sanottuna pakkopullalta, sillä olimme silloin ensimmäisellä kerralla puistossa kaksi päivää. Nyt vierailuun varattiin vain yksi päivä, ja se riitti meille ihan mainiosti. Itseäni epäilytti myös, että onko kohta 11-vuotias liian vanha kyseiseen paikkaan...
Omat epäilykseni olivat ihan turhia! Legoland sopii varmasti kaiken ikäisille, koska se on niin monipuolinen. Sieltä löytyy huvipuistolaitteita isoille ja pienille, legoja kaikissa mahdollisissa muodoissa muodossa, merimaailma ym.. 
M:n mieleen oli eniten liikennekaupunki, joka on tarkoitettu 7-13-vuotiaille. Liikennekouluun varattiin ensin aika, ja ennen autoilla ajelua oli käytävä läpi pieni opetustuokio, johon mies meni tulkkaamaan varmuudeksi. 

Näyttää aivan kuin hiukset olisi värjätty, ei kuitenkaan ole!Kaksi mustaa täplää niskassa ovat olleet pienestä pitäen, ja tulevat esiin aina hiusten leikkuun yhteydessä. Tässä näkyy vain toinen.:)


Ehkä vartin tai 20 minuuttia sai autolla ajella. Edellisiä ryhmiä seuratessamme huomasimme, että tytöt tuntuivat ajelevan säntillisemmin, ja pojilla näytti useammin olevan rento ja huoleton ajotyyli! Ryhmittymiset, väistämisvelvollisuudet ja oikealla kaistalla pysyminen näytti sujuvan...vaihtelevasti.;) M:n ryhmässä ajot menivät varsin mallikkaasti, mikä jännitti vähän etukäteen, kun katseli joidenkin päätöntä ajelua. 

Tärkeä juttu liikennepuistossa oli tankkaaminen ja autopesussa käynti.:) Lopuksi kuskit saivat maksullisen, ihan oikeaa ajokorttia muistuttavan ajokortin. M:n mielestä se oli paras matkamuisto Legolandista (Me ei muuten ostettu yhden yhtä tavaraa Legolandista tuon ajokortin lisäksi, vain ruokia ja juomia.) ja hän oli pelkkää päivänpaistetta tuon jälkeen! Legoland-päivän jälkeen M on alkanut selvästi katsella liikennettä uusin silmin, ja hän kyselee jatkuvasti liikennemerkeistä, väistämisvelvollisuuksista ym. liikenteeseen liittyvästä. Varsin opettavainen juttu siis.:)

Muutoin päivän sana oli jonottaminen. Heinäkuun helteillä väkeä oli varmaan useaita tuhansia liikkeellä. Edellisen kerran kesäkuun sateissa tätä riesaa ei ollut. Kummitustaloon jonotimme ehkä 45 minuuttia, mikä oli pisin jonotus. Talon antiin nähden tuon jonotuksen olisi voinut jättää väliin...

Kivaa katseltavaa tarjosivat pingviinit, joita sai ihailla lasiseinän takaa. Ne ovat niin suloisia! Pingviinit tepastelivat "rannalla", sukeltelivat vedessä ja uskomattoman kepeästi ponkaisivat veden alta takaisin kuivalle maalle.


Myös merimaailma oli meistä mukava ja mielenkiintoinen.

Eivät taida merihevoset kuulua akvaariokaupan valikoimaan.;) Ne näyttävät niin hienoilta mustaa taustaa vasten, vihreän ruohon keinuessa vedessä...

Kaiken kaikkiaan Legoland-päivä oli onnistunut, ja varsinkin lapselle tärkeä juttu. Nyt kun esikoinen on ollut viikon verran rippileirillä, on kuopus saanut olla ainokaisena muutenkin, kuin vain Tanskan matkan ajan. Luulisin, että se on ollut hänestä mukavaa, vaikka varmasti isoveljeä on vähän ikävä. Hups, ajatukset meinaavat karata ihan muihin asioihin, joten lienee viisainta lopettaa...

Hyvää yötä ja huomenta!;)
Taina

4 kommenttia:

 1. Tuo liikennepuisto oli meidänkin tyttöjen suosikki ja upouudet ajokortit todella tärkeitä. Käytiin testaamassa tällä viikolla niiden toimivuus jo Turun uusitussa liikennepuistossakin. Hyvin toimivat ;) Minä päivänä te olitte Legolandissa (me 17.7. torstaina)? Öitä - tai sitten sitä hyvää huomenta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me oltiin siellä siellä tämän viikon tiistaina. Paljon oli suomalaisia muutenkin, joka puolella kuuli suomea.:) Törmäsin ravintolajonossa jopa entiseen lukiokaveriini, ja todettiin, että on se maailma pieni! Pitäisikin viedä kuopus nyt Perhepuistoon Lahteen liikennepuistoon. Eihän se ihan niin hieno ole kuin Legolandin, mutta ihan hyvä, ilmainen ja lähellä.:) Öitä!:)

   Poista
 2. Tulin heti lukemaan tämän - kiitos vinkistä. :) Nää muiden kokemukset on just parhaita! Toivon tosissaan, että kesäkuussa ei vielä olisi väkeä kaikki paikat täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos oli iloa!:) Aina aika ajoin tätä käydään lukemassa, vaikka kommentteja onkin vähäsen. Moni muukin kaipaa kokemuksia!:)

   Poista