maanantai 28. heinäkuuta 2014

Liikaa vaihtoehtoja


Olen ollut kyllästynyt meidän keittiön (tuolta parempaa kokonaiskuvaa) ruokapöydän väriin. Se on ruskea, kuinkas muuten! Kuluma on tehnyt siitä vielä aavistuksen punertavan sävyisen, joten pöydän hiominen ja käsittely on nyt toden teolla mielessä. Kai tuon viikossa saisi uuteen uskoon...? Ensin mielessäni oli maalata jalat valkoiseksi ja käsitellä pöytälevy harmaaksi, alla olevan kuvan tyyliin.


Kuva Pinterestistä, valitettavasti en päässyt kuvan alkulähteelle...Tismalleen oikeanlaista kuvaa en tähän hätään löytänyt, mutta tuossa kuvassa on värit kuitenkin kohdillaan. Meillä ei kyllä ole harmaata keittiössä, joten mietin, että johtaako pöytälevyn käsittely harmaaksi ensin yhteen, sitten toiseen ja kolmanteen...Yritin kyllä jo maalata (vahingossa) maalisilla vaatteilla keittiöntasoa. Hitsi, lähti kuitenkin rapsuttamalla irti, eikä jäänyt edes jälkiä.;)Kuva alunperin täältä.


Keväällä näin tämän ihanan kuvan, ja siinäpä onkin vaihtoehto numeto kaksi, luonnollisempi puun sävy. Tämä sopisi väreiltään ehkä paremmin nyt olemassaoleviin pintoihin ja kalusteisiin...


Ei kahta ilman kolmatta! Ihan muusta syystä olin laittanut tämän Koti ja Keittiö-lehden aukeaman talteen. Sivulta löytyy nimittäin ihana idea, jonka ehkä voisin toteuttaa pojan rippijuhliin...We´ll see! Uudelleen kuvaa katsoessani pöytä kiinnitti huomioni ja alkoi näyttää ihan tosi hyvältä.:)


Kuva Koti ja Keittiö-lehdestä no 5/2014

Keittiön tuolit ovat luultavasti menossa lähivuosina vaihtoon. Niissä ei ole erityisen mukava istua, jos nyt eivät ihan kauhean epämukavatkaan ole. Punokset ovat kuitenkin aika kuluneet, ja osassa tuoleista valo paistaa istuinosista läpi. Kun uudet tuolit tulevat ajankohtaiseksi, tuskin hankin kahdeksaa tuolia, kuten tein tänne muuton yhteydessä. Neljä tuolia riittää aivan mainiosti, kun ei meillä käy jatkuvasti vieraita. Tuolien väritys voisi kuitenkin olla joko musta tai valkoinen. Siltä tuntuu ainakin tällä hetkellä. Ostotilanteessa voi tuntua joltain ihan muulta.;)

Joka tapauksessa, en pistäisi pahakseni, jos kommetoisitte noita vaihtoehtoja. Mitä ihmettä pitäisi tehdä? Syyhyttäis kantaa pöytä pihalle ja alkaa hiomaan, mitä nyt mulla on terassin öljyäminen kesken juuri nyt...Jos sulla on myös joku selvä käsitys siitä, millä aineella ruokapöytä kannattaa käsitellä, niin neuvot otetaan ilolla vastaan!:)


Taina

6 kommenttia:

 1. Meillä on klaffituoleja vieraiden varalle ja kuusi varsinaista. Niillä pärjää hyvin. Minä tekisin tuon viimeisen mukaisen ehostuksen. Voi tosin olla kovan työn takana saada ensin tumma käsittely pöydän pinnasta pois. Ellei sitten halua sellaista shabby chic -tyylistä, että tummaa saa jäädä rantuina. Tämä ranskalainen penkki on iiihana: http://thefrenchprovincialfurniture.com/wp-content/uploads/2012/10/Vintage-Farmhouse-Table-from-Rachel-Ashwell-Shabby-Chic-Couture1.jpg
  Käsittelyaineissa en ole pro, joten odotellaan asiantuntijoiden sanaa siihen.
  Käviskö vanhat tuolit kesämajaan? Ne voisi huputtaa valkoisella pellavalla.Tai maalata "shabbysti" valkoisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusi meilläkin on keittiössä tuoleja, mutta kaksi varalla makkarissa vaatteiden laskupaikkana. Silti yleensä neljä on ihan riittävästi, ja onhan noita jakkaroita sun muita...Välillä päätösten teko on kauhean vaikeaa! Kiitos avusta!:)

   Poista
 2. Tuo viimeisin vaihtoehto on minunkin mielestä paras! Meidän pöydän pinta on Osmo-puuvahalla käsitelty ja se on hyvä. Osmoa on saatavilla eri sävyjä! Muista että meiltä löytyy ladosta vanhoja räsymattoja, jopa yksi aika iso (n 2x3 m) ja ihan hyväkuntoinen! Myös vanhoja tuoleja löytyy, joista vois maalit rapsia pois ja sitten vaikka maalata!

  VastaaPoista
 3. Moi! Mun silmää miellyttää tuo harmaa vaihtoehto, mutta en tiedä miten se istuu teidän keittiön värimaailmaan... Se voi tosiaan saada aikaan harmaan hankkimiskierteen. T. Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, äänet on nyt 3-2 harmaan puolesta. Yllättäin keskimmäinen ei ole saanut ollenkaan kannatusta.:) Onneksi mulla on kädet täynnä töitä ainakin muutaman päivän...Saattaa olla, että jos aika menee tiukille, pöytä saa olla tuollainen ensi kesään asti.:/

   Poista