lauantai 19. heinäkuuta 2014

Jotain vanhaa ja jotain uutta


Kesähuoneen ikkunoiden kunnostus oli paljon hitaampaa puuhaa, kuin mitä koskaan kuvittelin. Siinä maaleja rapsutellessa havahduin huomaamaan, että ikkunanpokassa, joka on ollut tehdasrakennuksessa, on uria koristeena, ulkoreunoissa kahdet urat ja sisemmissäkin yhdet. Yritin niitä kuvata teille. Ajatelkaa, kuinka yksityiskohtaisesti rakennukset tehtiin ennen! 

Samalla tunnen tekeväni jotain arvokasta. Kuinka monta vanhaa, huolella tehtyä rakennusta Suomessa on pilattu tai vedetty maan tasalle uuden tieltä. Näissäkin ikkunoissa osa ruuduista oli luultavasti rikottu tahallaan, ihan vain huvin vuoksi! Olen onnellinen, että saimme vanhaa lasia rikkimenneiden tilalle. On hauska katsoa läpi vanhasta lasista, joka vääristää näkymän.:)

Ikkunanpokasta löytyi tuollainen merkki. Mitähän se voisi tarkoittaa? Tekijän puumerkki kenties? Kirjain w vain kaksi v-kirjainta?

Ikkunat ovat viimein valmiit, ja odottavat rakentamisen aloittamista. Kävin ostamassa uudet tuolit kesähuoneeseen ja hieman lisää kesäkukkiakin sitä koristamaan. Tuolit saan vasta myöhemmin, joten ehkäpä säästelen kuvia siihen asti, että tuolit ovat omalla paikallaan.;)
Sain muuten mieheni siskolta taannoisella sukutapaamisella jalat kesähuoneen pöytää varten. Ne ovat juuri sellaiset, kuin halusin! Kiitos Hillevi!:) Toivon, että ulkona vuosia seisoneesta lautakasasta löytyy jotain sopivaa lankkua pöytätasoksi... Sitä, miltä kesähuoneessa suurin piirtein pitäisi valmiina näyttää, voit kurkata täältä.


Odotustunnelmissa,
Taina

2 kommenttia:

  1. Täällähän on ihan joulukalenteritunnelmat - malttamatonta odotusta ja monenlaista valmistelua.

    VastaaPoista